תירס בגריל עם חמאת שום קלויה
תירס בגריל עם חמאת שום קלויה נטול גלוטן, וצמחוני ומספק כ 6 מנות. מנה זו מכילה כ 4 גר' של חלבון, 30 גרם של שומן, וסך הכל 341 קלוריות. המתכון הזה מכסה %7 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. זה עובד היטב כמו תוספת ידידותית לתקציב. זה יהיה להיט בחג היום העצמאות שלך. אם יש לכם שמן זית, תירס אוזניים, שוםוקומץ של מרכיבים אחרים, הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 45 דקות. וזה לא כל כך יוצא מן הכלל. נסו תירס בגריל עם עשבי תיבול וחמאת שום, תירס בגריל על קלח עם חמאת שום ליים, ו תירס בגריל עם שום וחמאת סויה זנגביל (מתכונים דומים).
הוראות
מתלה מיקום במרכז התנור מחממים עד 177°.
לחתוך ולזרוק רבעון העליון של כל ראש שום.
מניחים שום בתבנית אפייה קטנה.
טפטוף עם 2 כפות שמן. מכסים צלחת עם נייר ואופים עד שום רך, על 1 שעה 10 דקות. שום מגניב מעט. לסחוט שום מתוך עורות נייר, לתת שום ליפול לתוך קערה קטנה. מחית במזלג. מערבבים בחמאה. מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל. (חמאת שום קלויה יכולה להתבצע 2 ימים קדימה. לכסות ולשמור בקירור. להביא לטמפרטורת החדר לפני השימוש.)
הכן ברביקיו (חום בינוני).
מברשת תירס קלות בכל רחבי עם הנותרים 2 כפות שמן. תירס גריל עד חום כתמים, מפנה מדי פעם, על 12 דקות.
מגישים חם, עובר חמאת שום קלוי בנפרד.