צלעות טלה עם ריבת עגבניות-נענע
צלעות טלה עם ריבת עגבניות-נענע הוא מתכון ללא חלב עם 8 מנות. , מתכון זה מכסה 14% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. בבמנה עיקרית זו יש 442 קלוריות , 20 גרם חלבון ו -37 גרם שומן למנה. אם יש לכם מלח כשר, מיץ לימון, שמן זית ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, תוכלו להכין אותו. מתכון זה אהוב על 1 אוכלי אוכל וטבחים. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 3 שעות ו-10 דקות . בסך הכל, המתכון הזה זוכה לציון די טוב של 46% . נסו צלעות טלה עם נענע, עגבניות ורוטב שום , צלעות טלה בגריל עם ריבת פלוט מלוחה וצלעות טלה נענע פסטו (מתכונים דומים).
הוראות
מערבבים 3/4 כוס נענע, ארוחת הפנקו או המצות ו-2 כפות שמן זית בקערה בינונית.
מוסיפים את השום הטחון, 1 כפית רוזמרין, פתיתי הפלפל האדום ו-1/2 כפית מלח ומערבבים עד לאיחוד.
פורסים את ה"זנב" של כל צלעת טלה (החלק הדק הארוך מקופל סביב הקצוץ). מתבלים את הטלה במלח, ואז לוחצים על תערובת הפירורים מתחת לחלק הזנב; מגלגלים את הזנב סביב המילוי ומצמידים בחוט מטבח.
מניחים את הצלעות על צלחת, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים עד 4 שעות.
מחממים את התנור ל-450 מעלות F.
מוציאים את צלעות הטלה מהמקרר 20 דקות לפני הבישול. מכינים את ריבת העגבניות-נענע: זורקים את העגבניות, שן השום השלמה, 1 כף שמן זית ואת 1 כפית הרוזמרין הנותרת על תבנית אפייה עם שוליים.
מעבירים לתנור וצולים עד שהעגבניות חרוכות מעט, 15 עד 20 דקות; מצננים מעט ומעבירים לקערה בינונית.
מוסיפים את החומץ והסוכר ומועכים בעזרת מזלג עד לקבלת תערובת חלקה. מערבבים פנימה את 1/4 כוס הנענע שנותרה ומתבלים במלח.
מחממים מחבת על אש בינונית-גבוהה.
מוסיפים את 1 כף שמן הזית הנותרת; צורבים את צלעות הטלה עד להשחמה, כ-3 דקות לכל צד. בעזרת מלקחיים הופכים את הצלעות על דופן וצורבים עד שהשומן משחים, כ-2 דקות.
מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה; צולים בתנור עד שמדחום שהוכנס למרכז רושם 140 מעלות צלזיוס עבור מדיום רייר, כ-10 דקות.
תנו לנוח 5 דקות; מסירים את החוט ומגישים עם ריבת העגבניות-נענע.