קושימומחה
מוכן ב2 שעות, 15 דק.
מנות5
ציון בריאות23
מגזין

לזניית חציל יהודית

לזניית חציל יהודית
לזניית חצילים יהודית עשויה להיות רק המנה העיקרית שאתם מחפשים. מתאים ל-5 מנות. חלק אחד של המנה הזאת מכיל בערך 20 גרם חלבון 24 גרם של שומן, וסך הכל 509 קלוריות. המתכון הזה מכסה %22 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. אם יש לכם פלפל, חצילים, פטריות, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. כדי להשתמש ב הארוחה מצה אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,עוגות תפוח מצות כקינוח. הרבה אנשים באמת אהבו את המנה הים תיכונית הזאת. הכנת המנה לוקחת כ 2 שעות ו-15 דקות. . נסו לזניית חציל יהודית, מיכאל נקין לסביץ ' (כריך חצילים עיראקי-יהודי), ו לזניה חצילים (מתכונים דומים).

הוראות

1
מפזרים מלח על פרוסות חצילים.
מרכיבים שתצטרך
אורזו או פסטה בצורת אורזאורזו או פסטה בצורת אורז
גרעיני דלעת לא קלוייםגרעיני דלעת לא קלויים
2
מניחים בקערה מסננת או גדולה במשך 30 דקות ולאפשר חצילים לשחרר נוזל נוסף.
מרכיבים שתצטרך
אורזו או פסטה בצורת אורזאורזו או פסטה בצורת אורז
ציוד שתשתמש בו
1/2 קילו טופו יציב, שבור1/2 קילו טופו יציב, שבור
קערת גביע וופל בגודל סטנדרטיקערת גביע וופל בגודל סטנדרטי
3
מחממים את התנור ל 350 מעלות F (175 מעלות C).
ציוד שתשתמש בו
ביסקוויטים (מומלץ: ביסקוויטים בסגנון דרומי של פילסברי גראנדס!)ביסקוויטים (מומלץ: ביסקוויטים בסגנון דרומי של פילסברי גראנדס!)
4
יש לשטוף פרוסות חצילים במים קרים ולחץ קלות יבש עם מגבות נייר או מגבת מטבח נקייה.
מרכיבים שתצטרך
אורזו או פסטה בצורת אורזאורזו או פסטה בצורת אורז
פרוסת פנצ'טה בעובי 2.5 ס"מ, קצוצה דקפרוסת פנצ'טה בעובי 2.5 ס"מ, קצוצה דק
ציוד שתשתמש בו
טורטיות קמח (25 ס"מ), חתוכות לרבעיםטורטיות קמח (25 ס"מ), חתוכות לרבעים
סופרסטה יבשה מתוקה, פרוסה, להגשהסופרסטה יבשה מתוקה, פרוסה, להגשה
5
להקציף ביצה ומים בקערה.
מרכיבים שתצטרך
פרוסת פנצ'טה בעובי 2.5 ס"מ, קצוצה דקפרוסת פנצ'טה בעובי 2.5 ס"מ, קצוצה דק
תערובת עוגה טבעית באריזהתערובת עוגה טבעית באריזה
ציוד שתשתמש בו
צרור גדול אחד של סיגליות בר (כולל הגבעולים), שטופותצרור גדול אחד של סיגליות בר (כולל הגבעולים), שטופות
קערת גביע וופל בגודל סטנדרטיקערת גביע וופל בגודל סטנדרטי
6
מדוד ארוחה מצה לתוך קערה רדודה נפרדת.
מרכיבים שתצטרך
1 כף חומץ שרי או מיץ לימון1 כף חומץ שרי או מיץ לימון
ציוד שתשתמש בו
קערת גביע וופל בגודל סטנדרטיקערת גביע וופל בגודל סטנדרטי
7
לטבול פרוסות חצילים לתוך תערובת ביצה ולאחר מכן לחץ על שני הצדדים לתוך ארוחה מצה. הניחו בצד חצילים מצופים בפירורי לחם; אל תערמו.
מרכיבים שתצטרך
1 כף חומץ שרי או מיץ לימון1 כף חומץ שרי או מיץ לימון
אורזו או פסטה בצורת אורזאורזו או פסטה בצורת אורז
רצועת קליפת לימוןרצועת קליפת לימון
תערובת עוגה טבעית באריזהתערובת עוגה טבעית באריזה
8
מחממים 1 כף שמן זית במחבת על אש בינונית; מבשלים ומערבבים בצל, פלפל אדום, ופטריות בשמן חם עד להשחמה קלה, 6 עד 8 דקות.
מרכיבים שתצטרך
פפאיה (הוואי), חתוכה לקוביות קטנותפפאיה (הוואי), חתוכה לקוביות קטנות
8 פרוסות סלמי גנואה, קצוצות8 פרוסות סלמי גנואה, קצוצות
בקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחרבקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחר
חתוך לקוביות בגודל 3 עד 4 אינץ' - או תחליף בכתף טלהחתוך לקוביות בגודל 3 עד 4 אינץ' - או תחליף בכתף טלה
פתיתי ירקותפתיתי ירקות
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץ, קלוףשרימפס מוקפץ, קלוף
9
להסיר ולהניח בצד.
10
מחממים 3 כפות שמן זית באותו מחבת על אש בינונית.
מרכיבים שתצטרך
בקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחרבקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחר
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץ, קלוףשרימפס מוקפץ, קלוף
11
מניחים שכבה של פרוסות חצילים במחבת ומבשלים עד השחמה קלה, כ 3 דקות. הפוך ומבשל בצד השני עד השחמה, כ 3 דקות, הוספת שמן זית יותר לפי הצורך.
מרכיבים שתצטרך
בקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחרבקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחר
אורזו או פסטה בצורת אורזאורזו או פסטה בצורת אורז
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץ, קלוףשרימפס מוקפץ, קלוף
12
מורחים 1/2 כוס רוטב בזיליקום עגבניות בתחתית צלחת אפייה 9x13.
מרכיבים שתצטרך
עצם הודו וצוואר הודועצם הודו וצוואר הודו
קישואים, פרוסים לחתיכות בגודל 1/4 אינץ'קישואים, פרוסים לחתיכות בגודל 1/4 אינץ'
1 בצל אדום, קוביות קטנות1 בצל אדום, קוביות קטנות
ציוד שתשתמש בו
6 פרוסות רוטב חמוציות בג'לי6 פרוסות רוטב חמוציות בג'לי
13
מניחים שכבה של חציל מבושל על גבי רוטב פסטה.
מרכיבים שתצטרך
רוטב פסטהרוטב פסטה
אורזו או פסטה בצורת אורזאורזו או פסטה בצורת אורז
14
מכסים שכבת חצילים עם חצי תערובת פטריות.
מרכיבים שתצטרך
אורזו או פסטה בצורת אורזאורזו או פסטה בצורת אורז
8 פרוסות סלמי גנואה, קצוצות8 פרוסות סלמי גנואה, קצוצות
15
שכבת פרוסות חצילים שנותרו על גבי תערובת פטריות, ואחריו מחצית הנותרים של תערובת פטריות.
מרכיבים שתצטרך
אורזו או פסטה בצורת אורזאורזו או פסטה בצורת אורז
8 פרוסות סלמי גנואה, קצוצות8 פרוסות סלמי גנואה, קצוצות
16
יוצקים רוטב פסטה על כל השכבות.
מרכיבים שתצטרך
רוטב פסטהרוטב פסטה
17
תבשיל עליון עם גבינת מוצרלה פרוסה.
מרכיבים שתצטרך
כפית גדושה פטרוזיליה טרייה שטוחה קצוצהכפית גדושה פטרוזיליה טרייה שטוחה קצוצה
18
צלחת כיסוי עם רדיד אלומיניום.
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץשרימפס מוקפץ
19
אופים בתנור שחומם מראש עד שהרוטב מבעבע, כ 45 דקות.
מרכיבים שתצטרך
עצם הודו וצוואר הודועצם הודו וצוואר הודו
ציוד שתשתמש בו
ביסקוויטים (מומלץ: ביסקוויטים בסגנון דרומי של פילסברי גראנדס!)ביסקוויטים (מומלץ: ביסקוויטים בסגנון דרומי של פילסברי גראנדס!)
20
הסר מהתנור ולהסיר רדיד אלומיניום. חזור לתנור עד גבינת מוצרלה הוא השחמה קלות, על 5 דקות.
מרכיבים שתצטרך
כפית גדושה פטרוזיליה טרייה שטוחה קצוצהכפית גדושה פטרוזיליה טרייה שטוחה קצוצה
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץשרימפס מוקפץ
ביסקוויטים (מומלץ: ביסקוויטים בסגנון דרומי של פילסברי גראנדס!)ביסקוויטים (מומלץ: ביסקוויטים בסגנון דרומי של פילסברי גראנדס!)
21
מגניב במשך 15 דקות כדי לאפשר לזניה להגדיר.