איך לבשל תרד

התרד עשוי להיות עמוס בהרבה חומרים מזינים, אבל הבעיה היא לשלב אותו במנות שלך. למרבה המזל, ישנן מספר דרכים שונות לבישול תרד, כל אחת טעימה יותר מהקודמת. את הירוק העלי אפשר לבשל קפוא או טרי, ויש סוגים שונים של תרד לבחירה.

אפשר להכין תרד בהלבנה, הקפצה או אידוי. המשך לקרוא למדריך פשוט שלב אחר שלב לבישול תרד.

איך מכינים תרד

תרד הוא ירוק עלים צדדי באמת בכך שתוכלו להכין אותו בדרכים רבות ושונות. בהתאם למנה שאתה מתכנן לבשל, תצטרך להסיר את הגבעול או לשמור אותו. לדגימות גדולות יותר יהיו בדרך כלל גבעולים קשים יותר שיוכיחו שהם לעיסים ולא טובים מדי לאכילה, ולכן יש צורך להסיר אותם.

אתה יכול להסיר את הגבעול הקשה בתרד על ידי קריעתו ביד או באמצעות סכין. הקפידו להשתמש בסכין חדה או במספריים כדי לא לפגוע בעלים. אם מוציאים ביד, יש לאחוז חזק בעלה ובגבעול, ולאחר מכן להפריד ביניהם במהלך אחד מכריע.

לא משנה איך אתם מכינים תרד, כדאי לשטוף את העלים ביסודיות על מנת להסיר פסולת ולכלוך. הכניסו את התרד שברשותכם לקערה ויוצקים מים קרים עד שהעלים הירוקים טבולים. לאחר מכן, סחף בעדינות את התרד סביב המים כדי לשחרר את הלכלוך וחזור על התהליך לפי הצורך.

לחילופין, אפשר לשים את התרד במסננת ולצקת מים קרים על העלים לכמה דקות. זה נפטר מהחיידקים והלכלוך שעלולים להסתתר בתלתלי העלים.

איך לטשטש תרד

הלבנה היא תהליך של הרתחת התרד עם מים, ואז הכנסתו לאמבט קר או קר כדי לעצור את הצמח מבישול.

כדי להלבין תרד, ממלאים סיר במים נקיים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את התרד, קודם הגבעול, ואז את העלים ומוודאים שהם שקועים. המתן עד שהגבעולים מתרככים במקצת, מה שאמור לקחת פחות מדקה ואז מכבים את האש ומניחים את התרד בקערה של מים קפואים או קרים.

ברגע שהוא קריר יחסית, אתה יכול לסחוט עודפי מים כדי למנוע בוץ והירקות העלים נהיים רטובים. אפשר לאכול תרד מולבן כמו שהוא בתיבול מינימלי או להפוך לקרם או משהו דומה.

איך לטגן תרד

הקפצה היא גם טכניקת בישול מהירה, אבל במקום מים משתמשים בשומן ובחום גבוה. מבחינת שמן, אפשר להשתמש בשמן זית, שמן בישול, חמאה או אפילו ספריי בישול נון-סטיק. עם זאת, תצטרכו לוודא שהמחבת מחוממת מראש לטמפרטורה בינונית גבוהה לפני שאתם זורקים פנימה את התרד.

השומן מהשמן או החמאה יחרוך את עלי התרד ויעניק להם טעם. במהלך הזמן הזה, ניתן להוסיף מרכיבים נוספים כמו בצל, שום טחון או פלפל חריף כדי להפוך את הטעם למורכב יותר.

לכמויות גדולות של תרד, מומלץ להוסיף אותו במנות. מערבבים את הירקות בסיר עד שכולם נבולים, ואז מוסיפים עוד מעט ומחכים עד שאותו דבר יקרה. הקפצה טובה כאשר אינך רוצה להוסיף לחות או מים, או כאשר אתה משתמש בתרד כחלק ממנה גדולה יותר או מרובת מרכיבים.

איך לאדות תרד

אידוי הוא תהליך של הרתחת מים וחשיפת התרד לאדים. בניגוד להלבנה, בדרך כלל לא תכניס את הגבעולים או העלים של התרד לסיר. כל מה שאתה צריך לעשות הוא לייצר סביבה לחה וחמה כדי להפוך את התרד שלך למזון שמוכן לצריכה

שיטת בישול זו קלה ולוקחת דקות ספורות. לאחר מכן, יהיה לכם תרד מבושל שתוכלו להכין במספר דרכים. הוסף חומץ בלסמי או מיץ לימון כדי להפחית את המרירות, או מתבלים במלח ופלפל לתוספת פשוטה אך טעימה.

החדשות הטובות הן שיש עשרות מתכוני תרד שתוכלו לנסות, ותהיו בטוחים שתקבלו את היתרונות הבריאותיים של הירוק העלים, לא משנה מה המנה. למה אתה מחכה? התחילו לבשל עם תרד עוד היום.