אוכל אירופאי מסורתי

כשאנחנו מדברים על מאכלים אירופיים מסורתיים, זה לא קל כי אחד החלקים הכי יוצאי דופן של החיים ביבשת אירופה הוא שביחס לאוכל, אנחנו כל כך מפונקים! יש כל כך הרבה מנות נפלאות לבחירה, אפילו במדינה אחת, שלא לדבר על כשלוקחים בחשבון את קנה המידה של הטעמים והמנות הזמינות ברחבי היבשת. ללא סדר מסוים כאן, אנו מציעים כמה קלאסיקות שהן פופולריות ומפורסמות בארץ מוצאן.

קלאסיקה בריטית

פיש n צ'יפס נמצאים שם בראש הרשימה שהיית ממליץ לכל מי שמבקר בבריטניה בפעם הראשונה. יש שיגידו שכשהבלילה טרייה, פריכה וקלילה זו מנת דג שקשה לנצח אותה! אם אתה בוחר בקלה מסורתית על פני חוואר אינו חשוב כמו אופן הבישול שלו. הצ'יפס ייחודי מכיוון שהם חתוכים עבים ובדרך כלל מטוגנים לשלמות. דבר אחד שמזעזע את המתחיל לארוחת ערב בחנות פיש n צ'יפס הוא שהבריטים אוהבים חומץ כמו גם שייק נדיב של מלח בארוחת הטייק אווי האהובה על האומה. מסורת נוספת היא ש"אפונה עיסה" או אפילו נקניקיית סבלואי הם גם חלק ממוסדות הטיגון הנהדרים הללו. רק אל תשכח את הביצה הכבושה!

צָרְפַת

חובה מוחלטת כשאתם נמצאים בכל מקום ליד שוק טרי ודוכן הוא כמובן, האסקרגו או החילזון. המנה הזו תמיד תחלק את החדר, אבל אם אתם אוהבים משהו קצת אחר, מה יכול להיות יותר צרפתי מחילזון טרי נוטף חמאה ושום? האמת היא שמדובר ב'אוכל אמיתי' בעל אופי מאוד כפרי אך במשך מאות שנים היה סוד שמור של האיכרים באחוזות הכפריות ברחבי הארץ. רק תוסיפו כוס נחמדה של וין דה שולחן, ובוב, או ליתר דיוק רוברט הוא הדוד שלך!

מיתוסים יווניים

דבר אחד בטוח הוא שהיוונים אוהבים לאכול, ואוכלים טוב הם אוהבים! אין דבר מספק כמו יום באקרופוליס וג'ירואים נחמדים כדי להדוף את הרעב של כל הקילומטרים ההליכים האלה בהסתכלות על אתרים עתיקים וחורבות. ג'ירוס טוב הוא דבר משמח. מדובר בפיתה במילוי חזיר או עוף, עם כמויות נדיבות של בצל, עגבנייה, תפוחי אדמה מטוגנים וקצת צזיקי. קשה לנצח את הטעמים המדהימים של בשר צלוי היטב וסלטים טריים. זה באמת אחד הכוכבים של סצנת אוכל הרחוב, וזה לא מיתוס!

פאייה ספרדית

פאייה היא מנת אורז מסורתית נהדרת מוולנסיה וחגיגה מעוררת תיאבון של טעמים. זה נעשה באופן מסורתי עם אורז קצר, ארנב או עוף, שעועית ירוקה, והכי חשוב זעפרן, נותן למנה את צבע השמש הנפלא שלה. השם עצמו מגיע מהמחבת הרדודה המשמשת לבישול יחד את כל הטעמים הנפלאים הללו. פאייה ולנסיה היא המתכון העתיק והמסורתי ביותר, המנצל ציר עוף עשיר ושמן זית כדי לאחד את כל הטעמים. כמובן, זה נהדר על החוף כאשר אתה מתכבד בכל פירות ים טריים, לעתים קרובות מעורבב עם עוף. זה הכי טוב כשמבושל בחוץ ובפיאסטה או בחגיגה מקומית!

השניצל

שניצל ווינר הוא המנה הקלאסית של וינה ואחת המנות הלאומיות של אוסטריה. זהו נתח דק מאוד של בשר עגל אשר לאחר מכן מפוררים בלחם ומטגנים בשמן עמוק או במחבת. זה כל כך טעים שבדרך כלל צריך רק תוספת של סלט תפוחי אדמה או סלט ירוק בהיר. מה שנקרא חסה חמאה עם רוטב ויניגרט היא הדרך בה היא מוגשת באופן מסורתי. המנה עצמה תוארה לראשונה כ'קציצות עגל בלחם' בספר בישול גרמני שיצא לאור בשנת 1831. אם אינכם חובבי בשר עגל, אז גם שניצל חזיר הוא מאוד פופולרי.