בריסקט מטוגן עם ירקות שורש
בריסקט מטוגן עם ירקות שורש הוא נטול גלוטן ולקטוז ומשמש כמנה עיקרית. מתכון זה מספק 8 מנות. עם 595 קלוריות, 52 גרם חלבון ו 23 גרם של שומן כל אחד. המתכון הזה מכסה %43 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מתכון זה אופייני למטבח היהודי. גשו לסופר וקנו גזרים, חזה בקר, יין ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. כדי להשתמש ב היין האדום היבש אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,עוגיות פינו נואר כקינוח. לא הרבה אנשים הכינו את המתכון הזה, ו-4 היו אומרים שזה פגע במקום. זה יכול להיות מהנה בכל עת, אבל זה טוב במיוחד עבור חנוכה. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 5 שעות. מתכונים דומים: בריסקט מטוגן עם ירקות שורש - 8 נקודות, חזה בקר עם ירקות שורש, ו חזה בקר עם ירקות שורש.
הוראות
מחממים את התנור ל 325 מעלות F. מלטפים את החזה יבש ומפזרים 2 כפיות מלח 1/2 פלפל כפית.
מחממים את השמן במחבת צלייה גדולה ובטוחה מעל חום בינוני.
מוסיפים את חזה הבקר ומבשלים, מסתובבים עם מלקחיים, עד השחמה מכל הצדדים, על 12 דקות.
להעביר את חזה הבקר לצלחת ולהניח בצד.
מוסיפים את הבצלים, השום והקורנית למחבת. לבשל, ערבוב, עד הבצלים רכים ושקופים, על 7 דקות.
מוסיפים את היין ומים 1/2 כוס, מגרד את חתיכות השחמה מהחלק התחתון של המחבת עם כף עץ.
מוסיפים את העגבניות עם המיצים מהפחית, 1/2 כפית מלח ופלפל לפי הטעם. להחזיר את הבשר למחבת יחד עם כל מיצים שנצברו; להגדיל את החום בינוני גבוה ולהביא לרתיחה.
הסר את מחבת הקלייה מהחום והוסף את תפוחי האדמה, גזר וגזר גזר לבן סביב הצדדים של חזה הבקר. בחוזקה לכסות את המחבת צלייה עם רדיד אלומיניום צלי עד בריסקט הוא מאוד רך מזלג יהיה לנקב אותו בקלות, 3 1/2 עד 4 שעות.
מעבירים את חזה הבקר ללוח חיתוך והירקות למגש גדול. כסה וחמם. לרפרף את השומן מהחלק העליון של המיצים במחבת הצלייה.
מניחים את המחבת צלייה על אש בינונית על הכיריים ומביאים לרתיחה. מבשלים עד שהרוטב מצטמצם ביותר ממחצית והוא דומה לרוטב עבה, 15 עד 20 דקות. חותכים את חזה הבקר כנגד התבואה ומעבירים למגש עם הירקות. מתבלים את הרוטב עם מלח ופלפל וכפית קצת על הפרוסות.
מגישים את הרוטב שנותר בצד.