שעועית ירוקה עם בצל אדום ויניגרט זרעי חרדל
שעועית ירוקה עם בצל אדום חרדל ויניגרט זרעי חרדל נטול גלוטן, וטבעוני מנה צדדית. מנה זו מכילה כ 2 גר' של חלבון, 6 גרם של שומן, וסך הכל 100 קלוריות. והוא יספק כ 8 מנות. המתכון הזה מכסה %6 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. לך לחנות ותביא שעועית, סוכר, חומץ יין אדום, ועוד מספר מצרכים לעשות את זה היום. עם כפית ציון 67% המנה הזאת די טובה. נסו שעועית ירוקה עם בצל אדום ויניגרט חרדל, שעועית ירוקה עם חמאת חרדל, ו שעועית ירוקה עם חרדל-טרגון ויניגרט (מתכונים דומים).
הוראות
חום 1 כף שמן במחבת כבדה מעל חום מתון עד חם אבל לא מעשן, ואז לבשל זרעי חרדל, ערבוב, עד שהם פופ והם 1 גוון כהה יותר, על 2 דקות.
העברת שמן עם זרעים לקערה גדולה.
חומץ ומבשל וסוכר בסיר קטן, ערבוב, עד הסוכר הוא מומס, ואז מגניב 5 דקות.
חום שנותר 2 כפות שמן במחבת ניקה על חום גבוה בינוני עד חם אבל לא מעשן, ואז לבשל בצל, ערבוב, עד חום זהוב, 8 עד 10 דקות.
הסר מהחום ומערבבים בחומץ, ולאחר מכן להוסיף שמן חרדל בקערה גדולה.
הכינו קערה גדולה של קרח ומים קרים.
מבשלים שעועית בסיר של מים מלוחים רותחים עד פריך במכרז, על 5 דקות.
מסננים במסננת ולצלול לתוך מי קרח כדי להפסיק לבשל, ואז לנקז היטב.
לזרוק שעועית עם ויניגרט ומלח ופלפל לפי הטעם.
מגישים בטמפרטורת החדר או מקורר.