קערת אורז עם בייקון וברוקולי
אם יש לכם בערך 35 דקות במטבח, קערת אורז עם בייקון וברוקולי עשויה להיות מתכון מדהים ללא גלוטן וללא מוצרי חלב שכדאי לנסות. מתכון זה מספיק ל-4 מנות. מנה אחת מכילה 624 קלוריות , 22 גרם חלבון ו -21 גרם שומן . תמורת 1.74 דולר למנה , מתכון זה מכסה 30% מהצריכה היומית שלכם של ויטמינים ומינרלים. אם יש לכם רוטב סויה, שמן שומשום, מלח כשר ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, אתם יכולים להכין אותו. הוא מתאים היטב כמנה עיקרית. 22 אנשים התרשמו מהמתכון הזה. הוא מובא אליכם על ידי Foodnetwork. בהתחשב בכל הגורמים, החלטנו שהמתכון הזה ראוי לציון של 85% . מתכונים דומים: אורז שחור טבעוני, קערת טופו אפוי ואבוקדו , קערת אורז עם בקר קוריאני וקערת עוף ואורז מקסיקני .
הוראות
מניחים את האורז בסיר בינוני עם 2 וחצי כוסות מים. מביאים לרתיחה על אש בינונית-גבוהה, מכסים, מנמיכים את האש לבינונית ומבשלים על אש קטנה עד שרוב המים נספגים, כ-6 דקות. מנמיכים את האש ומבשלים 12 דקות נוספות.
הסירו מהאש והניחו לעמוד, מכוסה, עד להגשה. בינתיים, טגנו את הבייקון במחבת גדולה עם ציפוי מונע הדבקה על אש בינונית עד שיהפוך פריך, כ-10 דקות.
מעבירים לצלחת מרופדת במגבת נייר.
יוצקים את כל שאריות הבייקון מהמחבת, מלבד כף אחת, ומגבירים את האש לבינונית-גבוהה.
מוסיפים את הברוקולי ומבשלים, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהוא משחים בכתמים.
מוסיפים 3/4 כוס מים ומבשלים על אש קטנה עד שהברוקולי פריך-רך ונותרו רק כמה כפות מים, כ-3 דקות. מוסיפים את רוטב הסויה ו-1/2 כפית שמן שומשום. מחלקים את האורז והברוקולי בין הקערות ומטפטפים מעל את מיצי המחבת.
חממו את כפית שמן השומשום הנותרת במחבת על אש בינונית-גבוהה. שברו את הביצים למחבת, תבלו במלח וטגנו לפי הטעם.
מניחים ביצה בכל קערה ומעליה מפזרים את הבייקון, הכוסברה, הבצל הירוק וחלפיניו כבושים.