לפת אפויה
ניתן להכין את המתכון של חומוס לפת מאפה בכשעה ו-35 דקות . מתכון זה מספיק ל-8 מנות עם 127 קלוריות , 1 גרם חלבון ו -3 גרם שומן כל אחת. תמורת 29 סנט למנה , מתכון זה מכסה 2% מהצריכה היומית שלכם של ויטמינים ומינרלים. 11 אנשים שמחו שניסו את המתכון הזה. כמה אנשים מאוד אהבו את התוספת הזו. זוהי אופציה טובה אם אתם מקפידים על תזונה צמחונית לקטוא-אובו . מתכון זה מ-Allrecipes דורש תפוחים, קינמון טחון, סוכר חום וחמאה. בהתחשב בכל הגורמים, החלטנו שמתכון זה ראוי לציון של 0% . ציון זה גרוע מאוד (אבל עדיין ניתן לתיקון). אם אהבתם את המתכון הזה, ייתכן שתאהבו גם מתכונים כמו חומוס חלפיניו קלוי באש עם צ'יפס לפת וסלק , טוטס לפת , ואופה תירס סתיו .
הוראות
מחממים תנור ל-175 מעלות צלזיוס (350 מעלות פרנהייט). משמנים תבנית קדירה בקוטר 20 ס"מ.
מניחים את הלפת בסיר גדול ומכסים במים מומלחים; מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש לבינונית-נמוכה ומבשלים על אש קטנה עד שהיא רכה, 15 עד 20 דקות.
מעכו יחד את הלפת, 2 כפות חמאה, מלח ופלפל עד לקבלת תערובת חלקה.
מערבבים בקערה תפוחים עם 2 כפות סוכר חום וקינמון.
מורחים חצי מתערובת הלפת בתבנית הקדירה המוכנה; מעל מחצית מהתפוחים. חוזרים על הפעולה עם יתרת תערובת הלפת ותערובת התפוחים.
ערבבו ביד בקערה קמח, 1/4 כוס סוכר חום ו-2 כפות חמאה רכה עד לקבלת מרקם אחיד גס; פזרו מעל הקדירה.
אופים בתנור שחומם מראש עד שהמאפה מוכן ומבעבע, כשעה.