קושימומחה
מוכן ב45 דק.
מנות6
ציון בריאות39
מגזין

ריזוטו שרימפס ועגבניות

ריזוטו שרימפס ועגבניות
שרימפס מתכון ריזוטו עגבניות מוכן בתוך כ 45 דקות והוא בהחלט יוצא מן הכלל ללא גלוטן ופסקאטרי אפשרות לאוהבי אוכל ים תיכוני. המתכון הזה מכסה 44% של הדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. מנה אחת של מנה זו מכילה בערך 92 גרם חלבון, 21 גרם שומן, ובסך הכל של 785 קלוריות. מתכון זה משמש 6. זה עובד טוב כמנה עיקרית. 1 אדם עשה את המתכון הזה יעשה את זה שוב. אם יש לכם כרישה, עגבניות, זן וקומץ מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. כדי להשתמש במלח כשר אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,עוגת פירורים דלת שומן (כשרה-חלבית) כמו קינוח. מתכונים דומים: ריזוטו אלה קרמה די סקמפי (ריזוטו עם שרימפס טהור), ריזוטו שרימפס, ו ריזוטו שרימפס ואפונה.

הוראות

1
ציוד מיוחד: מעבד מזון
ציוד שתשתמש בו
עגבניות ירושה, קצוצות, לא חובהעגבניות ירושה, קצוצות, לא חובה
1
מחממים את שמן הזית במחבת על אש בינונית ומקפיצים את השרימפס עד שהוא אטום בלבד, כ -2 דקות. במעבד מזון מחית את השרימפס, השמנת הכבדה והעגבניות לתערובת אחידה.
מרכיבים שתצטרך
כוסות שוקולד צ'יפס מתוק מריר (60 אחוז קקאו) (מומלץ: Ghiradelli)כוסות שוקולד צ'יפס מתוק מריר (60 אחוז קקאו) (מומלץ: Ghiradelli)
בקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחרבקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחר
2 בצלים צהובים, קלופים וקצוצים2 בצלים צהובים, קלופים וקצוצים
2 כפיות משחת צ'ילי אדום תאילנדי2 כפיות משחת צ'ילי אדום תאילנדי
ציוד שתשתמש בו
עגבניות ירושה, קצוצות, לא חובהעגבניות ירושה, קצוצות, לא חובה
שרימפס מוקפץ, קלוףשרימפס מוקפץ, קלוף
2
לריזוטו: בסיר קטן הביאו את ציר השרימפס לרתיחה על אש גבוהה. להפחית את חום ולהתחמם.
מרכיבים שתצטרך
מלאי שרימפסמלאי שרימפס
ציוד שתשתמש בו
גב שומן חזירגב שומן חזיר
3
מחממים 2 כפות חמאה לא מלוחה בסיר עם תחתית כבדה על אש בינונית, מוסיפים את שאלוט ומקפיצים עד לריכוך.
מרכיבים שתצטרך
חמאה ללא מלחחמאה ללא מלח
שמנת מתוקה נוספתשמנת מתוקה נוספת
ציוד שתשתמש בו
20 תותים טריים, ללא קליפה20 תותים טריים, ללא קליפה
4
מוסיפים את אורז הארבוריו ומערבבים עד שהוא מצופה בחמאה, בערך 1 עד 2 דקות. הופכים את האש לגבוהה ומוסיפים את היין הלבן, מערבבים עד שרוב היין נספג באורז. מתבלים במלח ופלפל.
מרכיבים שתצטרך
פפרונצ'יני, לקישוטפפרונצ'יני, לקישוט
אורז Arborrioאורז Arborrio
שדי פסיון אם )שדי פסיון אם )
2 כוסות פקאנים קצוצים, אופציונלי2 כוסות פקאנים קצוצים, אופציונלי
כל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפלכל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפל
(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)
5
מוסיפים את הציר החם 1/2 כוס בכל פעם, תוך ערבוב מתמיד, לאחר כל תוספת, עד שהנוזל נספג. ממשיכים להוסיף את הציר ומערבבים לשחרור העמילן מהאורז. התחל לבדוק את האורז עבור אלילות לאחר 18 דקות, זה צריך להיות אל דנטה.
מרכיבים שתצטרך
עמילןעמילן
קישואים מאודים או מוקפצים קלות, להגשהקישואים מאודים או מוקפצים קלות, להגשה
כל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפלכל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפל
6
מוסיפים את תערובת שמנת השרימפס וממשיכים לבשל 2 עד 3 דקות.
מרכיבים שתצטרך
2 כפיות משחת צ'ילי אדום תאילנדי2 כפיות משחת צ'ילי אדום תאילנדי
ופלים מיניאטוריים של ונילופלים מיניאטוריים של וניל
7
מסירים מהאש ומערבבים פנימה את יתרת החמאה, הבזיליקום, הפטרוזיליה והפרמזן. התאם את התיבול.
מרכיבים שתצטרך
4 קישואים קטנים, פרוסים לחתיכות של 1/4 אינץ'4 קישואים קטנים, פרוסים לחתיכות של 1/4 אינץ'
3 כפות גבינת שמנת מופחתת שומן3 כפות גבינת שמנת מופחתת שומן
1/4 כוס שומן חזיר1/4 כוס שומן חזיר
2 כוסות פקאנים קצוצים, אופציונלי2 כוסות פקאנים קצוצים, אופציונלי
1 בצל אדום, קוביות קטנות1 בצל אדום, קוביות קטנות
8
במחבת גדולה על אש בינונית הקפיצו את השום ואת השרימפס שנותר בשמן זית למשך 1 עד 2 דקות.
מרכיבים שתצטרך
בקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחרבקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחר
כפית פפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשרכפית פפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשר
2 כפיות משחת צ'ילי אדום תאילנדי2 כפיות משחת צ'ילי אדום תאילנדי
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץ, קלוףשרימפס מוקפץ, קלוף
9
מגישים את השרימפס על גבי הריזוטו ומפזרים את הפטרוזיליה.
מרכיבים שתצטרך
1/4 כוס שומן חזיר1/4 כוס שומן חזיר
2 כפיות משחת צ'ילי אדום תאילנדי2 כפיות משחת צ'ילי אדום תאילנדי
10
בסיר מלאי גדול על אש גבוהה הקפיצו את קליפות השרימפס עד ורוד בוהק.
מרכיבים שתצטרך
(מומלץ: רוטב A1)(מומלץ: רוטב A1)
2 כפיות משחת צ'ילי אדום תאילנדי2 כפיות משחת צ'ילי אדום תאילנדי
קישואים מאודים או מוקפצים קלות, להגשהקישואים מאודים או מוקפצים קלות, להגשה
ציוד שתשתמש בו
גב שומן חזירגב שומן חזיר
11
מוסיפים את הכרישה, הגזר, הבצל, השאלוט, השום והטימין ומבשלים עד שהם רכים וזהובים.
מרכיבים שתצטרך
שמנת מתוקה נוספתשמנת מתוקה נוספת
גב שומן חזירגב שומן חזיר
כפית פפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשרכפית פפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשר
טורטיות קמח טריות, להגשהטורטיות קמח טריות, להגשה
עלי טרגון קצוצים טריים, לקישוטעלי טרגון קצוצים טריים, לקישוט
1/2 ראש כרוב סבוי חתוך דק1/2 ראש כרוב סבוי חתוך דק
12
יוצקים את היין הלבן ומצמצמים בחצי.
מרכיבים שתצטרך
שדי פסיון אם )שדי פסיון אם )
13
מוסיפים את המים הקרים ומביאים לרתיחה. דלף כל קצף או זיהומים מפני השטח. מבשלים על אש בינונית למשך 30 דקות.
מרכיבים שתצטרך
טיפים עגולים לפינה #4טיפים עגולים לפינה #4

מרכיבים

2371 לב מפאלדי טרי אם אפשראורז arborioאורז arborio23 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות של 1/2 אינץ'עלי בזיליקום טרייםעלי בזיליקום טריים0חתיכות טופי הית' ברנקניקיית חזיר לא מכוסהנקניקיית חזיר לא מכוסה2371 לב מפאלדי טרי אם אפשר14 כוס גבינת רומנו מגוררת14 כוס גבינת רומנו מגוררת2גזר, קצוץגזר, קצוץ3sprigsעלי טימין טרייםעלי טימין טריים1אוראו ממולאים כפוליםרוטב פלפל לימוןרוטב פלפל לימון2ציפורןשום, מרוסקשום, מרוסק591 לב מפאלדי טרי אם אפשרכוסות שוקולד צ'יפס מתוק מריר (60 אחוז קקאו) (מומלץ: Ghiradelli)כוסות שוקולד צ'יפס מתוק מריר (60 אחוז קקאו) (מומלץ: Ghiradelli)4חתיכות טופי הית' ברתפוחי אדמה רדומים, בערך 6 אונקיות כל אחדתפוחי אדמה רדומים, בערך 6 אונקיות כל אחד1חבורהכרישה, ניקה, חלקים לבנים, קצוץכרישה, ניקה, חלקים לבנים, קצוץ12 כפיות אבקת שוםבקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחרבקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחר23 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות של 1/2 אינץ'בקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחרבקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחר2בצל, קצוץבצל, קצוץ23 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות של 1/2 אינץ'פרמזן מגוררתפרמזן מגוררת23 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות של 1/2 אינץ'עלי פטרוזיליה איטלקיים קצוצים דק, בתוספת 1/4 כוס, קצוצים לקישוטעלי פטרוזיליה איטלקיים קצוצים דק, בתוספת 1/4 כוס, קצוצים לקישוט1181 לב מפאלדי טרי אם אפשרשאלוט טחון דקשאלוט טחון דק4שאלוט, קצוץשאלוט, קצוץ2kgsקליפות שרימפס, ראה הערה של קוקקליפות שרימפס, ראה הערה של קוק227דלעת צהובה אחת, חתוכה לקוביות בגודל 2.5 ס"מ.שרימפס, קלופים וטבועיםשרימפס, קלופים וטבועים12שרימפס, קלופים וטבועיםשרימפס, קלופים וטבועים23 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות של 1/2 אינץ'חמאה ללא מלח, בתוספת 2 כפיותחמאה ללא מלח, בתוספת 2 כפיות4בצל צהוב בינוני, קצוץמים קריםמים קרים1181 לב מפאלדי טרי אם אפשרשדי פסיון אם )שדי פסיון אם )2371 לב מפאלדי טרי אם אפשרשדי פסיון אם )שדי פסיון אם )6שרימפס וורידיםמסננים, מצננים ומכניסים למקררמסננים, מצננים ומכניסים למקרר

יין מומלץ: פינו גריג ' יו., ריזלינג, סוביניון בלאן

פינו גריגיו, ריזלינג וסוביניון בלאן הם הבחירות המובילות שלי לשרימפס. יינות לבנים פריכים אלה עובדים היטב עם שרימפס שהוכנו במגוון דרכים, בין אם בגריל, מטוגן או ברוטב שום. שמורת אלזס ווילם פינו גרי עם דירוג 4.4 מתוך 5 כוכבים נראית כמו התאמה טובה. זה עולה בערך 16 דולר לבקבוק.
אלזס ווילם פינו גריס ריזרב
אלזס ווילם פינו גריס ריזרב
צבע זהוב עז עם רמזים לאוכרה, ליין יש אף של פרי בשל, חבוש. בפה ההתקפה היא גמישה ומלאה, עם הערות של דבש ותבלינים. הסופי מאזן באופן מושלם סוכר וחומציות.התאימו יין זה לצד כבד אווז מטוגן במחבת, בשרים לבנים צלויים או צלויים (חזיר, עגל), ארנב, עופות ברוטב שמנת, דגים מעושנים, מנות פטריות כמו ריזוטו.