קושימומחה
מוכן ב2 שעות, 20 דק.
מנות16
ציון בריאות4
מטבחיםיהודי
אירועיםחנוכה
מגזין

חלה דקדנטית

חלה דקדנטית
אם יש לך קמח לא סופג, ביצה לבן, דבש, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. מתכונים דומים: לחם חלה, לחם חלה, ו לחם חלה.

הוראות

1
ממיסים את הדבש במים בקערת ערבוב גדולה, ומערבבים בשמרים. הגדר את התערובת בצד עד שמרים יוצר שכבת שמנת על גבי, על 15 דקות. מערבבים במלח, 2/3 כוס שמן זית, וביצים מוכות.
מרכיבים שתצטרך
בקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחרבקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחר
1-1/4 כוסות דגני מוזליקס עם צימוקים, תמרים ושקדים1-1/4 כוסות דגני מוזליקס עם צימוקים, תמרים ושקדים
כפית אחת של תערובת תיבול סאזוןכפית אחת של תערובת תיבול סאזון
1 1/4 כוסות מים חמים (112 עד 118 מעלות F/44 עד 48 מעלות צלזיוס)1 1/4 כוסות מים חמים (112 עד 118 מעלות F/44 עד 48 מעלות צלזיוס)
תערובת עוגה טבעית באריזהתערובת עוגה טבעית באריזה
5 סוכריות רקיק של Necco, מחולקות5 סוכריות רקיק של Necco, מחולקות
ציוד שתשתמש בו
תערובת עוגה טבעיתתערובת עוגה טבעית
2
מוסיפים את הקמח 1 כוס בכל פעם עד שהבצק מעט דביק, אבל לא דביק רטוב.
מרכיבים שתצטרך
שום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דקשום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דק
קיצור טבעיקיצור טבעי
3
להפוך אותו על משטח משוריין, ללוש עד חלק וגמיש, על 10 דקות. משמן קלות קערה, מניח את הבצק בקערה, הופך את הבצק על פני כמה פעמים לשמן את פני השטח, ואז לתת לעלות עד הוכפל במקום חם, ללא טיוטה, על 90 דקות.
מרכיבים שתצטרך
שום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דקשום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דק
בצל צהוב, קלוף, חצוי וחתוך לפרוסות בעובי 1/2 אינץ'בצל צהוב, קלוף, חצוי וחתוך לפרוסות בעובי 1/2 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
סיגליות בר (כולל גבעולים), שטופותסיגליות בר (כולל גבעולים), שטופות
4
כדי להפוך את הלחם, אגרוף את הבצק, לחתוך אותו ל 2 חתיכות בגודל שווה.
מרכיבים שתצטרך
שום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דקשום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דק
אגרוףאגרוף
5
חותכים את החתיכה הראשונה ל 4 חלקים שווים. מניחים את החלק השני בצד תחת מטלית כדי למנוע התייבשות בזמן שאתה צמה את הכיכר הראשונה.
6
כדי לקלוע את כיכר 4 גדיל הראשון, לגלגל את 4 חתיכות של בצק לחבלים דקים על רוחב האגודל, ועל 14 סנטימטרים. הפוך את החלק העליון והתחתון של כל חבל דק יותר מאשר באזור האמצעי. לצבוט את צמרות 4 חבלים יחד, ולאוורר את 4 חבלים החוצה כך שהם לא נוגעים.
מרכיבים שתצטרך
שום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דקשום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דק
דיסקיות ציפוי סוכריות אדומות ו/או ירוקות, אופציונלידיסקיות ציפוי סוכריות אדומות ו/או ירוקות, אופציונלי
7
כדי לעשות "מתחת ל-2, מעל 1 צמה," לקחת את החבל השמאלי ביותר, ולהעביר אותו ימינה כדי לחצות מתחת 2 החבלים הבאים, ולאחר מכן להעביר אותו שמאלה כדי לחצות בחזרה על הגדיל מיד לשמאלו. קח את הגדיל הימני הרחוק, והעבר אותו שמאלה וחצה אותו מתחת לשני הגדילים לשמאלו( הם כבר חצו מן הצמה הקודמת); ואז להעביר אותו ימינה כדי לחצות בחזרה על הגדיל מיד ימינה. חזור עד 4 גדילים קלועים יחד כל הדרך עד הסוף, וצבוט את הקצוות בחוזקה יחד. חזור על הצעדים כדי לקלוע את הכיכר השנייה, ולתת את הלחם הקלוע לעלות במשך 1 שעה.
8
מחממים תנור ל 350 מעלות F (175 מעלות C), ומסדרים אפייה קו עם נייר קלף.
ציוד שתשתמש בו
4 פרוסות פקורינו, בעובי של 1/4 אינץ'4 פרוסות פקורינו, בעובי של 1/4 אינץ'
8 עד 10 מקלות עץ8 עד 10 מקלות עץ
2 חבילות (גודל 4 מנות) פודינג אינסטנט ג'לו וניל, מחולק2 חבילות (גודל 4 מנות) פודינג אינסטנט ג'לו וניל, מחולק
9
לעשות זיגוג על ידי לטאטא יחד את החלב, 2 כפות שמן זית, ביצה לבן, ואת הסוכר בקערה.
מרכיבים שתצטרך
סיגליותסיגליות
בקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחרבקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחר
רוטב שומשום יפני מוכןרוטב שומשום יפני מוכן
תערובת עוגה צהובה אחת (ל-2 שכבות)תערובת עוגה צהובה אחת (ל-2 שכבות)
תערובת עוגה צהובה אחת (ל-2 שכבות)תערובת עוגה צהובה אחת (ל-2 שכבות)
ציוד שתשתמש בו
צרור גדול אחד של סיגליות בר (כולל הגבעולים), שטופותצרור גדול אחד של סיגליות בר (כולל הגבעולים), שטופות
סיגליות בר (כולל גבעולים), שטופותסיגליות בר (כולל גבעולים), שטופות
10
לצחצח את הכיכרות קלועות עם זיגוג, לעשות קרום מבריק, ולאפות את הכיכרות על סדינים אפייה מוכן בתנור שחומם מראש עד שהם בצבע חום זהוב בהיר, על 30 דקות.
מרכיבים שתצטרך
רוטב שומשום יפני מוכןרוטב שומשום יפני מוכן
ציוד שתשתמש בו
8 עד 10 מקלות עץ8 עד 10 מקלות עץ
2 חבילות (גודל 4 מנות) פודינג אינסטנט ג'לו וניל, מחולק2 חבילות (גודל 4 מנות) פודינג אינסטנט ג'לו וניל, מחולק