צלעות כבש עם שומר ועגבניות
צלעות כבש עם שומר ועגבניות עשויה להיות המנה העיקרית שתבוא לכם טוב. מתכון ואינו מכיל גלוטן, מגיש 4 . חלק אחד של המנה הזאת מכיל בערך 48 גרם חלבון 18 גרם של שומן, וסך הכל 515 קלוריות. זמן הכנת המתכון כ 40 דקות. גשו לסופר וקנו שעועית חמאה, צלעות כבש, שום ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. נסו צלעות כבש עם חמוצים שומר, צלעות כבש במרינדה ויין עם סלט שומר, ו צלעות כבש ברוטב שומר-צלילת עגבניות (מתכונים דומים).
הוראות
מחממים את התנור ל 425 מעלות F. קו גיליון אפייה עם לסכל. לזרוק את שומר ועגבניות עם 2 כפות שמן זית מתבלים עם מלח ופלפל.
מורחים את הירקות על תבנית האפייה, עם עגבניות לחתוך בצד למעלה. צלי עד העגבניות רכות והשומר הוא זהוב, כ -30 דקות, פונה באמצע.
בינתיים, לבשל את השום הנותרים 1 כפית שמן זית בסיר בינוני על חום בינוני עד הזהב, על 3 דקות.
מוסיפים את השעועית ו 2 1/2 כוסות מים ומבשלים, ערבוב מדי פעם, עד הנוזל מתעבה, כ 15 דקות. מערבבים אורגנו ופרמזן, אם תרצה.
מחממים מחבת גריל על חום בינוני-גבוה. מתבלים את הטלה במלח ופלפל וגריל עד שמסומן בתחתית, כ 4 דקות. להעיף ולבשל עד רק המשרד למגע, 4 עד 5 דקות יותר עבור בינוני נדיר. מחלקים את השעועית בין צלחות העליון עם כבש וירקות קלויים.