לחם הסודה האירי של ברנן
לחם הסודה האירי של ברנן הוא ארוחת בוקר צמחונית המבוססת על חלבון ואבוקו . מתכון זה מספיק ל-8 סועדים . מנה אחת מכילה 139 קלוריות , 4 גרם חלבון ו -1 גרם שומן . ניתן ליהנות ממנו בכל עת, אך הוא טוב במיוחד ליום פטריק הקדוש . 143 אנשים מצאו את המתכון הזה טעים ומשביע. מההכנה ועד להצלחת, המתכון לוקח כשעה ו-5 דקות . אם יש לכם סודה לשתייה, חומץ מזוקק, מלח וקומץ מרכיבים נוספים הם כל מה שצריך כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. מתכון זה אופייני למטבח האירופי. הוא מובא אליכם על ידי Allrecipes. בהתחשב בכל הגורמים, מתכון זה מקבל ציון סופגני של 66% , וזה די טוב. אם אהבתם את המתכון הזה, עיינו במתכונים דומים אלה: לחם סודה אירי עם צימוקים , לחם סודה אירי מאת Mommie Cooks , ולחם סודה פטל: גרסה חדשה למסורת אירית .
הוראות
ערבבו את החלב והחומץ יחד, והניחו להם לעמוד עד לקבלת תערובת אחידה, כ-10 דקות.
מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס (400 מעלות פרנהייט). משמנים תבנית אפייה. בקערה, מערבבים יחד את הקמח, הסוכר, סודה לשתייה והמלח.
ערבבו בהדרגה את החלב החמוץ לתוך תערובת הקמח עד שהבצק מתאחד, והפכו את הבצק על משטח מקומח היטב. לשו מספר פעמים וצרו לצורת עיגול.
מניחים את הבצק על תבנית האפייה המוכנה. בעזרת סכין חדה, חותכים צורת X בחלק העליון של הבצק כדי לשחרר אדים ולעזור ללחם לשמור על צורתו העגולה.
אופים בתנור שחומם מראש עד להזהבה, כ-45 דקות.