אורז טורקי טאיוואני (שאריות בברכה) הוא נטול גלוטן ולקטוז ומשמש כמנה עיקרית. מתכון זה מספק 4 מנות. עם 543 קלוריות, 34 גרם חלבון ו 33 גרם של שומן כל אחד. המתכון הזה מכסה %17 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 2 שעות. אם יש לכם שאלוט, רוטב סויה, חתיכות הודו, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. כדי להשתמש בשמן צמחי אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,עוגת קפה אוכמניות # SundaySupper כקינוח. מתכונים דומים: אטריות טאיוואניות עם רוטב בשר (ספגטי טייוואני), אטריות אורז טאיוואניות מטוגנות, ו רוטב בשר טאיוואני עם אורז (אוהד Lu Rou).
הוראות
1
לשפשף את טורקיה עם 1/4 כפיות כל מלח ופלפל לבן. בחר סיר גדול עם מכסה, כגון תנור הולנדי, ומניח מדף ספינת בפנים. ממלאים את הסיר עם 2 כוסות מים.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס מיונז, כמו הלמנ'ס
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
אורז ארוך במיוחד של קנילה®
1/2 כוס יין מרסלה מתוק
2 3/4 אונקיות (75 גרם) סולטנות זהובות
ציוד שתשתמש בו
4 כוסות גבינת פפר ג'ק מגוררת, מחולקת
2
מניחים את תרנגול ההודו על צלחת שמתאימה בתוך הסיר ויושב על מדף ספינת הקיטור. (על מנת לשמור את טפטוף טורקיה, טורקיה לא צריך להיות ממוקם ישירות על מתלה עם חורים.) להביא מים לרתיחה, ואז להפחית לרתיחה ולכסות את הסיר. קיטור טורקיה עד הטמפרטורה הפנימית שלה קרוב העצם מגיע 180 מעלות, על 30 דקות.
מרכיבים שתצטרך
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
אורז ארוך במיוחד של קנילה®
4 צלעות חלצי חזיר עם עצם (עובי 1-1/2 אינץ' ו-8 אונקיות כל אחת)
ציוד שתשתמש בו
אפונה קפואה של GOYA®, מופשרת
3
בואו מגניב. שמור את המיצים ואת טפטוף.
4
לאחר בשר טורקיה התקרר, למשוך את הבשר לחתיכות בגודל ביס ביד ולהשליך את העצמות והעור.
מרכיבים שתצטרך
מיצי מחבת ממחבת צליית ההודו
מים כדי לאפשר
5
מחממים את שמן הירקות בסיר קטן מעל חום בינוני גבוה עד מנצנץ.
מרכיבים שתצטרך
1 1/2 כפיות תבלינים מעורבים
ציוד שתשתמש בו
אפונה קפואה של GOYA®, מופשרת
6
מוסיפים את שאלוט פרוס ומבשלים, ערבוב, עד חום זהוב, על 3 דקות.
מרכיבים שתצטרך
2 עד 3 כוסות יין אדום יבש
7
מעבירים מיד לצלחת מרופדת בנייר מגבת. שמור את שמן הבישול.
מרכיבים שתצטרך
דַק-
ציוד שתשתמש בו
אבקת ציר עוף של גויה®
8
שלב את שמן הבישול של שאלוט עם 1/2 כוס של המיצים השמורים ואת טפטוף מן טורקיה מאודה.
מרכיבים שתצטרך
דַק-
2 עד 3 כוסות יין אדום יבש
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
9
מוסיפים את המים, הסוכר, רוטב סויה, פלפל סצ ' ואן, ואת 1/4 הנותרים כפיות כל אחד מלח ופלפל לבן.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס מיונז, כמו הלמנ'ס
צרור עשבי תיבול של כוסברה טרייה, מיורן או אורגנו וטימין
צלי חזיר שלם, קצוץ
תערובת לעוגת שוקולד קנויה אחת, כמו שוקולד מריר לח במיוחד של בטי קרוקר, נאפית לפי הוראות הקופסה
אורז ארוך במיוחד של קנילה®
1/2 כוס יין מרסלה מתוק
10
מוסיפים חצי בצלצלים המטוגנים, שומרים את השאר לקישוט.
מרכיבים שתצטרך
2 עד 3 כוסות יין אדום יבש
11
תערובת להקציף מעל חום בינוני להמיס סוכר. מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים, שנחשפו עד מופחתים בחצי, כ -30 דקות. זן רוטב להשליך מוצקים.
מרכיבים שתצטרך
בקבוק רוטב חמוץ מתוק, מחולק
תערובת לעוגת שוקולד קנויה אחת, כמו שוקולד מריר לח במיוחד של בטי קרוקר, נאפית לפי הוראות הקופסה
ציוד שתשתמש בו
1/3 כוס מסקרפונה, בטמפרטורת החדר
12
כדי לשרת, לגרוף אורז לתוך קערות מנה אישיות ולמעלה עם ערימה של בשר טורקיה מגורר. כפית את הרוטב על כל קערה. לסיים עם שאלוט מטוגן וכוסברה לקישוט.
מרכיבים שתצטרך
מיצי מחבת ממחבת צליית ההודו
כף אחת של בצל ירוק, חתוך לאורכים של 2.5 ס"מ
2 עד 3 כוסות יין אדום יבש
בקבוק רוטב חמוץ מתוק, מחולק
אפונה גויה®
ציוד שתשתמש בו
כמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסה