שני תפוחי אדמה עם זיתים ופטה
והוא יספק כ 30 מנות. המתכון הזה מכסה %3 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מנה אחת מכילה 178 קלוריות, 2 גר' של חלבון, ו 15 גרם שומן. הכנת המנה לוקחת כ 1 שעה ו 10 דקות. גשו לסופר וקנו מלח ופלפל, בצק לפיצה, שמן זית ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. מתכונים דומים: סלט תפוחי אדמה עם גבינת פטה וזיתים, סלט תפוחי אדמה בגריל עם פטה, שעועית ירוקה וזיתים, ו סלט תפוחי אדמה יווני עם גבינת פטה, זיתים קלמטן ורוטב אורגנו.
הוראות
מניחים אבן פיצה בתחתית התנור ומחממים את התנור ל-40
מורחים את פרוסות תפוחי האדמה האפייה על תבנית אפייה גדולה בשכבה אחת.
מברשת עם שמן זית ועונה עם מלח ופלפל שחור. הפוך תבנית אפייה נוספת מעוטרת על גבי הראשונה ואופה את תפוחי האדמה במשך כ 5 דקות, עד רק מכרז; להעביר צלחת. חזור עם בטטות, להפוך את תבנית האפייה על גבי ואפייה במשך 7 דקות, עד רק במכרז.
הגבר את טמפרטורת התנור ל-500 וחמם את אבן הפיצה למשך 30 דקות.
על משטח עבודה מקומח קלות, לגלגל ולמתוח את הבצק פיצה לתוך מלבן 10 על 12 אינץ'.
מעבירים את המלבן לקליפת פיצה מקומטת ומברישים את הבצק בנדיבות עם שמן זית. מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה על הבצק ומברישים בשמן זית. למעלה עם גבינת פטה וזיתים.
החלק את לחם הפנים על אבן הפיצה החמה ואופים במשך כ 7 דקות, עד חום זהוב פריך.