זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. אם יש לכם שומשום, בוטנים קלויים, צדפות ים, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. מתכון זה אופייני למטבח הווייטנאמי. נסו סלט חזיר & אשכוליות וייטנאמית (חזיר גוי Buoi), סלט פומלו: ים סומו (???????), ו סלט פומלו (מתכונים דומים).
הוראות
1
לשטוף צדפות תחת מים קרים ביסודיות לטפוח יבש.
מרכיבים שתצטרך
1 זוקיני קטן, לא קלוף וקצוץ
טיפים עגולים לפינה #4
2
מניחים צדפות בשכבה אחת על מגבות נייר. אפשר לצדפות להגיע לטמפרטורת החדר כדי למשוך לחות עודפת. (ראה הערה בהמשך.)
מרכיבים שתצטרך
1 זוקיני קטן, לא קלוף וקצוץ
ציוד שתשתמש בו
טורטיות קמח (25 ס"מ), חתוכות לרבעים
3
כאשר מוכן לבשל, מפזרים צדפות עם מלח ופלפל על הצדדים השטוחים שלהם. מעל להבה גבוהה, מחממים מחבת ללא מקל עם שמן עד שהוא מתחיל לעשן. השתמש מלקחיים כדי להוסיף על 8-10 צדפות למחבת, דואג כי הצדפות לא לגעת. (הצדפות להפריש קצת מיץ כפי שהם מבשלים. כאשר צפוף במחבת, הם קיטור ולא לצרוב.) לאחר 2 mintues, צד המגע יפתח קרום זהוב. במהירות להעיף את הצדפות לצרוב שוב במשך 2 דקות נוספות. (הצדפות צריך להיות משחימים קלות בכל צד אבל עדיין שקוף במרכז.) צדפות צלחת מיד, ולצרוב את המנה הבאה לפי הצורך. ברגע שכל הצדפות התקררו, חצי אותן לאורכן לדיסקים דקים יותר. תניח בצד.
מרכיבים שתצטרך
פפרונצ'יני, לקישוט
1 זוקיני קטן, לא קלוף וקצוץ
1/2 חבילת בצק עלים קפוא (דף אחד), מופשר
1 כף סוכר אדום גס
טורטיות קמח טריות, להגשה
ציוד שתשתמש בו
4 אונקיות גבינת חלב פרה מיושן באיכות גבוהה, כגון גבינת הדגל של ביצ'ר, מגוררת
שרימפס מוקפץ, קלוף
4
Pomelo: עם סכין קילוף, לקלף את הקליפה החיצונית עבה cottony pith של פומלו. להפריד את עיסת בשרני מן עורות אטומים היוצרים כל טריז. בעדינות למשוך נתחים של עיסת פומלו לחתיכות בגודל ביס ומניחים אותם לתוך שקית ziploc בגודל גלון או טאפרוור גדול.
מרכיבים שתצטרך
Pomelo
ג'לפנו, חתוך לרצועות דקות
ציוד שתשתמש בו
רול פירות צהוב אחד
5
מרכיבים צוננים: מנגו Prep, גזר, מלפפון, ועשבי תיבול. בעדינות לזרוק את החומרים האלה יחד עם הצדפות לתוך מיכל פומלו. להכניס למקרר.
מרכיבים שתצטרך
ענפי שמיר שנקטפו
1 זוקיני קטן, לא קלוף וקצוץ
גב שומן חזיר
Pomelo
שבבי עץ מושרים (מקיט, היקורי או אלמון), אופציונלי
1 אננס לבן גדול או אננס רגיל
1
מערבבים את הצ ' ילי, שום, מיץ לימון ורוטב דגים בקערה קטנה. מקררים בנפרד. שעה לפני ההגשה, יוצקים את הרוטב לתוך המיכל מחזיק את שאר החומרים בקירור. לזרוק בעדינות לקפל דרך לשלב.
מחממים מחבת שטוחה גדולה מעל חום בינוני. כשהוא מתחיל לעשן, מוסיפים שומשום ומלח ים וטוסט במשך 2 עד 4 דקות, משליכים ברציפות כדי להבטיח אפילו בראונינג. הזרעים יריחו אגוזי ויהפכו זהב כפי שהם מתחילים חום. ברגע שזה קורה, יוצקים זרעים על צלחת כדי להתקרר. צלחת סלט ומקשטים עם שומשום קלוי ובוטנים.
מרכיבים שתצטרך
גבינת פקורינו-רומנו מגוררת טרי, או לפי הטעם
חבילה אחת (8 אונקיות) עוגיות תה (כגון ביסקוויטים מארי)
5 אונקיות בצל ירוק קצוץ
קישואים מאודים או מוקפצים קלות, להגשה
למריחה על טוסט אם רוצים
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץ, קלוף
2
הערה: צדפות הנמכרות בסופרמרקטים הן לעתים קרובות מראש ספוג סודיום tripolyphosphate (STP). Stp plumps עד צדפות ומגדיל את המחיר ליחידת משקל. לרוע מזלו של הטבח בבית, הלחות העודפת גורמת לצדפות הספוגות מראש האלה לאדות ולא לצרוב. השתמש בצדפות יבשות אם זמין ולהביא לטמפרטורת החדר כדי לנקז את הנוזלים לפני הבישול.
Chenin Blanc, Gewurztraminer, ו Riesling הן בחירות נהדרות עבור אסיה. היין הטוב ביותר לאוכל אסיאתי תלוי במטבח ובמנה-כמובן - אבל אלה לבנים חומציים זוג עם מספר ארוחות מסורתיות, מתובל או לא. שמורת דה מורגנזון צ ' נין בלאן עם 4.2 מתוך 5 דירוג כוכבים נראה כמו התאמה טובה. זה עולה בערך 34 דולר לבקבוק.