שעועית ושעורה מרק: Minestra di Fagioli
זמן ההכנה הכולל ייקח כ 10 שעות ו-15 דקות. , שהוא מוצק. מתכונים דומים: מרק שעועית עם שעורה, מרק שעועית ושעורה, ו מרק שעועית ושעורה.
הוראות
בסיר מלאי גדול, לשלב את השעועית, ירקות, עשבי תיבול, שום, ומים 1 ליטר. מביאים לרתיחה, להפחית לרתיחה, ומבשלים, מכוסה, על חום נמוך מאוד במשך 1 שעה.
בינתיים, לשטוף את השעורה ומניחים במחבת גדולה עם פנצ ' טה, ופלפל לפי הטעם. מכסים עם 1 ליטר מים ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את השעורה למרק השעועית ומבשלים עוד 1 שעה, עד שהשעורה רכה מאוד.
לטעום את המרק ולהתאים את התיבול עם מלח ופלפל שחור טחון טרי, לפי הטעם.
טפטוף מנות בודדות עם שמן זית.