צלייה: חמש-Spice צלעות קצרות
נסו Sticky Five-Spice Short Ribes, 7-Spice שום BBQ צלעות קצרות, ו Spice שפשף צלע ביזון אמריקאי קצר עם רוטב צ'יפוטלה דבש כתום (מתכונים דומים).
הוראות
מערבבים את כל החומרים עבור לשפשף בקערה קטנה. בעדינות לצפות את הצלעות עם לשפשף מכל הצדדים. מכסים את הצלעות בניילון נצמד ומקררים בין לילה.
בעוד הצלעות מעשנות, לשלב את כל החומרים עבור הרוטב בסיר בינוני. מבשלים על אש נמוכה, ערבוב לעתים קרובות, עד הרוטב מתעבה מעט, על 10 דקות.
הסר מהחום והנח בצד להתקרר.
כאשר הצלעות נעשות, לצחצח אותם בכל רחבי עם רוטב.
מניחים אותם על גריל חם במשך 1-2 דקות לכל צד, או לשמור אותם במעשן במשך 15 דקות נוספות, כדי caramelize את הרוטב.
יין מומלץ: מרלו, קברנה סוביניון, פינו נואר
מרלו, קברנה סוביניון ופינוט נואר הם בחירה מצוינת לצלעות קצרות בשר. בשר בקר ויין אדום הם שילוב קלאסי. באופן כללי, נתחי בשר רזים יותר הולכים טוב עם אדום בהיר או בעל גוף בינוני, כמו פינו נואר או מרלו, בעוד שחתכים שמנים יותר יכולים להתמודד עם אדום נועז, כמו קברנה סובינגון. מרלו רוברט מונדבי נאפה עם דירוג של 4 מתוך 5 כוכבים נראה כמו התאמה טובה. זה עולה בערך 30 דולר לבקבוק.
![Robert Mondavi Napa Merlot]()
Robert Mondavi Napa Merlot
הטעמים הרב-ממדיים של היין מגיעים מענבים הגדלים באזורים שונים של עמק נאפה, כולל אזורי קרנרוס, סטאגים זינוק ואוקוויל. טכניקות מסורתיות, כולל שמרים מקומיים, שקיעה מורחבת, הזדקנות בחביות עץ אלון צרפתי וביקבוק ללא סינון, שיפרו את המורכבות של היין. יין זה טעים עם מנות רבות וגבינות. אחד הזיווגים האהובים עלינו הוא הודו צלוי עם פטריות בר ומילוי אגוז. רגל צלוי של כבש, שפשף עם עשבי תיבול ריחניים ותבלינים, או בשר חזיר בגריל גם להתחתן בצורה מושלמת עם טעמים חושניים של היין.