קושיקשה
מוכן ב45 דק.
מנות6
ציון בריאות16
מגזין

צלעות בקר קצרות

צלעות בקר קצרות
צלעות בקר קצרות דורשות כ -45 דקות מתחילתן ועד סופן. מנה אחת מהמנה הזו מכילה כ -7 גרם חלבון , 10 גרם שומן , ובסך הכל 299 קלוריות . מתכון זה, ללא גלוטן וללא מוצרי חלב, מספיק ל-6 מנות . הוא מתאים גם כמתכון יקר למדי. 107 אנשים שמחו שניסו את המתכון הזה. אם יש לכם שומר, סלרי חתוך לקוביות גדולות, עלי קוט דו רון וקומץ מרכיבים נוספים הם כל מה שצריך כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. הוא מובא אליכם על ידי Foodnetwork. בסך הכל, מתכון זה מקבל ציון טוב של 79% . נסו את צלעות בקר קצרות מבושלות מדהימות , גאלבי טאנג (מרק צלעות בקר קוריאני) וצלעות בקר קצרות ללא עצמות עם צ'ילי חריף (מתכונים דומים).

הוראות

1
צפו כיצד להכין את המתכון הזה.
2
מחממים את התנור מראש ל-400 מעלות פרנהייט.
ציוד שתשתמש בו
שומר, עלים, גבעולים וליבה הוסרו, חתוך לקוביות גדולותשומר, עלים, גבעולים וליבה הוסרו, חתוך לקוביות גדולות
3
מניחים את הצלעות הקצרות על תבנית אפייה, מפזרים מלח ופלפל וצולים במשך 15 דקות.
מרכיבים שתצטרך
כרישה אחת, נקייה וחתוכה לקוביות גדולות, רק החלק הלבןכרישה אחת, נקייה וחתוכה לקוביות גדולות, רק החלק הלבן
כרישה, נקייה וחתוכה לקוביות גדולות, רק החלק הלבןכרישה, נקייה וחתוכה לקוביות גדולות, רק החלק הלבן
ציוד שתשתמש בו
1 1/2 כוסות בצל קצוץ (2 בצלים)1 1/2 כוסות בצל קצוץ (2 בצלים)
4
מוציאים מהתנור. מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-300 מעלות פרנהייט.
ציוד שתשתמש בו
בצל קצוץ (2 בצלים)בצל קצוץ (2 בצלים)
5
בינתיים, חממו את שמן הזית בסיר הולנדי גדול והוסיפו את השומר, הכרישה, הבצל, הסלרי והגזר ובשלו על אש בינונית-נמוכה במשך 20 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.
מרכיבים שתצטרך
בקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחרבקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחר
קוט דו רון או יין אדום יבש אחרקוט דו רון או יין אדום יבש אחר
עגבניות טריות בינוניות (בערך, קלופות וחתוכות לשישיותעגבניות טריות בינוניות (בערך, קלופות וחתוכות לשישיות
2 קילו פטריות יער מגוונות, או כל סוג שאתה אוהב, נבקע ופרוס2 קילו פטריות יער מגוונות, או כל סוג שאתה אוהב, נבקע ופרוס
טורטיות קמח טריות, להגשהטורטיות קמח טריות, להגשה
עלי טרגון קצוצים טריים, לקישוטעלי טרגון קצוצים טריים, לקישוט
ציוד שתשתמש בו
2 ליימים, גרידה מ-1, מיץ משניהם2 ליימים, גרידה מ-1, מיץ משניהם
6
מוסיפים את השום ומבשלים עוד 2 דקות.
מרכיבים שתצטרך
כפית פפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשרכפית פפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשר
7
מוסיפים את רסק העגבניות והיין, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש גבוהה עד שהנוזלים מצטמצמים לחצי, כ-10 דקות.
מרכיבים שתצטרך
פיתות, מחוממות לפי הוראות האריזה, להגשהפיתות, מחוממות לפי הוראות האריזה, להגשה
(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)
8
מוסיפים כף מלח וכפית פלפל. קושרים את הרוזמרין והטימין יחד בעזרת חוט מטבח ומוסיפים לסיר.
מרכיבים שתצטרך
בשר כבש ללא עצמות, חתוך לקוביות של 7.5 עד 10 ס"מ - או תחליף לכתף כבש ללא עצמותבשר כבש ללא עצמות, חתוך לקוביות של 7.5 עד 10 ס"מ - או תחליף לכתף כבש ללא עצמות
כתף או ירך חזיר ללא עצם, עם שקע שומן עמוק (כ-2.5 ק"ג)כתף או ירך חזיר ללא עצם, עם שקע שומן עמוק (כ-2.5 ק"ג)
1/2 ראש כרוב סבוי חתוך דק1/2 ראש כרוב סבוי חתוך דק
לחם בן יום חתוך לקוביות (קוביות בגודל 1.5 ס"מ), ללא קרוםלחם בן יום חתוך לקוביות (קוביות בגודל 1.5 ס"מ), ללא קרום
ציוד שתשתמש בו
חוט קצביםחוט קצבים
גב שומן חזירגב שומן חזיר
9
מניחים את הצלעות הצלויות על גבי הירקות בתנור ההולנדי ומוסיפים את הסוכר החום וציר הבקר. מביאים לרתיחה עדינה על אש גבוהה. מכסים את התנור ההולנדי ואופים במשך שעתיים או עד שהבשר רך מאוד.
מרכיבים שתצטרך
כָּתֵףכָּתֵף
פפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשרפפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשר
1 עוף צלוי שלם שנקנה בחנות (בערך 2 פאונד)1 עוף צלוי שלם שנקנה בחנות (בערך 2 פאונד)
2 בצלים צהובים בינוניים, קלופים, חצויים וחתוכים לפרוסות בעובי 1/2 אינץ'2 בצלים צהובים בינוניים, קלופים, חצויים וחתוכים לפרוסות בעובי 1/2 אינץ'
(מקיט, היקורי או אלמון)(מקיט, היקורי או אלמון)
ציוד שתשתמש בו
2 ליימים, גרידה מ-1, מיץ משניהם2 ליימים, גרידה מ-1, מיץ משניהם
2 כפות תערובת סוכר חום SPLENDA®2 כפות תערובת סוכר חום SPLENDA®
10
מוציאים בזהירות את הצלעות הקצרות מהסיר ומניחים בצד. מסירים את עשבי התיבול ומנקים את עודפי השומן. מבשלים את הירקות והרוטב על אש בינונית במשך 20 דקות, עד לצמצום.
מרכיבים שתצטרך
כרישה, נקייה וחתוכה לקוביות גדולות, רק החלק הלבןכרישה, נקייה וחתוכה לקוביות גדולות, רק החלק הלבן
1 עוף צלוי שלם שנקנה בחנות (בערך 2 פאונד)1 עוף צלוי שלם שנקנה בחנות (בערך 2 פאונד)
שבבי עץ מושרים (מקיט, היקורי או אלמון), אופציונלישבבי עץ מושרים (מקיט, היקורי או אלמון), אופציונלי
עצם הודו וצוואר הודועצם הודו וצוואר הודו
ציוד שתשתמש בו
גב שומן חזירגב שומן חזיר
11
מחזירים את הצלעות לסיר ומחממים היטב.
מרכיבים שתצטרך
(מקיט, היקורי או אלמון)(מקיט, היקורי או אלמון)
ציוד שתשתמש בו
גב שומן חזירגב שומן חזיר
12
מגישים עם הירקות והרוטב.
מרכיבים שתצטרך
1 עוף צלוי שלם שנקנה בחנות (בערך 2 פאונד)1 עוף צלוי שלם שנקנה בחנות (בערך 2 פאונד)
עצם הודו וצוואר הודועצם הודו וצוואר הודו