קושימומחה
מוכן ב1 ש, 30 דק.
מנות8
ציון בריאות30
מגזין

פאייה

פאייה
פאייה עשויה להיות מתכון טוב להרחבת תיבת מתכוני המנה העיקרית שלך. חלק אחד של המנה הזו מכיל כ-40 גרם חלבון, 34 גרם שומן ובסך הכל 792 קלוריות. מתכון ואינו מכיל גלוטן, וללא חלב מגיש 8 ומחירו 2.46$ למנה. גשו לסופר וקנו רוזמרין, פפריקה, מלח כשר ועוד מספר מצרכים להכנתם היום. 97 אנשים ניסו ואהבו את המתכון הזה. מתכון זה אופייני למטבח האירופי. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך שעה ו-30 דקות. בסך הכל, המתכון הזה זוכה לציון מדהים של 91%. אם אהבתם את המתכון הזה, אולי תאהב גם מתכונים כמו פאייה מיקסטה במחבת (פאייה עם פירות ים ובשר), פאייה מיקסטה (פאייה עם פירות ים ובשר), ומחבת פאייה מיקסטה (פאייה עם פירות ים ובשר).

הוראות

1
צפו איך מכינים את המתכון הזה.
2
ציוד מיוחד: מתנע ארובה, עיתון, שמן צמחי ו-4 פאונד פחם טבעי, מחבת פאייה מפלדת פחמן בגודל 15 אינץ'
מרכיבים שתצטרך
חוטי זעפרןחוטי זעפרן
ציוד שתשתמש בו
3 כוסות אורז קצר או בינוני3 כוסות אורז קצר או בינוני
3
מפזרים 4 עד 5 חתיכות עיתון בשמן צמחי ומניחים בתחתית פתח ארובת פחמים. ממלאים את הארובה במחצית מהפחם ומדליקים את העיתון.
מרכיבים שתצטרך
אורז קצר או בינוניאורז קצר או בינוני
4
כאשר הפחמים מכוסים קלות באפר אפור, יוצקים בזהירות על הרשת התחתונה של גריל קומקום ומפזרים באופן שווה. משטחים את הפחם הלא מואר שנותר, ומפזרים בצורה אחידה כדי לא לחנוק את הפחם המואר. מכניסים את הרשת השנייה לקומקום ומכסים עד לבישול.
מרכיבים שתצטרך
3 פאונד עם עצם, עור על, ירכיים ורגליים של עוף3 פאונד עם עצם, עור על, ירכיים ורגליים של עוף
ציוד שתשתמש בו
עם עצמות, עור על, ירכיים ורגליים של עוףעם עצמות, עור על, ירכיים ורגליים של עוף
5
בינתיים, חצו את העגבניות בחצי והוציאו את הגרעינים למסננת דקה המונחת מעל קערה קטנה כדי לתפוס את המיץ. מגררים את חצאי הזרעים בצד החור הגדול של פומפיה קופסה וזורקים את הקליפות.
מרכיבים שתצטרך
3 פאונד עם עצם, עור על, ירכיים ורגליים של עוף3 פאונד עם עצם, עור על, ירכיים ורגליים של עוף
עם עצמות, עור על, ירכיים ורגליים של עוףעם עצמות, עור על, ירכיים ורגליים של עוף
3 פאונד עם עצם, עור על, ירכיים ורגליים של עוף3 פאונד עם עצם, עור על, ירכיים ורגליים של עוף
ציוד שתשתמש בו
עם עצמות, עור על, ירכיים ורגליים של עוףעם עצמות, עור על, ירכיים ורגליים של עוף
פומפיה תיבתפומפיה תיבת
2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך
6
מערבבים את המיץ השמור והעגבנייה המגוררת ומניחים בצד.
מרכיבים שתצטרך
2 בצלים צהובים, קלופים וקצוצים2 בצלים צהובים, קלופים וקצוצים
1 כף סוכר אדום גס1 כף סוכר אדום גס
7
מחממים את מרק העוף בקומקום או בסיר 4 ליטר על אש גבוהה עד שהוא מגיע ל-200 מעלות F.
מרכיבים שתצטרך
קישואים, חתוכים לקוביות בגודל 2.5 ס"מקישואים, חתוכים לקוביות בגודל 2.5 ס"מ
ציוד שתשתמש בו
20 תותים טריים, ללא קליפה20 תותים טריים, ללא קליפה
8
מסירים את המרק מהאש ומכסים כדי לשמור על חום.
מרכיבים שתצטרך
שמנת מתוקה נוספת, אופציונלישמנת מתוקה נוספת, אופציונלי
9
מערבבים את האורז, הזעפרן, הרוזמרין, 1 כפית מהמלח והפפריקה בקערת ערבוב קטנה.
מרכיבים שתצטרך
בשר כבש ללא עצמות, חתוך לקוביות של 7.5 עד 10 ס"מ - או תחליף לכתף כבש ללא עצמותבשר כבש ללא עצמות, חתוך לקוביות של 7.5 עד 10 ס"מ - או תחליף לכתף כבש ללא עצמות
נוזל-אונקיות מים טרייםנוזל-אונקיות מים טריים
זעפרןזעפרן
כל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפלכל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפל
לחם בן יום חתוך לקוביות (קוביות בגודל 1.5 ס"מ), ללא קרוםלחם בן יום חתוך לקוביות (קוביות בגודל 1.5 ס"מ), ללא קרום
ציוד שתשתמש בו
תערובת עוגה טבעיתתערובת עוגה טבעית
10
מחממים את שמן הזית במחבת הפאייה על הגריל המוכן. מתבלים את העוף מכל הצדדים ב-2 כפיות המלח הנותרות. לאחר ששמן הזית מנצנץ, מוסיפים את העוף ומבשלים עד להזהבה משני הצדדים, כ-5 עד 6 דקות לכל צד. מעבירים את העוף לשוליים החיצוניים של התבנית.
מרכיבים שתצטרך
3 כפות גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)3 כפות גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
לחם בן יום חתוך לקוביות (קוביות בגודל 1.5 ס"מ), ללא קרוםלחם בן יום חתוך לקוביות (קוביות בגודל 1.5 ס"מ), ללא קרום
ציוד שתשתמש בו
פתיתי ירקותפתיתי ירקות
שרימפס מוקפץ, קלוףשרימפס מוקפץ, קלוף
11
מוסיפים את השעועית הירוקה, הפלפל האדום, הפלפל הירוק והשום למרכז המחבת ומבשלים עד שהם מתחילים להתרכך ולהכהות בצבע, כ-2 עד 3 דקות.
מרכיבים שתצטרך
3 כוסות לחם שיבולת שועל בן יום חתוך לקוביות3 כוסות לחם שיבולת שועל בן יום חתוך לקוביות
פפאיה (הוואי), חתוכה לקוביות קטנותפפאיה (הוואי), חתוכה לקוביות קטנות
שעועית ירוקה קצוצה מוכנה, זמינה במחלקת התוצרת, חצויה בזווית לרוחבהשעועית ירוקה קצוצה מוכנה, זמינה במחלקת התוצרת, חצויה בזווית לרוחבה
כפית פפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשרכפית פפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשר
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץ, קלוףשרימפס מוקפץ, קלוף
12
מוסיפים את העגבניות והמיץ שלהן ומבשלים עד שרוב הנוזלים מתפוגגים והעגבניות מסמיכות ומתכהות, כ-4 עד 5 דקות.
מרכיבים שתצטרך
2 בצלים צהובים, קלופים וקצוצים2 בצלים צהובים, קלופים וקצוצים
1 כף סוכר אדום גס1 כף סוכר אדום גס
13
מוסיפים את תערובת האורז למרכז המחבת ומבשלים תוך כדי ערבוב מתמיד במשך דקה.
מרכיבים שתצטרך
כל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפלכל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפל
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץ, קלוףשרימפס מוקפץ, קלוף
14
מחלקים מחדש את נתחי העוף על גבי האורז.
מרכיבים שתצטרך
קונכיות קנלוניקונכיות קנלוני
כל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפלכל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפל
15
מוסיפים 4 כוסות ממרק העוף החם ומערבבים לפיזור שווה של האורז במחבת, מוודאים שכל האורז שקוע לחלוטין בנוזל. מנקודה זו ואילך אין לערבב את הפאייה. לאחר 8 עד 9 דקות, כאשר כל הנוזלים נספגים והאורז נראה יבש, מוסיפים עוד 4 כוסות מרק. ממשיכים לבשל ללא ערבוב, עד שהנוזל נספג, כ-8 עד 9 דקות. האורז צריך להיות יציב לביס ולגרגרים יש נקודה לבנה קטנטנה במרכז.
מרכיבים שתצטרך
שמנת מתוקה נוספת, אופציונלישמנת מתוקה נוספת, אופציונלי
1 פאונד נקניקיית מייפל, בתפזורת או הוצאה ממעטפת קישורים גדולה1 פאונד נקניקיית מייפל, בתפזורת או הוצאה ממעטפת קישורים גדולה
כל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפלכל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפל
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץ, קלוףשרימפס מוקפץ, קלוף
16
מוסיפים את כוס המרק הנותרת לפי הצורך, עד שהאורז מוכן. שימו לב למדורה כדי לוודא שהיא מתחממת בצורה אחידה והתאם את המחבת כדי למנוע בישול לא אחיד.
מרכיבים שתצטרך
שמנת מתוקה נוספת, אופציונלישמנת מתוקה נוספת, אופציונלי
כל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפלכל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפל
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץ, קלוףשרימפס מוקפץ, קלוף
17
מסירים את המחבת מהאש, מכסים במגבת ומניחים 15 דקות לפני ההגשה.
מרכיבים שתצטרך
תהתה
ציוד שתשתמש בו
סופרסטה יבשה מתוקה, פרוסה, להגשהסופרסטה יבשה מתוקה, פרוסה, להגשה
שרימפס מוקפץ, קלוףשרימפס מוקפץ, קלוף

יין מומלץ: Tempranillo, Grenache, אלברינו

פאלן בתפריט? נסה להתאים עם טמפרניו, גרנאש ואלברינו. כאשר משלבים יין עם מאכלים ספרדיים, מדוע שלא תפעל לפי הכלל 'מה שגדל ביחד הולך ביחד'? אנו ממליצים על אלבריניו ליין לבן ועל גרנאצ'ן וטמפרניו לאדום. יין אחד שתוכלו לנסות הוא פינו נואר ויליאמס סליאם עמק הנהר הרוסי. יש לו 4.9 מתוך 5 כוכבים ובקבוק עולה כ-110 דולר.
ויליאמס סליאם עמק הנהר הרוסי פינו נואר
ויליאמס סליאם עמק הנהר הרוסי פינו נואר
נראה כי ניחוחות דובדבן אדום, תות שדה וניחוחות עלי ורדים דהויים שרים ברשימה העליונה בהצעה המפתה הזו. רמזים של שורש סלק, עשבי תיבול יבשים ותבליני עץ מציעים כמה תווי בס להשלמת הסוויטה התזמורתית הנהדרת הזו. עם אוויר, הניחוחות מתעצמים עם תווים של דובדבן מורלו. החך צפוף מאוד בכניסה עם פס חזק של מינרליות עד לסיום. הטאנינים בעלי גרגירים עדינים במיוחד ומזכירים תה ציילון. הפינו נואר של עמק הנהר הרוסי 2015 הוא קלאסי, ומדגיש את האלגנטיות והעוצמה של אזור גידול נהדר באמת. הפינו נואר עבור תערובת זו נלקח בעיקר מכרם דרייק אסטייט שלנו, ומ-Williams Selyem Estate Vineyard.