קושיקשה
מוכן ב45 דק.
מנות12
ציון בריאות4
מטבחיםיהודי
דיאטותללא לקטוז
סוגי מאכליםתוספות
אירועיםחנוכה
מגזין

קוגל תפוחי אדמה

קוגל תפוחי אדמה
זוהי אפשרות טובה אם הנכם רגישים ללקטוז, דיאט. מתכונים דומים: קוגל תפוחי אדמה, קוגל תפוחי אדמה, ו קוגל תפוחי אדמה.

הוראות

1
מחממים התנור ל 350 °F.
ציוד שתשתמש בו
סוכר צהוב ומגוון סוכריות מתוקותסוכר צהוב ומגוון סוכריות מתוקות
2
מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים אותם, מכינים אותם למעבד המזון. שמור בקערה של מים קרים עד מוכן לעבד, אבל לא להשאיר אותם שם יותר מכמה שעות.
מרכיבים שתצטרך
(110° עד 115°, ללא חלב וחמאה)(110° עד 115°, ללא חלב וחמאה)
1 כוס גריסי פנינה לבנים1 כוס גריסי פנינה לבנים
ציוד שתשתמש בו
ועוד 2 כפות מי קרחועוד 2 כפות מי קרח
כוסות בגודל חטיף כל אחת) פודינג לימוןכוסות בגודל חטיף כל אחת) פודינג לימון
3
בקערה גדולה מאוד, להכות יחד את הביצים, עד מעורבב היטב.
מרכיבים שתצטרך
פרי תות (25 עד 30 ס"מ) לפי רגלפרי תות (25 עד 30 ס"מ) לפי רגל
ציוד שתשתמש בו
כוסות בגודל חטיף כל אחת) פודינג לימוןכוסות בגודל חטיף כל אחת) פודינג לימון
4
בקערה של מעבד מזון מצויד להב מתכת, דופק את הבצל עד קצוץ דק מאוד, אבל לא נוזלי. לגרד את הבצלים לתוך הקערה עם הביצים ומערבבים אותם. מערבבים את ארוחת המצה.
מרכיבים שתצטרך
1 כף חומץ שרי או מיץ לימון1 כף חומץ שרי או מיץ לימון
1 וחצי כפיות שום כתוש של GOYA® או 3 שיני שום טריות, קצוצות דק1 וחצי כפיות שום כתוש של GOYA® או 3 שיני שום טריות, קצוצות דק
פרי תות (25 עד 30 ס"מ) לפי רגלפרי תות (25 עד 30 ס"מ) לפי רגל
ציוד שתשתמש בו
ועוד 2 כפות מי קרחועוד 2 כפות מי קרח
כוסות בגודל חטיף כל אחת) פודינג לימוןכוסות בגודל חטיף כל אחת) פודינג לימון
5
מסננים את תפוחי האדמה. באותה קערה המעבד (אין צורך לנקות), בשלוש קבוצות, לעבד את תפוחי האדמה עד קצוץ דק מאוד. החלקים צריכים להיות לא גדולים יותר מגרעין של אורז ובעיקר קטנים יותר.
מרכיבים שתצטרך
(110° עד 115°, ללא חלב וחמאה)(110° עד 115°, ללא חלב וחמאה)
1 פאונד נקניקיית מייפל, בתפזורת או הוצאה ממעטפת קישורים גדולה1 פאונד נקניקיית מייפל, בתפזורת או הוצאה ממעטפת קישורים גדולה
אפונה גויה®אפונה גויה®
ציוד שתשתמש בו
כוסות בגודל חטיף כל אחת) פודינג לימוןכוסות בגודל חטיף כל אחת) פודינג לימון
6
כמו כל אצווה של תפוחי אדמה מעובד, מיד לגרד אותו לתוך מסננת להציב מעל קערה. עם מרית גומי או גב כף, לחץ על הלחות. מיד, מערבבים את תפוחי האדמה לתוך תערובת בצל וביצה. השליכו את עמילן הנוזל ותפוחי האדמה שיתיישב בקערה. מתבלים את הבלילה במלח ופלפל.
מרכיבים שתצטרך
4 פרוסות גבינת מינסטר, חצויות4 פרוסות גבינת מינסטר, חצויות
עמילן תפוחי אדמהעמילן תפוחי אדמה
(110° עד 115°, ללא חלב וחמאה)(110° עד 115°, ללא חלב וחמאה)
1 וחצי כפיות שום כתוש של GOYA® או 3 שיני שום טריות, קצוצות דק1 וחצי כפיות שום כתוש של GOYA® או 3 שיני שום טריות, קצוצות דק
פרי תות (25 עד 30 ס"מ) לפי רגלפרי תות (25 עד 30 ס"מ) לפי רגל
ציוד שתשתמש בו
עם עצמות, עור על, ירכיים ורגליים של עוףעם עצמות, עור על, ירכיים ורגליים של עוף
4 בייגלה גדולים מכוסים יוגורט4 בייגלה גדולים מכוסים יוגורט
כוסות בגודל חטיף כל אחת) פודינג לימוןכוסות בגודל חטיף כל אחת) פודינג לימון
7
יוצקים 2 כפות של שמן צמחי או שמאלץ לתוך 13 על ידי 9 אינץ תבנית אפייה, רצוי זכוכית. הפעל את המחבת כדי מעיל התחתון וחצי את הצדדים עם שמן או שמאלץ.
מרכיבים שתצטרך
דַק-דַק-
שמלץשמלץ
ציוד שתשתמש בו
1-1/2 ליטר גלידת עוגיות ושמנת, רכה1-1/2 ליטר גלידת עוגיות ושמנת, רכה
8
מניחים את המחבת הריקה בתנור שחומם מראש במשך 5 דקות.
ציוד שתשתמש בו
סוכר צהוב ומגוון סוכריות מתוקותסוכר צהוב ומגוון סוכריות מתוקות
עגבנייה פרוסה, אופציונליעגבנייה פרוסה, אופציונלי
9
הסר את המחבת משומנת מהתנור ושפוך את הבלילה תפוחי אדמה לתוך המחבת. השמן יבוא את הצדדים של המחבת, במיוחד בפינות. לחץ על הבלילה למטה ליד הפינות כדי למלא אותם בקלילות עם בלילת תפוחי אדמה. זה דבר טוב כאשר השמן מגיע מעל החלק העליון של הבלילה. זה מוסיף פריכות.
מרכיבים שתצטרך
(110° עד 115°, ללא חלב וחמאה)(110° עד 115°, ללא חלב וחמאה)
דַק-דַק-
ציוד שתשתמש בו
סוכר צהוב ומגוון סוכריות מתוקותסוכר צהוב ומגוון סוכריות מתוקות
עגבנייה פרוסה, אופציונליעגבנייה פרוסה, אופציונלי
10
טפטוף את כף הנותרים של שמן או שמלץ נמס על פני השטח של הבלילה.
מרכיבים שתצטרך
שמלץשמלץ
דַק-דַק-
11
אופים במשך 1 שעה ו 15 דקות, עד השחמה קלה.
ציוד שתשתמש בו
סוכר צהוב ומגוון סוכריות מתוקותסוכר צהוב ומגוון סוכריות מתוקות
12
תן לנוח לפחות 15 דקות לפני חיתוך והגשה, רצוי קצת יותר.
13
מגישים חם או חם, אפוי טרי או מחומם.
14
קוגל מחממת היטב בתנור 177°, שנחשף כך העליון יכול להתבשל בנוסף. Reheating זמן תלוי בגודל של היצירה להיות מחומם, ובאיזו טמפרטורה קוגל הוא כאשר נכנס לתנור. זה יכול להישמר במקרר לפחות ארבעה ימים, ובמשך כמה חודשים במקפיא. עדיף להפשיר לפני reheating.
ציוד שתשתמש בו
סוכר צהוב ומגוון סוכריות מתוקותסוכר צהוב ומגוון סוכריות מתוקות