תפוח-מרק גזר לבן
זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. מתכונים דומים: מרק תפוחים גזר לבן, גזר לבן ומרק תפוחים, ו גזר לבן ומרק תפוחים.
הוראות
מחממים שמן זית בתנור הולנדי על אש בינונית.
מוסיפים בצל; מבשלים 5 דקות או עד רך, ערבוב לעתים קרובות.
הוסף תפוח ואת 4 המרכיבים הבאים (דרך שום); לבשל 1 דקה, ערבוב כל הזמן.
מוסיפים גזר לבן, מרק עוף וסיידר תפוחים; מביאים לרתיחה. מכסים, מפחיתים חום, ומבשלים במשך 30 דקות או עד גזר לבן הוא מכרז.
מניחים חצי תערובת גזר לבן בבלנדר.
הסר את החלק המרכזי של מכסה בלנדר (כדי לאפשר אדים לברוח); מכסה בלנדר מאובטח על בלנדר.
מניחים מגבת נקייה מעל פתיחה במכסה בלנדר (כדי למנוע splatters). להתמזג עד חלקה.
יוצקים לתוך קערה גדולה. חזור על ההליך עם תערובת גזר לבן נותרת. מערבבים במלח ופלפל. מצקת על 3/4 מרק כוס לתוך כל אחד 8 קערות; העליון כל מנה עם 1 כפית קרם frache.