קושימומחה
מוכן ב45 דק.
מנות12
ציון בריאות6
מגזין

תרנגול הודו צלוי עם בריח ערער עם רוטב פטריות Chanterelle

תרנגול הודו צלוי עם בריח ערער עם רוטב פטריות Chanterelle
זמן ההכנה הכולל ייקח כ 45 דקות. ציון זה הוא רע מאוד (אבל עדיין ניתן לתקן). נסו הודו צלוי עם בריח יבש עם רוטב, חזה הודו מייפל-ברקים עם רוטב פאן פטריות, ו סויה-ברן הודו צלוי עם אשכולית רובי & רוטב שומר (מתכונים דומים).

הוראות

1
מערבבים את הבצל, גזר, סלרי, שום, מרווה, טימין, וכמה טחנות פלפל בקערה בינונית.
מרכיבים שתצטרך
גב שומן חזירגב שומן חזיר
עגבניות טריות בינוניות (בערך, קלופות וחתוכות לשישיותעגבניות טריות בינוניות (בערך, קלופות וחתוכות לשישיות
כפית פפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשרכפית פפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשר
כתף או ירך חזיר ללא עצם, עם שקע שומן עמוק (כ-2.5 ק"ג)כתף או ירך חזיר ללא עצם, עם שקע שומן עמוק (כ-2.5 ק"ג)
טורטיות קמח טריות, להגשהטורטיות קמח טריות, להגשה
1/2 ראש כרוב סבוי חתוך דק1/2 ראש כרוב סבוי חתוך דק
1/2 ענף רוזמרין1/2 ענף רוזמרין
ציוד שתשתמש בו
2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך
2
מערבבים היטב ומניחים בצד.
3
מיקום מתלה על הרמה השנייה הנמוכה ביותר בתנור וחימום מראש עד 260°. יש מוכן מחבת צלייה גדולה עם מתלה קלייה, רצוי בצורת V, להגדיר במחבת.
ציוד שתשתמש בו
כרוב סגול, פרוס דקכרוב סגול, פרוס דק
2 כפות תערובת סוכר חום SPLENDA®2 כפות תערובת סוכר חום SPLENDA®
4
שים 1/2 כוס תערובת הירקות בתוך חלל הצוואר ו 1/2 כוס בתוך חלל החזה של טורקיה. פזר את השארית בתחתית מחבת הצלייה והוסף 1 כוס מים למחבת. מסבך את ההודו. באמצעות מברשת מאפה, לצחצח את טורקיה עם חצי חמאה מומסת.
מרכיבים שתצטרך
1 עוף צלוי שלם שנקנה בחנות (בערך 2 פאונד)1 עוף צלוי שלם שנקנה בחנות (בערך 2 פאונד)
2 כוסות פקאנים קצוצים, אופציונלי2 כוסות פקאנים קצוצים, אופציונלי
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)
ציוד שתשתמש בו
מברשת מאפהמברשת מאפה
כרוב סגול, פרוס דקכרוב סגול, פרוס דק
5
מניחים את ההודו, צד השד למטה, על מדף הצלייה. צולים במשך 30 דקות, ולאחר מכן להפחית את טמפרטורת התנור ל 350°f. למרוח את טורקיה עם מיצי פאן לצלות במשך 30 דקות יותר.
מרכיבים שתצטרך
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
ציוד שתשתמש בו
2 כפות תערובת סוכר חום SPLENDA®2 כפות תערובת סוכר חום SPLENDA®
שרימפס מוקפץ, קלוףשרימפס מוקפץ, קלוף
6
תוציא את ההודו מהתנור. באמצעות כפפות תנור סיליקון, כפפות תנור רגיל מכוסה בנייר אלומיניום, או חבילות של מגבות נייר, להפוך את השד טורקיה בצד למעלה. (זה לא יהיה חם מאוד בשלב זה.) מוסיפים את מיצי המחבת ואת שאר החמאה המומסת, ומחזירים את ההודו לתנור. המשך לצלות, צולה עם מיצי פאן שוב לאחר 45 דקות. בשלב זה, לבדוק את הטמפרטורה הפנימית של טורקיה על ידי החדרת מדחום קריאה מיידית לתוך החלק העבה ביותר של הירך מבלי לגעת בעצם. (כנקודת התייחסות, כאשר הטמפרטורה הפנימית של טורקיה מגיע 125 ° F, טורקיה היא בערך 1 שעה משם מלהיות נעשה. כמובן, פעמים קלייה ישתנו, בהתאם לגודל של הציפור, הטמפרטורה שלה כאשר הוא נכנס לתנור, אם או לא הוא ממולא, ואת התנור הספציפי שלך ואת הדיוק של התרמוסטט.) טורקיה נעשית כאשר מדחום קריאה מיידית נרשם 160° עד 165 ° F כאשר מוכנס לתוך החלק העבה ביותר של הירך מן העצם.
מרכיבים שתצטרך
חצי חזה הודו בעורחצי חזה הודו בעור
2 כוסות פקאנים קצוצים, אופציונלי2 כוסות פקאנים קצוצים, אופציונלי
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
4 צלעות חלצי חזיר עם עצם (עובי 1-1/2 אינץ' ו-8 אונקיות כל אחת)4 צלעות חלצי חזיר עם עצם (עובי 1-1/2 אינץ' ו-8 אונקיות כל אחת)
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץשרימפס מוקפץ
טורטיות קמח (25 ס"מ), חתוכות לרבעיםטורטיות קמח (25 ס"מ), חתוכות לרבעים
רוטב חם שמן שומשוםרוטב חם שמן שומשום
פרוס דק קרנה אסאדה (סטייק בקר)פרוס דק קרנה אסאדה (סטייק בקר)
2 כפות תערובת סוכר חום SPLENDA®2 כפות תערובת סוכר חום SPLENDA®
שרימפס מוקפץ, קלוףשרימפס מוקפץ, קלוף
7
כאשר טורקיה נעשית, להטות את הגוף כך המיצים מן החלל הראשי לרוץ לתוך המחבת.
מרכיבים שתצטרך
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץ, קלוףשרימפס מוקפץ, קלוף
8
העברה ללוח גילוף או מגש הגשה ולכסות באופן רופף עם רדיד אלומיניום.
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץשרימפס מוקפץ
9
תן לתרנגול ההודו לנוח במשך 30 עד 40 דקות לפני גילוף, כדי לאפשר למיצים להפיץ מחדש. (הטמפרטורה הפנימית תעלה 5 עד 10 מעלות בעוד טורקיה נשענת.)
מרכיבים שתצטרך
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
10
מסננים את המיצים, הירקות, ושחמה חתיכות מן המחבת צלייה דרך מסננת בסדר רשת להגדיר על כוס מדידת זכוכית גדולה. הניחו בצד ואפשרו לשומן לעלות לפסגה. כפית את השומן. מיצי המחבת מתרנגול הודו מזוקק הם בדרך כלל מלוחים מדי כדי להוסיף לרוטב, אז אני מקרר אותו ומוסיף אותו למים להכנת המניה מן הפגר; המיצים מספקים טעם נוסף והמלח מדולל על ידי המים.
מרכיבים שתצטרך
1 עוף צלוי שלם שנקנה בחנות (בערך 2 פאונד)1 עוף צלוי שלם שנקנה בחנות (בערך 2 פאונד)
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
6 שיני שום גדולות פרוסות דקות6 שיני שום גדולות פרוסות דקות
קישואים מאודים או מוקפצים קלות, להגשהקישואים מאודים או מוקפצים קלות, להגשה
גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)
לחם בן יום חתוך לקוביות (קוביות בגודל 1.5 ס"מ), ללא קרוםלחם בן יום חתוך לקוביות (קוביות בגודל 1.5 ס"מ), ללא קרום
ציוד שתשתמש בו
סוכריות ראש אווירסוכריות ראש אוויר
כרוב סגול, פרוס דקכרוב סגול, פרוס דק
עם עצמות, עור על, ירכיים ורגליים של עוףעם עצמות, עור על, ירכיים ורגליים של עוף
11
תחתכי את ההודו.
מרכיבים שתצטרך
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
12
מגישים, מלווה ברוטב פטריות Chanterelle.
מרכיבים שתצטרך
פטריות שנטרלפטריות שנטרל
6 שיני שום גדולות פרוסות דקות6 שיני שום גדולות פרוסות דקות
13
Reprinted with permission from The New Thanksgiving Table by Diane Morgan, (C) October 2009, Chronicle Books