ריזוטו ירוק אביבי עם ארטישוקים
ריזוטו ירוק אביבי עם ארטישוק נטול גלוטן, מנה עיקרית. והוא יספק כ 4 מנות. חלק אחד של המנה הזאת מכיל בערך 25 גרם חלבון 30 גרם של שומן, וסך הכל 798 קלוריות. המתכון הזה מכסה %40 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מתכון זה אופייני למטבח הים תיכוני. אביב יהיה עוד יותר מיוחד עם המתכון הזה. זמן הכנת המתכון כ 55 דקות. אם יש לך אורז arborio, ציר עוף רותח, גבינת פרמזן, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. כדי להשתמש בשמן זית אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,בננה מוקפצת, גרנולן ופרפית יוגורט כקינוח. נסו ריזוטו ירוק אביב, ריזוטו ירוק אביב, ו ריזוטו ירוק אביב (מתכונים דומים).
הוראות
תראה איך להכין את המתכון הזה.
מחממים את שמן הזית ואת החמאה בסיר בינוני על אש בינונית.
מוסיפים את הכרישה והשומר ואת הטחון במשך 5 עד 7 דקות, עד מכרז.
מוסיפים את האורז ומערבבים לרגע כדי מעיל עם ירקות, שמן, חמאה.
מוסיפים את היין הלבן ומבשלים על אש נמוכה, תוך ערבוב מתמיד, עד שרוב היין נספג.
מוסיף את ציר העוף, 2 מצקות בכל פעם, ערבוב כמעט כל הזמן ומחכה למניה להיספג לפני הוספת יותר. תהליך זה צריך לקחת 25 עד 30 דקות.
בינתיים, לחתוך את האספרגוס באלכסון באורכים 1 אינץ ולהשליך את הקצוות הקשים. Blanch במים מלוחים רותחים במשך 4 עד 5 דקות, עד אל דנטה.
לנקז להתקרר מיד במי קרח. (אם משתמשים באפונה טרייה, מקשט אותם במים רותחים במשך כמה דקות עד שהעמילן נעלם.)
כאשר הריזוטו כבר בישול במשך 15 דקות, לנקז את האספרגוס ולהוסיף אותו ריזוטו עם אפונה, ארטישוקים, גרידת לימון, 1 כף מלח, ו 1 1/2 כפיות פלפל. המשך בישול והוספת מניות, ערבוב כמעט כל הזמן, עד האורז הוא רך אבל עדיין מוצק.
כאשר ריזוטו נעשה, לכבות את החום ומערבבים את mascarpone, גבינת פרמזן, מיץ לימון עירית.
מגישים חם עם קומץ של עירית ועוד גבינת פרמזן.