קושיקשה
מוכן ב45 דק.
מנות6
ציון בריאות16
מגזין

צלעות בקר קצרות

צלעות בקר קצרות
צלעות בקר קצרות דורשות כ -45 דקות מתחילתן ועד סופן. מנה אחת מהמנה הזו מכילה כ -7 גרם חלבון , 10 גרם שומן , ובסך הכל 299 קלוריות . מתכון זה, ללא גלוטן וללא מוצרי חלב, מספיק ל-6 מנות . הוא מתאים גם כמתכון יקר למדי. 107 אנשים שמחו שניסו את המתכון הזה. אם יש לכם שומר, סלרי חתוך לקוביות גדולות, עלי קוט דו רון וקומץ מרכיבים נוספים הם כל מה שצריך כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. הוא מובא אליכם על ידי Foodnetwork. בסך הכל, מתכון זה מקבל ציון טוב של 79% . נסו את צלעות בקר קצרות מבושלות מדהימות , גאלבי טאנג (מרק צלעות בקר קוריאני) וצלעות בקר קצרות ללא עצמות עם צ'ילי חריף (מתכונים דומים).

הוראות

1
צפו כיצד להכין את המתכון הזה.
2
מחממים את התנור מראש ל-400 מעלות פרנהייט.
ציוד שתשתמש בו
שומר, עלים, גבעולים וליבה הוסרו, חתוך לקוביות גדולותשומר, עלים, גבעולים וליבה הוסרו, חתוך לקוביות גדולות
3
מניחים את הצלעות הקצרות על תבנית אפייה, מפזרים מלח ופלפל וצולים במשך 15 דקות.
מרכיבים שתצטרך
כרישה אחת, נקייה וחתוכה לקוביות גדולות, רק החלק הלבןכרישה אחת, נקייה וחתוכה לקוביות גדולות, רק החלק הלבן
כרישה, נקייה וחתוכה לקוביות גדולות, רק החלק הלבןכרישה, נקייה וחתוכה לקוביות גדולות, רק החלק הלבן
ציוד שתשתמש בו
1 1/2 כוסות בצל קצוץ (2 בצלים)1 1/2 כוסות בצל קצוץ (2 בצלים)
4
מוציאים מהתנור. מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-300 מעלות פרנהייט.
ציוד שתשתמש בו
בצל קצוץ (2 בצלים)בצל קצוץ (2 בצלים)
5
בינתיים, חממו את שמן הזית בסיר הולנדי גדול והוסיפו את השומר, הכרישה, הבצל, הסלרי והגזר ובשלו על אש בינונית-נמוכה במשך 20 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.
מרכיבים שתצטרך
בקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחרבקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחר
קוט דו רון או יין אדום יבש אחרקוט דו רון או יין אדום יבש אחר
עגבניות טריות בינוניות (בערך, קלופות וחתוכות לשישיותעגבניות טריות בינוניות (בערך, קלופות וחתוכות לשישיות
2 קילו פטריות יער מגוונות, או כל סוג שאתה אוהב, נבקע ופרוס2 קילו פטריות יער מגוונות, או כל סוג שאתה אוהב, נבקע ופרוס
1 וחצי כפיות שום כתוש של GOYA® או 3 שיני שום טריות, קצוצות דק1 וחצי כפיות שום כתוש של GOYA® או 3 שיני שום טריות, קצוצות דק
ראש קטן אחד של כרוב סבוי, או כרוב נאפה, חתוך לרצועות בעובי 2.5 ס"מראש קטן אחד של כרוב סבוי, או כרוב נאפה, חתוך לרצועות בעובי 2.5 ס"מ
ציוד שתשתמש בו
4 כוסות גבינת פפר ג'ק מגוררת, מחולקת4 כוסות גבינת פפר ג'ק מגוררת, מחולקת
6
מוסיפים את השום ומבשלים עוד 2 דקות.
מרכיבים שתצטרך
שום גויה®שום גויה®
7
מוסיפים את רסק העגבניות והיין, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש גבוהה עד שהנוזלים מצטמצמים לחצי, כ-10 דקות.
מרכיבים שתצטרך
פיתות, מחוממות לפי הוראות האריזה, להגשהפיתות, מחוממות לפי הוראות האריזה, להגשה
(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)
8
מוסיפים כף מלח וכפית פלפל. קושרים את הרוזמרין והטימין יחד בעזרת חוט מטבח ומוסיפים לסיר.
מרכיבים שתצטרך
בשר כבש ללא עצמות, חתוך לקוביות של 7.5 עד 10 ס"מ - או תחליף לכתף כבש ללא עצמותבשר כבש ללא עצמות, חתוך לקוביות של 7.5 עד 10 ס"מ - או תחליף לכתף כבש ללא עצמות
לפת, קלופה ופרוסה לעובי 1/8 אינץ'לפת, קלופה ופרוסה לעובי 1/8 אינץ'
1/2 ראש כרוב סבוי חתוך דק1/2 ראש כרוב סבוי חתוך דק
1/2 כוס יין מרסלה מתוק1/2 כוס יין מרסלה מתוק
ציוד שתשתמש בו
3 ראשי שום, חצויים אופקית3 ראשי שום, חצויים אופקית
אפונה קפואה של GOYA®, מופשרתאפונה קפואה של GOYA®, מופשרת
9
מניחים את הצלעות הצלויות על גבי הירקות בתנור ההולנדי ומוסיפים את הסוכר החום וציר הבקר. מביאים לרתיחה עדינה על אש גבוהה. מכסים את התנור ההולנדי ואופים במשך שעתיים או עד שהבשר רך מאוד.
מרכיבים שתצטרך
שוקולד חצי מתוק או שוקולד לא ממותק, קצוץשוקולד חצי מתוק או שוקולד לא ממותק, קצוץ
פפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשרפפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשר
טורטיות תירס צהובות (15 ס"מ), מחוממותטורטיות תירס צהובות (15 ס"מ), מחוממות
מים כדי לאפשרמים כדי לאפשר
(מקיט, היקורי או אלמון)(מקיט, היקורי או אלמון)
ציוד שתשתמש בו
4 כוסות גבינת פפר ג'ק מגוררת, מחולקת4 כוסות גבינת פפר ג'ק מגוררת, מחולקת
סוכר וניל, ועוד קצת להגשהסוכר וניל, ועוד קצת להגשה
10
מוציאים בזהירות את הצלעות הקצרות מהסיר ומניחים בצד. מסירים את עשבי התיבול ומנקים את עודפי השומן. מבשלים את הירקות והרוטב על אש בינונית במשך 20 דקות, עד לצמצום.
מרכיבים שתצטרך
צימוקים זהובים, טחונים גסצימוקים זהובים, טחונים גס
טורטיות תירס צהובות (15 ס"מ), מחוממותטורטיות תירס צהובות (15 ס"מ), מחוממות
שבבי עץ מושרים (מקיט, היקורי או אלמון), אופציונלישבבי עץ מושרים (מקיט, היקורי או אלמון), אופציונלי
בקבוק רוטב חמוץ מתוק, מחולקבקבוק רוטב חמוץ מתוק, מחולק
ציוד שתשתמש בו
אפונה קפואה של GOYA®, מופשרתאפונה קפואה של GOYA®, מופשרת
11
מחזירים את הצלעות לסיר ומחממים היטב.
מרכיבים שתצטרך
(מקיט, היקורי או אלמון)(מקיט, היקורי או אלמון)
ציוד שתשתמש בו
אפונה קפואה של GOYA®, מופשרתאפונה קפואה של GOYA®, מופשרת
12
מגישים עם הירקות והרוטב.
מרכיבים שתצטרך
טורטיות תירס צהובות (15 ס"מ), מחוממותטורטיות תירס צהובות (15 ס"מ), מחוממות
בקבוק רוטב חמוץ מתוק, מחולקבקבוק רוטב חמוץ מתוק, מחולק