לחם צלוי שלם עם תפוחי אדמה וזיתים
לחם צלוי שלם עם תפוחי אדמה וזיתים עשוי להיות מתכון טוב כדי להרחיב את הרפרטואר העיקרי שלך כמובן. מתכון זה מספק 2 מנות. עם 815 קלוריות, 85 גרם חלבון ו 29 גרם של שומן כל אחד. המתכון הזה מכסה %28 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. גשו לסופר וקנו תפוחי אדמה, שמן זית, גרידת לימון ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זה הובא לכם על ידי BBC אוכל טוב. זוהי אפשרות טובה אם אתה מחפש תפריט ללא גלוטן חלב חינם, זמן הכנת המתכון כ 50 דקות. מתכונים דומים: פילה דניס עם זיתים En Papillote, קרודו ים דניס עם לימון וזיתים, ו אורטן אל פורנו (דניס אפוי עם תפוחי אדמה).
הוראות
תנור חום ל 220C / מאוורר 200C / גז
מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים במשך כ 10 דקות, לחתוך לפרוסות עבות, ואז מגניב. בקערה, לזרוק את תפוחי האדמה עם זיתים, שום, חצי פטרוזיליה קצוצה, חצי שמן זית, גרידת לימון ומלח ופלפל. טיפ תערובת זו על החלק התחתון של צלחת gratin בינונית.
מתבלים את הדגים ומניחים את גבעולי הפטרוזיליה בחלל.
הנח את הדג על גבי תפוחי האדמה וטפטוף עם שאר שמן הזית.
אופים במשך 15 דקות עד תפוחי האדמה מתחילים להתבשל סביב הקצוות.
יוצקים את היין, ואז לחזור לתנור במשך 10 דקות יותר עד תפוחי האדמה יש השחמה והדגים מבושלים.
הסר את הצלחת מהתנור, לפזר על שאר הפטרוזיליה ולהביא את המנה לשולחן. כשאתה מגיש, אל תשכח את מיצי היין הלבנים הנחמדים בתחתית המנה. טעים עם קערה פשוטה של תרד.