ארוחת ערב: סטייק עם חמאת אנשובי
ארוחת ערב: סטייק עם חמאת אנשובי עשויה להיות המנה העיקרית שתבוא לכם טוב. מנה אחת מכילה עד 47 גר' של חלבון, 60 גרם של שומן, וסך הכל 720 קלוריות. המתכון הזה מכסה %26 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. והוא יספק כ 4 מנות. לכי לחנות וקחי אנשובי, שום, פלפל טרי, ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. כדי להשתמש ב המלח הכשר אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,פירורים דלי שומן עוגה (כשר חלבי) כקינוח. זה יהיה להיט בחג היום ולנטין שלך. זוהי אפשרות טובה אם הנכם רגישים לגלוטן, נסו ארוחת ערב הלילה: בקלה עם טרגון-פירורי לחם אנשובי, ארוחת ערב: רוטב עגבניות עם פטריות ואנשובי, ו ארוחת ערב הלילה: סטייק חצאית עם רוטב סטייק תוצרת בית (מתכונים דומים).
הוראות
מפזרים את הסטייקים בנדיבות עם מלח כשר ומניחים בצד לפחות 40 דקות להם לבוא לטמפרטורת החדר ולספוג את המלח (אם הזמן אינו מאפשר, לא מלח אותם עד ממש לפני הבישול).
שלב את השום, אנשובי, מלח ושמן זית במכתש ועלי ומחית למשחה חלקה (או לרכך את החומרים יחד על קרש חיתוך, מועך עם הצד של סכין כדי ליצור משחה).
מוסיפים את הפטרוזיליה וטוחנים עם העלי עד בשילוב טוב עם השום והאנשובי.
מערבבים בחמאה וכמה טחנות של פלפל שחור.
ללטף את הסטייקים מאוד יבשים עם מגבות נייר. הכינו גריל חם ושפשפו שמן על הסורגים (או חממו את השמן במחבת גדולה וכבדה עם מקום נרחב לסטייקים על אש גבוהה עד לעישון). מבשלים את הסטייקים במשך 3-5 דקות לכל צד עבור בינוני נדיר, בהתאם לעובי.
הסר את הסטייקים מן הגריל או מחבת ומיד כפית את החמאה עליהם. לאחר שנתן להם לנוח במשך 5-7 דקות, פרוסה ומגישה.