מזון מזרח אירופאי מסורתי

אוכל מזרח אירופאי הוא שילוב נפלא של השפעות מקבוצות אתניות שונות, שפות והיסטוריה קצת סוערת. עלינו להבין שהאזור הזה מקיף מסה גיאוגרפית עצומה של אדמה ומדינות. רוסיה מהווה 40% עצומים ממזרח אירופה, והיא כוללת גם את מדינות הקווקז, המדינות הבלטיות וכל המדינות שחוצות מהחלוקה המרכזית באירופה. זהו אזור מסובך עם גבולות המשתנים לעתים קרובות מסיבות פוליטיות וחברתיות. אם נאמר את כל זה, זה יוצר כמה הרפתקאות גסטרונומיות מדהימות!

בּוֹרשְׁט

מנת מרק קלאסית האופיינית למסורות אוכל מזרח אירופאיות. בורשט הוא מרק פנטסטי בטעם חמוץ ממוצא אוקראיני. הוא עשוי עם סלק אדום עשיר, מה שגורם לו להיראות טוב כמו שהוא. יש לו שורשים עתיקים אבל הוא בעצם תערובת של ציר בקר עם ירקות מוקפצים, כולל גזר, כרוב, בצל, תפוחי אדמה ועגבניות. זה יכול להשתנות הרבה ויש אפילו גרסאות לבנות או ירוקות. לרוב מגישים אותו עם שמנת חמוצה מעל ולפעמים אפשר לסיים בתוספת ביצים קשות. אלמנט הסלק הוא מרכיב מרכזי, וזה בדרך כלל ממיץ סלק מותסס, המעניק למרק את הגימור החמצמץ הידוע שלו.

פירוז'קי

זוהי לחמנייה טרייה מקסימה בצורת סירה שבדרך כלל ממולאת באורז, בשר, בצל ופטריות. חטיף מלוח זה אופייני מאוד גם באוקראינה וגם ברוסיה ונמכר לרוב מדוכני רחוב. יש המון גרסאות אזוריות שכולן בעצם אותו הדבר, מהבלקן ועד מרכז אסיה. בממלכה המאוחדת, אלה דומים מאוד במראה של פאסט קורניש באופן הכנתם ובמילוי המלוח שלהם.

שקשוקה

מה יותר טוב מריח בשר על האש המתנשא ברחובות? מקור המילה שקשוקה בשפה הטורקית אך מקושר יותר לרוסית. זוהי מנת בשר קלאסית פשוטה העשויה בדרך כלל מכבש, חזיר, בקר או בשר צבי. הבשר מושך בדרך כלל עם עגבניות, חומץ ובצל, ואז הוא מושפד ומבשל על ברביקיו או גריל מטבח רגיל. החוכמה למנה הזו היא שהבשר נדחף לשיפודים עם שילוב של בצל, פלפל מתוק ופטריות.

כרוב ממולא

המנה המענגת הזו מופיעה בתלבושות רבות בכל רחבי מזרח אירופה. זה נעשה בדרך כלל עם עלי כרוב חמצמץ מותססים וממולאים בבשר חזיר טחון, ירקות, אורז ותבלינים. זה מאוד אופייני שמגישים את זה בחתונות ובחגיגות אחרות. לעתים קרובות אתה שומע שזה הכי טוב כאשר הוא מבושל ממש לאט עד 6 שעות, כך שכל הטעמים הנהדרים יכולים להתאחד. זו חייבת להיות אחת ממנות הכרוב הטובות ביותר שתוכלו לנסות, ולכן מומלץ מאוד כאשר אתם מטיילים באזור.

מרק גולאש

אחד מאותם מרקי ארוחה עיקריים שהוא לא רק מרק! זוהי ארוחה משביעה מאוד שכן מדובר בפיוז'ן מושלם של בשר בקר, בצל, גזר והרבה פפריקה טחונה מתוקה. המפתח לגולאש טוב, מלבד בשר בקר או עגל באיכות טובה הוא שצריך לבשל אותו לאט עד שהבשר רך מאוד. הדרך הטובה ביותר לאכול את המנה הקלאסית הזו מבשלת בחוץ על אש פתוחה. זה, כמו כל כך הרבה מנות נפלאות ממזרח אירופה, מוגש לעתים קרובות עם שמנת חמוצה ופרוסת לחם לבן טרי.