קושיבינוני
מוכן ב35 דק.
מנות4
ציון בריאות26
מגזין

קערת אורז עם בייקון וברוקולי

קערת אורז עם בייקון וברוקולי
אם יש לכם בערך 35 דקות במטבח, קערת אורז עם בייקון וברוקולי עשויה להיות מתכון מדהים ללא גלוטן וללא מוצרי חלב שכדאי לנסות. מתכון זה מספיק ל-4 מנות. מנה אחת מכילה 624 קלוריות , 22 גרם חלבון ו -21 גרם שומן . תמורת 1.74 דולר למנה , מתכון זה מכסה 30% מהצריכה היומית שלכם של ויטמינים ומינרלים. אם יש לכם רוטב סויה, שמן שומשום, מלח כשר ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, אתם יכולים להכין אותו. הוא מתאים היטב כמנה עיקרית. 22 אנשים התרשמו מהמתכון הזה. הוא מובא אליכם על ידי Foodnetwork. בהתחשב בכל הגורמים, החלטנו שהמתכון הזה ראוי לציון של 85% . מתכונים דומים: אורז שחור טבעוני, קערת טופו אפוי ואבוקדו , קערת אורז עם בקר קוריאני וקערת עוף ואורז מקסיקני .

הוראות

1
מניחים את האורז בסיר בינוני עם 2 וחצי כוסות מים. מביאים לרתיחה על אש בינונית-גבוהה, מכסים, מנמיכים את האש לבינונית ומבשלים על אש קטנה עד שרוב המים נספגים, כ-6 דקות. מנמיכים את האש ומבשלים 12 דקות נוספות.
מרכיבים שתצטרך
2/3 כוס (4 אונקיות) שוקולד צ'יפס חצי מתוק2/3 כוס (4 אונקיות) שוקולד צ'יפס חצי מתוק
כל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפלכל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפל
ציוד שתשתמש בו
8 חטיפי שוקולד חלב ללא אגוזים (1.55 אונקיות כל אחד)8 חטיפי שוקולד חלב ללא אגוזים (1.55 אונקיות כל אחד)
2
הסירו מהאש והניחו לעמוד, מכוסה, עד להגשה. בינתיים, טגנו את הבייקון במחבת גדולה עם ציפוי מונע הדבקה על אש בינונית עד שיהפוך פריך, כ-10 דקות.
מרכיבים שתצטרך
1/2 כוס גבינת צ'דר מגוררת1/2 כוס גבינת צ'דר מגוררת
ציוד שתשתמש בו
1 כוס תערובת לעוגה צהובה1 כוס תערובת לעוגה צהובה
3
מעבירים לצלחת מרופדת במגבת נייר.
ציוד שתשתמש בו
טורטיות קמח (25 ס"מ), חתוכות לרבעיםטורטיות קמח (25 ס"מ), חתוכות לרבעים
4
יוצקים את כל שאריות הבייקון מהמחבת, מלבד כף אחת, ומגבירים את האש לבינונית-גבוהה.
מרכיבים שתצטרך
1/2 כפית טימין טרי קצוץ או טימין מיובש1/2 כפית טימין טרי קצוץ או טימין מיובש
ציוד שתשתמש בו
1 כוס תערובת לעוגה צהובה1 כוס תערובת לעוגה צהובה
5
מוסיפים את הברוקולי ומבשלים, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהוא משחים בכתמים.
מרכיבים שתצטרך
פחית אחת (14 אונקיות) של ציר עוףפחית אחת (14 אונקיות) של ציר עוף
6
מוסיפים 3/4 כוס מים ומבשלים על אש קטנה עד שהברוקולי פריך-רך ונותרו רק כמה כפות מים, כ-3 דקות. מוסיפים את רוטב הסויה ו-1/2 כפית שמן שומשום. מחלקים את האורז והברוקולי בין הקערות ומטפטפים מעל את מיצי המחבת.
מרכיבים שתצטרך
קורצים שומשום לבןקורצים שומשום לבן
צלי חזיר שלם, קצוץצלי חזיר שלם, קצוץ
פחית אחת (14 אונקיות) של ציר עוףפחית אחת (14 אונקיות) של ציר עוף
2/3 כוס (4 אונקיות) שוקולד צ'יפס חצי מתוק2/3 כוס (4 אונקיות) שוקולד צ'יפס חצי מתוק
כל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפלכל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפל
ציוד שתשתמש בו
כמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסהכמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסה
1 כוס תערובת לעוגה צהובה1 כוס תערובת לעוגה צהובה
7
חממו את כפית שמן השומשום הנותרת במחבת על אש בינונית-גבוהה. שברו את הביצים למחבת, תבלו במלח וטגנו לפי הטעם.
מרכיבים שתצטרך
קורצים שומשום לבןקורצים שומשום לבן
פרי תות (25 עד 30 ס"מ) לפי רגלפרי תות (25 עד 30 ס"מ) לפי רגל
1/2 כוס יין מרסלה מתוק1/2 כוס יין מרסלה מתוק
ציוד שתשתמש בו
1 כוס תערובת לעוגה צהובה1 כוס תערובת לעוגה צהובה
8
מניחים ביצה בכל קערה ומעליה מפזרים את הבייקון, הכוסברה, הבצל הירוק וחלפיניו כבושים.
מרכיבים שתצטרך
סלסה עגבניות-צ'יפוטלהסלסה עגבניות-צ'יפוטלה
ג'ינג'ר שלם, מרוסקג'ינג'ר שלם, מרוסק
כף אחת של בצל ירוק, חתוך לאורכים של 2.5 ס"מכף אחת של בצל ירוק, חתוך לאורכים של 2.5 ס"מ
1/2 כוס גבינת צ'דר מגוררת1/2 כוס גבינת צ'דר מגוררת
פרי תות (25 עד 30 ס"מ) לפי רגלפרי תות (25 עד 30 ס"מ) לפי רגל
ציוד שתשתמש בו
כמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסהכמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסה
9
צילום מאת אנדרו פרסל