עוף פטל עם טימין
עוף פטל עם טימין דורש בערך 45 דקות מההתחלה ועד הסוף. מחפשים מתכון ששומר על הגזרה? ואינו מכיל גלוטן, יש בו בסה"כ : 278 קלוריות, 26 גרם חלבון ו 13 גרם של שומן למנה. מתאים ל-4 מנות. גשו לסופר וקנו שמן זית, חצאי חזה עוף, ציר עוף, ועוד מספר מצרכים כדי להכין את המנה הטעימה הזו. כדי להשתמש בשמן זית אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,בננה מוקפצת, גרנולן ופרפית יוגורט כקינוח. זה עובד היטב כמנה עיקרית. מתכונים דומים: עוף טימין פטל, עוף טימין פטל, ו טארטים טימין לימון פטל.
הוראות
לחץ על מחצית הפטל דרך מסננת נירוסטה בסדר; שמור את פירה.
הכנס קורנית אחת מתחת לעור של כל חזה עוף, משחרר את העור מעט ככל האפשר. מתבלים את העוף במלח ופלפל.
במחבת גדולה, כבדה, לא מגיבה, להמיס 1/2 כף החמאה בשמן על חום גבוה. כאשר החמאה מפסיקה קצף, להוסיף את העוף, צד העור למטה, ומבשלים 1 דקה. הפחת את החום עד בינוני ומבשל עד העור הוא השחמה יפה, על 5 דקות יותר. הפעל את העוף וחום בצד השני, על 6 דקות.
מעבירים את העוף לצלחת ומתחממים בתנור נמוך.
מוסיפים את היין, חומץ, שאלוט ותימין טחון למחבת ומרתיחים על חום גבוה בינוני במשך 2 דקות, תוך ערבוב כדי deglaze את המחבת.
מוסיפים את ציר העוף ומרתיחים עד מופחת 1/4 כוס, על 5 דקות. מערבבים את רסק הפטל השמור ומבשלים עד התחמם.
הסר מהחום ולהקציף הנותרים 2 1/2 כפות חמאה.
חותכים את חזה העוף לרוחב או להשאיר אותם שלמים.
מעבירים לצלחות מחוממות וכפית את הרוטב על גבי או לצד.
מקשטים עם ענפי הקורנית הנותרים ופטל שלם ומגישים.