רוטב שמנת שום על חזה עוף
זמן הכנת המתכון כ 35 דקות. , שהוא מוצק. נסו חזה עוף ברוטב שום, חזה עוף ברוטב שמנת חרדל, ו חזה עוף עם רוטב שמנת פטריות (מתכונים דומים).
הוראות
מחממים גריל חיצוני לחום בינוני גבוה ושמן קל באח.
חזה עוף העונה עם אורגנו, בזיליקום, מלח ופלפל שחור.
מבשלים את חזה העוף על גריל שחומם מראש עד שכבר לא ורוד במרכז והמיצים לרוץ ברור, 5 עד 6 דקות לכל צד. מדחום שנקרא מיידית מוכנס למרכז צריך לקרוא לפחות 165 מעלות F (74 מעלות C).
ממיסים חמאה עם שמן צמחי בסיר על חום בינוני. לבשל ומערבבים שום בתערובת החמאה עד ריחני, על 2 דקות. מערבבים קמח דרך תערובת החמאה; לבשל ומערבבים עד הקמח משולב, על 1 דקה יותר.
יוצקים שמנת כבדה מרק עוף לתוך הסיר; מערבבים. המשך בישול עד התערובת מתעבה, 3 עד 5 דקות.
מוסיפים גבינת פרמזן וגבינת שמנת לסיר; מבשלים, מערבבים מדי פעם, עד שהגבינה מותכת לרוטב, כ -5 דקות.
צלחת חזה עוף. רוטב כפית על העוף.