שרבט לימון כפול
שרבט לימון כפול נטול גלוטן, וצמחוני ומספק כ 8 מנות. המתכון הזה מכסה %4 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מנה זו מכילה כ 2 גר' של חלבון, 4 גרם של שומן, וסך הכל 159 קלוריות. הכנת המנה לוקחת כ 45 דקות. אם יש לך חלב חמאה, חצי וחצי, קליפת לימון, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. נסו גלידת לימון, שרבט תות, לימון ובזיליקום, ו קינוח גלידת פטל לימון של סבתא (מתכונים דומים).
הוראות
לקצץ ולהשליך שורש מסתיים צמרות קשוחות מעשב לימון; להסיר ולהשליך שכבות חיצוניות קשוחות. קוצצים גס גבעולים פנימיים עדינים.
במחבת 2-3 ליטר מעל חום גבוה, להביא 2/3 כוס מים לרתיחה. מערבבים בדשא לימון, להסיר מהחום, ולתת לעמוד במשך 15 דקות. לחץ דרך מסננת בסדר להגדיר מעל קערה, ואז להחזיר נוזל למחבת; להשליך דשא לימון.
מוסיפים סוכר למי עשב לימון ומערבבים לעתים קרובות על חום גבוה רק עד מומס, 2 עד 3 דקות.
הסר מן החום ומערבבים קליפת לימון ומיץ. מחבת קן בקערה של מי קרח ומערבבים לעתים קרובות עד שהתערובת קרה, כ -10 דקות. מערבבים בחמאה וחצי.
יוצקים תערובת לתוך מכונת גלידה (1-qt. או קיבולת גדולה יותר) להקפיא על פי הוראות היצרן עד dasher קשה להפעיל או מכונת מפסיק. חבילת אטום להקפיא עד המשרד מספיק כדי לגרוף, לפחות 2 שעות או עד 2 שבועות.