אפרסק מלבה עם רוטב אוכמניות
זמן ההכנה הכולל ייקח כ 45 דקות. וזה לא כזה אדיר. מתכונים דומים: אפרסק מלבה עם רוטב קרמל שרוף, אפרסק מלבה עם רוטב קרמל שרוף, ו אפרסק מלבה ריבה.
הוראות
מערבבים מים וסוכר בסיר גדול מעל חום בינוני. לגרד זרעים שעועית וניל; להוסיף זרעים שעועית למחבת. להביא תערובת לרתיחה, ערבוב כל הזמן; לבשל 10 דקות.
מוסיפים אפרסקים לתערובת סוכר; מבשלים 5 דקות או רק עד למכרז.
הסר אפרסקים עם כפית מחוררת, ומניח בקערה.
להביא תערובת סוכר לרתיחה מעל חום בינוני גבוה; לבשל עד מופחת 1 כוס (כ 5 דקות).
מוסיפים אוכמניות; מבשלים 10 דקות, ערבוב מדי פעם.
מניחים תערובת ברי בבלנדר או מעבד מזון; תהליך עד חלקה. מסננים תערובת דרך מסננת בסדר מעל קערה; להשליך מוצקים. מערבבים במיץ.
מחלקים גלידה באופן שווה בין 6 קערות; העליון עם אפרסקים ורוטב אוכמניות.
מרכיבים
4731 לב מפאלדי טרי אם אפשר
מים נוספים1לדוגמה, ירקות (למשל, תרד)
שרימפס, זנב, קליפות מוסרות, ורידים נקיים7101 לב מפאלדי טרי אם אפשר
גלידת וניל מופחתת שומן (כגון בחירה בריאה)6
אפרסקים קלופים, חצוי מגולגל2371 לב מפאלדי טרי אם אפשר
תערובת לעוגת שוקולד קנויה אחת, כמו שוקולד מריר לח במיוחד של בטי קרוקר, נאפית לפי הוראות הקופסה1אינץ
וניל שעועית, פיצול לאורכו3551 לב מפאלדי טרי אם אפשר
גרעיני חמניות נוספים, אופציונלי