צלעות בקר קצרות דורשות כ -45 דקות מתחילתן ועד סופן. מנה אחת מהמנה הזו מכילה כ -7 גרם חלבון , 10 גרם שומן , ובסך הכל 299 קלוריות . מתכון זה, ללא גלוטן וללא מוצרי חלב, מספיק ל-6 מנות . הוא מתאים גם כמתכון יקר למדי. 107 אנשים שמחו שניסו את המתכון הזה. אם יש לכם שומר, סלרי חתוך לקוביות גדולות, עלי קוט דו רון וקומץ מרכיבים נוספים הם כל מה שצריך כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. הוא מובא אליכם על ידי Foodnetwork. בסך הכל, מתכון זה מקבל ציון טוב של 79% . נסו את צלעות בקר קצרות מבושלות מדהימות , גאלבי טאנג (מרק צלעות בקר קוריאני) וצלעות בקר קצרות ללא עצמות עם צ'ילי חריף (מתכונים דומים).
הוראות
1
צפו כיצד להכין את המתכון הזה.
2
מחממים את התנור מראש ל-400 מעלות פרנהייט.
ציוד שתשתמש בו
שומר, עלים, גבעולים וליבה הוסרו, חתוך לקוביות גדולות
3
מניחים את הצלעות הקצרות על תבנית אפייה, מפזרים מלח ופלפל וצולים במשך 15 דקות.
מרכיבים שתצטרך
כרישה אחת, נקייה וחתוכה לקוביות גדולות, רק החלק הלבן
כרישה, נקייה וחתוכה לקוביות גדולות, רק החלק הלבן
ציוד שתשתמש בו
1 1/2 כוסות בצל קצוץ (2 בצלים)
4
מוציאים מהתנור. מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-300 מעלות פרנהייט.
ציוד שתשתמש בו
בצל קצוץ (2 בצלים)
5
בינתיים, חממו את שמן הזית בסיר הולנדי גדול והוסיפו את השומר, הכרישה, הבצל, הסלרי והגזר ובשלו על אש בינונית-נמוכה במשך 20 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.
מרכיבים שתצטרך
בקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחר
2 קילו פטריות יער מגוונות, או כל סוג שאתה אוהב, נבקע ופרוס
3 כוסות שבבי עץ אלון או פקאן, או 6 נתחים גדולים, מושרים במים קרים לפחות שעה אחת ועד 4 שעות
עלי טרגון קצוצים טריים, לקישוט
ציוד שתשתמש בו
עלי פטרוזיליה טריים קרועים
6
מוסיפים את השום ומבשלים עוד 2 דקות.
מרכיבים שתצטרך
טבעות פלפל בננה קצוצות או פלפל חריף קצוץ מכל סוג
7
מוסיפים את רסק העגבניות והיין, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש גבוהה עד שהנוזלים מצטמצמים לחצי, כ-10 דקות.
מרכיבים שתצטרך
פיתות, מחוממות לפי הוראות האריזה, להגשה
(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)
8
מוסיפים כף מלח וכפית פלפל. קושרים את הרוזמרין והטימין יחד בעזרת חוט מטבח ומוסיפים לסיר.
מרכיבים שתצטרך
שוקי עגל בשרניים, בעובי 2 עד 3 סנטימטרים
1 שפופרת בצק פיצה מוכן שנקנה בחנות
2 כוסות שיני שום
5 סוכריות רקיק של Necco, מחולקות
ציוד שתשתמש בו
חוט קצבים
ענפי פטרוזיליה טריים, פרוסים דק, לקישוט
9
מניחים את הצלעות הצלויות על גבי הירקות בתנור ההולנדי ומוסיפים את הסוכר החום וציר הבקר. מביאים לרתיחה עדינה על אש גבוהה. מכסים את התנור ההולנדי ואופים במשך שעתיים או עד שהבשר רך מאוד.
מוציאים בזהירות את הצלעות הקצרות מהסיר ומניחים בצד. מסירים את עשבי התיבול ומנקים את עודפי השומן. מבשלים את הירקות והרוטב על אש בינונית במשך 20 דקות, עד לצמצום.