קושיבינוני
מוכן ב35 דק.
מנות8
ציון בריאות40
מגזין

פונטינה פולנטה רכה

פונטינה פולנטה רכה
זה מובא לך על ידי מזוןרשת. החלטנו המתכון הזה מגיע ציון ספוני של 72%. ציון זה מוצק. מתכונים דומים: פולנטה עם פונטינאן ותרד, פולנטה עם פונטינאן וביצים, ו גרטן פולנטה עם פטריות ופונטינה.

הוראות

1
בסיר כבד שלבו את הציר והשמנת והביאו לרתיחה.
מרכיבים שתצטרך
שמנת מתוקה, בתוספת 1/3 כוס שמנת מתוקה, צוננתשמנת מתוקה, בתוספת 1/3 כוס שמנת מתוקה, צוננת
קישואים מאודים או מוקפצים קלות, להגשהקישואים מאודים או מוקפצים קלות, להגשה
ציוד שתשתמש בו
5 ירכי עוף ללא עור וללא עצמות, חתוכות לחתיכות קטנות5 ירכי עוף ללא עור וללא עצמות, חתוכות לחתיכות קטנות
2
מוסיפים את אגוז המוסקט והמלח.
מרכיבים שתצטרך
עוגת כיכר חמוציות אחת, שמספיק ממנה נחתכת לקוביות בגודל 1/2 אינץ' כדי להניב 2 כוסות (או השתמשו ב-2 כוסות שאריות דנית או סופגניות בשילוב עם חמוציות מיובשות - ראו להלן)עוגת כיכר חמוציות אחת, שמספיק ממנה נחתכת לקוביות בגודל 1/2 אינץ' כדי להניב 2 כוסות (או השתמשו ב-2 כוסות שאריות דנית או סופגניות בשילוב עם חמוציות מיובשות - ראו להלן)
1/2 כוס יין מרסלה מתוק1/2 כוס יין מרסלה מתוק
3
מקציפים פנימה את הפולנטה והסולת ומבשלים על אש נמוכה כ -20 עד 30 דקות, תוך ערבוב לעיתים קרובות, עד שהגרגירים רכים. מקפלים פנימה את הגבינות.
מרכיבים שתצטרך
1/2 תפוז, גרידה טרייה מגוררת1/2 תפוז, גרידה טרייה מגוררת
1 פאונד נקניקיית מייפל, בתפזורת או הוצאה ממעטפת קישורים גדולה1 פאונד נקניקיית מייפל, בתפזורת או הוצאה ממעטפת קישורים גדולה
ציוד שתשתמש בו
1/3 כוס מסקרפונה, בטמפרטורת החדר1/3 כוס מסקרפונה, בטמפרטורת החדר
4
מגישים מיד או שומרים.
5
כדי לעודד פולנטה לצאת בצורה נקייה מהמחבת, מבשלים על אש בינונית. העבירו מרית או כף עץ סביב דפנות התבנית כדי לנקות את הפולנטה. אין לערבב, אלא להמתין ולצפות מספר שניות עד שמתחילה להיווצר בועה גדולה ודוחפת את הפולנטה כלפי מעלה.
מרכיבים שתצטרך
1/2 תפוז, גרידה טרייה מגוררת1/2 תפוז, גרידה טרייה מגוררת
ציוד שתשתמש בו
1 כוס אגוזי מלך, טחונים גס1 כוס אגוזי מלך, טחונים גס
4 בייגלה גדולים מכוסים יוגורט4 בייגלה גדולים מכוסים יוגורט
1 עד 1 1/2 כוסות שעועית מטוגנת, מחוממת היטב, מוסיפים מעט ציר עוף או מים כדי לאפשר מרקם חלק למריחה1 עד 1 1/2 כוסות שעועית מטוגנת, מחוממת היטב, מוסיפים מעט ציר עוף או מים כדי לאפשר מרקם חלק למריחה
6
יוצקים מיד לתוך צלחת חמה.
7
ניתן להכין את הפולנטה קדימה ולחמם מחדש: מוסיפים 1/4 עד 1/2 כוס מים או ציר, מכסים את הכלי ומחממים במיקרוגל או על אש נמוכה.
מרכיבים שתצטרך
1/2 תפוז, גרידה טרייה מגוררת1/2 תפוז, גרידה טרייה מגוררת
קישואים מאודים או מוקפצים קלות, להגשהקישואים מאודים או מוקפצים קלות, להגשה
גרעיני חמניות נוספים, אופציונליגרעיני חמניות נוספים, אופציונלי
ציוד שתשתמש בו
אורגנו מיובש, שליש כף יד מלאהאורגנו מיובש, שליש כף יד מלאה
8
מקציפים היטב לפני ההגשה.
ציוד שתשתמש בו
1/3 כוס מסקרפונה, בטמפרטורת החדר1/3 כוס מסקרפונה, בטמפרטורת החדר
9
לפולנטה שולחנית: הגדר 1 או 2 קוביות קצבים נקיות ולא מטופלות או קרשי חיתוך או הנח קלף או נייר קצבים מעל שולחן.
מרכיבים שתצטרך
1/2 תפוז, גרידה טרייה מגוררת1/2 תפוז, גרידה טרייה מגוררת
ציוד שתשתמש בו
קרש חיתוךקרש חיתוך
10
יוצקים את הפולנטה החמה על השולחן מול האורחים. מעבירים קערות של רטבים ומערבבים. כל אורח מתערבב בתוספות שלו ואוכל מיד מהשולחן!
מרכיבים שתצטרך
1/2 תפוז, גרידה טרייה מגוררת1/2 תפוז, גרידה טרייה מגוררת
ציוד שתשתמש בו
כמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסהכמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסה