קרום הפיצה האהוב
קלתית הפיצה האהובה עליכם יכולה להיות בדיוק המתכון נטול מוצרי חלב, צמחוני או טבעוני וחיפשתם. מתכון זה מכין 12 מנות עם 290 קלוריות , 7 גרם חלבון ו -6 גרם שומן כל אחת. תמורת 16 סנט למנה , מתכון זה מכסה 10% מהצריכה היומית שלכם של ויטמינים ומינרלים. 20 אנשים הכינו את המתכון הזה והיו מכינים אותו שוב. זהו מתכון ידידותי מאוד לתקציב עבור חובבי אוכל ים תיכוני. הוא מתאים היטב כקלתית. אם יש לכם סוכר, קמח, שמן צמחי ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, אתם יכולים להכין אותו. מההכנה ועד לצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 30 דקות . הוא מובא אליכם על ידי Taste of Home. בסך הכל, מתכון זה מקבל ציון סופגני מוצק של 53% . משתמשים שנהנו מהמתכון הזה אהבו גם פיצה תירס טרי, עגבנייה קלויות ושום כבוש עם קלתית קמח תירס , פיצה ביתית עם קלתית דקה + פסטו + תפוח אדמה , ופיצה תרד עם קלתית דקה ופרמזן .
הוראות
ממיסים את השמרים ב-1/4 כוס מים חמימים; מניחים בצד. בקערה גדולה, שמים את יתרת המים, המלח, הסוכר, השמן, קמח התירס ו-2 כוסות קמח; מערבבים היטב.
מוסיפים מספיק קמח שנותר כדי ליצור בצק רך. מעבירים אותו למשטח מקומח ולשים עד לקבלת בצק חלק וגמיש, כ-5-6 דקות.
מניחים את הבצק בקערה משומנת, הופכים פעם אחת כדי לשמן את החלק העליון. מכסים ומתפיחים במקום חמים עד להכפלת הנפח, כ-30 דקות. מורידים את הבצק ומחלקים אותו לשניים.
רדדו את הבצק לשני עיגולים בקוטר 40 ס"מ; הניחו על תבניות פיצה משומנות. פזרו מעל את מרכיבי הפיצה הרצויים.
אופים בחום של 400 מעלות עד שהקרום מקבל צבע זהוב קלות, כ-15-20 דקות.