ריבת עגבניות
גשו לסופר וקנו פתיתי פלפל, כמון, מיץ לימון ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 2 שעות. נסו ריבת עגבניות מתובלת ומתוקה, צרור קטן שרי עגבניות ריבה, ו שום קרוסטיני עם ברי וריבת עגבניות מתובלת ומתוקה (מתכונים דומים).
הוראות
אם אתה הולך לשמר את הריבה, להכין את הצנצנות ואת העפעפיים: מניחים שלושה צנצנות חצי ליטר על מדף בסיר גדול.
מוסיפים מספיק מים כדי לכסות את הצנצנות, ומביאים לרתיחה על חום גבוה. מרתיחים במשך 10 דקות, ולאחר מכן לכבות את החום ולאפשר לצנצנות לנוח במים החמים. בינתיים, לשים להקות ועפעפיים בסיר קטן לכסות עם מים.
חום מעל חום בינוני עד שהמים רותחים, ואז להסיר את המחבת מהחום ולאפשר את הלהקות ואת העפעפיים לנוח במים חמים עד מוכן לשימוש.
מערבבים עגבניות, סוכר, מיץ לימון, ג ' ינג ' ר, פתיתי פלפל אדומים, מלח, קינמון, וכמון בסיר גדול, כבד תחתית ולהביא לרתיחה מעל חום בינוני גבוה, ערבוב לעתים קרובות. להפחית את החום ומבשלים עד התערובת מגיעה עבה, ריבה כמו עקביות, על שעתיים וחצי. מערבבים את הפקטין (אם משתמשים) ומבשלים עוד דקה אחת.
מצקת את הריבה החמה לתוך צנצנות מעוקרים חמים, עוזב 1/4 אינץ ' headspace. נגב את הקצוות של צנצנות, לכסות עם מכסים, ואת הרצועות בורג על עד בקושי חזק.
מניחים צנצנות על מתלה בסיר ומכסים לחלוטין עם מים. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה על חום גבוה. להרתיח במשך 15 דקות. כבה חום, לחשוף סיר, ולאפשר צנצנות לנוח במים במשך חמש דקות.
הסר צנצנות מן הסיר ולאפשר להם לנוח ללא הפרעה על השיש במשך שש שעות או לילה.