ריבת שזיפים
ריבת שזיפים יכולה להיות בדיוק המתכון הצמחוני ללא גלוטן ולקטו אובו שחיפשתם. חלק אחד של המנה הזו מכיל בערך 0 גרם חלבון , 0 גרם שומן ובסך הכל 79 קלוריות . מתאים ל-80 ומחירו 11 סנט למנה מנות. זה עובד היטב כתבלין זול. 219 אנשים הכינו את המתכון הזה והיו מכינים אותו שוב. אם יש לכם סוכר, אבקת פירות פקטין, מים וחופן מרכיבים אחרים הם כל מה שצריך כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. זה מובא אליך על ידי Allrecipes. מההכנה ועד הצלחת, מתכון זה לוקח כשעתיים ו-50 דקות . בכל השיקולים החלטנו שהמתכון הזה ראוי לציון של 0% . הציון הזה גרוע מאוד (אבל עדיין ניתן לתיקון). מתכונים דומים: עוגת שזיפים שקדים עם קרם פרש , עוגת שזיפים סוכר כחול ועוגת שזיפים טריים .
הוראות
מניחים את השזיפים והמים בסיר גדול ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש לבינונית-נמוכה, מכסים ומבשלים 5 דקות. מערבבים פנימה את הסוכר, ומוסיפים חמאה להפחתת הקצף, אם צריך. מביאים את התערובת לרתיחה מלאה ומתגלגלת על אש גבוהה, תוך ערבוב מתמיד, ואז מערבבים פנימה את הפקטין במהירות. מחזירים את הריבה לרתיחה מלאה ומרתיחים במשך דקה תוך ערבוב מתמיד.
מסירים מהאש, מסירים את הקצף וזורקים.
מעקרים את הצנצנות והמכסים במים רותחים למשך 5 דקות לפחות. ארזו את ריבת השזיפים לתוך הצנצנות החמות והמעוקרות, ממלאים את הצנצנות עד למרחק של 1/8 אינץ' מהחלק העליון. העבירו סכין או מרית דקה סביב החלק הפנימי של הצנצנות לאחר מילוין כדי להסיר בועות אוויר. נגב את שולי הצנצנות במגבת נייר לחה כדי להסיר שאריות מזון. למעלה עם מכסים, ולהבריג טבעות.
מניחים מתלה בתחתית סיר גדול וממלאים עד מחציתו במים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה, ואז מנמיכים בזהירות את הצנצנות לתוך הסיר בעזרת מחזיק. השאירו מרווח של 2 אינץ' בין הצנצנות.
יוצקים פנימה עוד מים רותחים במידת הצורך עד שמפלס המים יהיה לפחות 1 אינץ' מעל החלק העליון של הצנצנות. מביאים את המים לרתיחה מלאה, מכסים את הסיר ומעבדים 10 דקות.
מוציאים את הצנצנות מהסיר ומניחים על משטח מכוסה בד או עץ, במרחק של כמה סנטימטרים זה מזה, עד שהם מתקררים. לאחר התקררות, לחץ על החלק העליון של כל מכסה באצבע, וודא שהאטימה תהיה הדוקה (המכסה אינו זז למעלה או למטה כלל). אחסן באזור קריר וחשוך. מקררים צנצנות פתוחות עד 3 שבועות.