ריזוטו עם תרד ופטריות
ריזוטו עם תרד ופטריות נטול גלוטן, מנה צדדית. והוא מתאים להגשה ל 6 מנות סועדים. חלק אחד של המנה הזאת מכיל בערך 9 גר' של חלבון, 4 גרם של שומן, וסך הכל 267 קלוריות. המתכון הזה מכסה %23 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. 1 אדם ניסה ואהב את המתכון הזה. גשו לסופר וקנו גבינת פרמזן, בצל, ורמוט ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. מתכון זה אופייני למטבח הים תיכוני. זמן הכנת המתכון כ 33 דקות. עם כפית ציון של 84% המנה הזו מעולה. נסו ריזוטו שעורה עם פטריות ותרד, ריזוטו מעושן עם תרד ופטריות, ו ריזוטו עם פטריות (מתכונים דומים).
הוראות
להביא מרק ומים לרתיחה בסיר בינוני (לא להרתיח). שמור על חום נמוך.
שמן חום במחבת nonstick גדולה מצופה ספריי בישול על חום בינוני גבוה.
מוסיפים פטריות ובצל; מטוגנים 4 דקות.
הסר מהחום; להפריש ולשמור חם.
מניחים אורז בתנור הולנדי מעל חום בינוני גבוה; לבשל 1 דקה. מערבבים ורמוט; לבשל, ערבוב כל הזמן, 1 דקה או עד הנוזל נספג כמעט. להפחית את החום בינוני נמוך; להוסיף מרק, 1/2 כוס בכל פעם, ערבוב כל הזמן, עד שכל חלק של מרק נספג לפני הוספת הבא (כ 20 דקות בסך הכל).
הסר מהחום; מערבבים בתערובת פטריות שמורות, תרד, ושאר החומרים.