תמיד כיף שיש עוד מתכון של מנות ראשונות, אז תנו הזדמנות ל שעורה קלוי, שעועית ירוקה, סלט שיטאקי עם טופו. מתכון זה מספק 6 מנות. עם 286 קלוריות, 11 גר' של חלבון, ו 8 גרם של שומן כל אחד. המתכון הזה מכסה %18 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. לכי לחנות וקחי צוף אגבה, בצלים ירוקים, רוטב סויה דל נתרן, ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זוהי אפשרות טובה אם אתה עוקב טבעוני דיאט. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. נסו טופו, שעועית ירוקה וסלט שיטאקי, ארוחת ערב: טופו, שעועית ירוקה וסלט שיטאקי, ו שעועית ירוקה, אוכמניות וסלט שעורה (מתכונים דומים).
הוראות
1
כדי להכין טופו, מניחים פרוסות טופו על מספר שכבות של מגבות נייר; מכסים במגבות נייר נוספות. למעלה עם קרש חיתוך; מניחים מחבת כבדה על גבי קרש חיתוך.
מרכיבים שתצטרך
רוטב סויה 1 כף שומשום
ציוד שתשתמש בו
קרש חיתוך
מים כדי לאפשר
1 עד 1 1/2 כוסות שעועית מטוגנת, מחוממת היטב, מוסיפים מעט ציר עוף או מים כדי לאפשר מרקם חלק למריחה
2
בואו לעמוד 45 דקות, לחיצה למטה מדי פעם.
3
חותכים כל פרוסת טופו ל 10 קוביות; לסדר בשכבה אחת בצלחת רדודה.
מרכיבים שתצטרך
רוטב סויה 1 כף שומשום
4
מחממים תנור ל-37
ציוד שתשתמש בו
סוכר וניל, ועוד קצת להגשה
5
מערבבים סוכר חום ואת 4 החומרים הבאים (דרך שום) בקערה קטנה.
מרכיבים שתצטרך
שוקולד חצי מתוק או שוקולד לא ממותק, קצוץ
בקבוק אחד (340 גרם) רוטב חמוץ מתוק, מחולק
ציוד שתשתמש בו
כמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסה
6
יוצקים תערובת סוכר על טופו בצלחת, ולהפוך למעיל.
מרכיבים שתצטרך
תערובת לעוגת שוקולד קנויה אחת, כמו שוקולד מריר לח במיוחד של בטי קרוקר, נאפית לפי הוראות הקופסה
רוטב סויה 1 כף שומשום
7
בואו לעמוד במשך 25 דקות. מסדרים טופו בשכבה אחת על תבנית אפייה המצופה בתרסיס בישול.
מרכיבים שתצטרך
טרגון אופציונלי
רוטב סויה 1 כף שומשום
ציוד שתשתמש בו
טבעות פלפל חריף, פלפלי בננה פרוסים, לקישוט כריך
8
אופים ב 375 במשך 35 דקות, פונה לאחר 15 דקות. מגניב לגמרי.
ציוד שתשתמש בו
סוכר וניל, ועוד קצת להגשה
9
כדי להכין סלט, לחמם 1 כפית שמן שומשום בסיר כבד על חום בינוני-גבוה.
מרכיבים שתצטרך
קורצים שומשום לבן
ציוד שתשתמש בו
5 ירכי עוף ללא עור וללא עצמות, חתוכות לחתיכות קטנות
10
מוסיפים שעורה למחבת; מבשלים 3 דקות או עד קלוי קלוי, ערבוב לעתים קרובות.
מרכיבים שתצטרך
שעורה
ציוד שתשתמש בו
1 עד 1 1/2 כוסות שעועית מטוגנת, מחוממת היטב, מוסיפים מעט ציר עוף או מים כדי לאפשר מרקם חלק למריחה
11
מוסיפים 5 כוסות מים 1/2 כפית מלח; מביאים לרתיחה. להפחית את החום, ומבשלים 45 דקות או עד שעורה הוא רך.
מרכיבים שתצטרך
שעורה
גרעיני חמניות נוספים, אופציונלי
1/2 כוס יין מרסלה מתוק
12
ניקוז; מגניב לחלוטין.
13
מניחים שעורה בקערה גדולה.
מרכיבים שתצטרך
שעורה
ציוד שתשתמש בו
כמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסה
14
מבשלים שעועית ירוקה במים רותחים במשך 4 דקות או עד פריך במכרז.
מרכיבים שתצטרך
בצלצל שאלוט, פרוס דק לחצאי ירח
גרעיני חמניות נוספים, אופציונלי
15
לנקז ולצלול שעועית ירוקה לתוך מי קרח.
מרכיבים שתצטרך
בצלצל שאלוט, פרוס דק לחצאי ירח
גרעיני חמניות נוספים, אופציונלי
16
לנקז היטב; יבש טפיחה.
17
מוסיפים שעועית לשעורה.
מרכיבים שתצטרך
שעורה
תוספות, אופציונלי
18
מחממים מחבת גריל על חום בינוני-גבוה.
ציוד שתשתמש בו
1 פלפל צהוב, חתוך לשלישים
19
מברשת צמרות של פטריות עם 2 כפיות שמן.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס בצלצלי שאלוט, קצוצים
זיתים, חתוכים לרבעים
20
מוסיפים פטריות למחבת, צד משומן למטה. לבשל 5 דקות או עד השחמה.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס בצלצלי שאלוט, קצוצים
ציוד שתשתמש בו
1 עד 1 1/2 כוסות שעועית מטוגנת, מחוממת היטב, מוסיפים מעט ציר עוף או מים כדי לאפשר מרקם חלק למריחה
21
מפזרים באופן שווה עם הנותרים 1/4 כפית מלח. מגניב מעט; פורסים פטריות דק.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס בצלצלי שאלוט, קצוצים
1/2 כוס יין מרסלה מתוק
22
מוסיפים טופו, פטריות ובצל ירוק לתערובת שעורה.
מרכיבים שתצטרך
ג'ינג'ר שלם, מרוסק
1 כוס בצלצלי שאלוט, קצוצים
שעורה
רוטב סויה 1 כף שומשום
23
שלב הנותרים 1 כף שמן, חומץ יין אורז, 2 כפות רוטב סויה, נקטר אגבה או דבש, זנגביל מגורד, ושום טחון בקערה קטנה, ערבוב עם מקציף.
מרכיבים שתצטרך
1 1/2 כוסות רוטב שזיפים
רוטב פלפל לימון
אחוז טקילה בלנקו
צלי חזיר שלם, קצוץ
1 כוס מירין, או סאקה מתוק
1-1/4 כוסות דגני מוזליקס עם צימוקים, תמרים ושקדים
זיתים, חתוכים לרבעים
ציוד שתשתמש בו
1/3 כוס מסקרפונה, בטמפרטורת החדר
כמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסה
24
טפטוף על תערובת שעורה בקערה; מערבבים היטב לשלב.
מרכיבים שתצטרך
שעורה
ציוד שתשתמש בו
כמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסה