סנדוויץ' סטייק לחם קומסקי דורש כ-50 דקות מתחילתו ועד סופו. מתאים ל-4 מנות. מנה אחת מכילה 1214 קלוריות, 68 גרם חלבון ו-60 גרם שומן. זה עובד היטב כמנה עיקרית יקרה ליום האהבה. גשו לסופר וקנו שקדים, סינטה עליונה, מלח ופלפל כשר ועוד מספר מצרכים להכין אותו היום. 5 אוכלים וטבחים אוהבים את המתכון הזה. בכל מקרה, החלטנו שהמתכון הזה ראוי לציון של 95%. אם אהבתם את המתכון הזה, תסתכל על המתכונים הדומים הבאים: כריך צדפות בלחם, כריך עוף בלחם כפרי מיוחד, וסנדוויץ' סטייק בגריל של בובי פליי עם רוטב סטייק.
הוראות
1
צפו איך מכינים את המתכון הזה.
2
לסטייק: מחממים את התנור ל-200 מעלות F. ממלאים מחבת גדולה מברזל יצוק ב-1 1/2 אינץ' שמן ומחממים על אש בינונית-גבוהה.
מרכיבים שתצטרך
גורגונזולה דולצ'ה, בטמפרטורת החדר
1/4 פרמזן מגורר
ציוד שתשתמש בו
ל-8 פלפלי סרנו
4 עד 8 פלפלי סרנו, פרוסים (בהתאם לרמת החום הרצויה)
3
מפזרים את רצועות הסטייק במלח ופלפל. בקערה רדודה מוסיפים את הקמח. בקערה רדודה נוספת טורפים קלות את הביצים. בקערה רדודה נוספת מוסיפים את פירורי הלחם. מצפים קלות את שני צידי הסטייק בקמח, לאחר מכן בביצה ולאחר מכן בפירורי הלחם.
מרכיבים שתצטרך
עד 8 פלפלי סרנו, פרוסים (בהתאם לרמת החום הרצויה)
גלילי פוקצ'ה עגבניות
4 גלילי פוקצ'ה עגבניות 6 אינץ', מפוצלות וקלויות (או לחם הפוקצ'ה האהוב עליך)
גלילי פוקצ'ה עגבניות בגודל 6 אינץ', מפוצלות וקלויות (או לחם הפוקצ'ה האהוב עליך)
(או לחם פוקצ'ה)
ציוד שתשתמש בו
1 1/2 פאונד סינטה עליונה, חתוך כנגד הגרגר על ההטיה לשמונה רצועות או אצבעות בגודל 1/8 אינץ'
4
מטגנים במחבת את הסטייקים, כמה שיוכלו להתאים בו זמנית, עד להזהבה משני הצדדים, כ-3 דקות לכל צד.
מרכיבים שתצטרך
סינטה עליונה, חתוכה כנגד הגרגר על ההטיה לשמונה רצועות 1/8 אינץ' או אצבעות
ציוד שתשתמש בו
קורט נדיב של גאראם מסאלה
5
מוציאים את הסטייקים מהשמן ועל גבי תבנית מרופדת ברשת או בנייר סופג. מתבלים את הסטייקים המטוגנים במלח ושומרים חמים בתנור בזמן שמבשלים את השאר, אם צריך.
מרכיבים שתצטרך
6 סטייקים של 8 אונקיות
גרעיני דלעת לא קלויים
חבילות כל אחת) פרוסות דקות של חזיר דלי (24 פרוסות)
ציוד שתשתמש בו
1 1/2 פאונד חזה הודו ללא עור וללא עצמות, חתוך לרצועות
טורטיות קמח (25 ס"מ), חתוכות לרבעים
כתום M&m מעט אפייה
12 צלעות טלה, מצופות עצמות
1
מערבבים במעבד מזון את השקדים, הפרמזן, השמן, הפפריקה, הפלפל, השום והשאלוט ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק, כ-15 שניות. מתבלים, ולאחר מכן שמים בסיר קטן ומבשלים במשך 5 דקות כדי להסיר את ביס השום הגולמי ולהעצים את הטעמים. לְהַפְרִישׁ.
מרכיבים שתצטרך
2 קישואים בינוניים, פרוסים דק לאורך
3 כפות גבינת שמנת מופחתת שומן
קרוסטיני משופשף בשום, לא חובה
נוזל-אונקיות מים טריים
שמנת מתוקה נוספת
2 בצלים לבנים או צהובים קטנים עד בינוניים, 1 חתוך לרבעים ו-1 קצוץ
חבילות כל אחת) פרוסות דקות של חזיר דלי (24 פרוסות)
ציוד שתשתמש בו
עגבניות ירושה, קצוצות, לא חובה
20 תותים טריים, ללא קליפה
2
לבניית הסנדוויץ': מרחו מעט מהגורגונזולה על החצי התחתון של הלחם.
מרכיבים שתצטרך
Gorgonzola
1-1/2 כוסות בירה
3
מניחים את הסטייק הלחם החם על הגבינה, לאחר מכן את רוטב הפלפל האדום הקלוי ולאחר מכן את הג'יארדיניירה. חוזרים על הפעולה עם שאר החומרים.
מרכיבים שתצטרך
פלפלים אדומים קלויים
4-1/2 כוסות גבינת צ'דר מגוררת
עצם הודו וצוואר הודו
6 סטייקים של 8 אונקיות
4
חותכים לשניים ומגישים עם רוטב פלפל אדום נוסף לחנק.
מרכיבים שתצטרך
2 כפות בתוספת 1/2 כוס מים, מחולקים
5
מערבבים 2 כוסות מים והמלח בקערה זכוכית או לא מגיבה.
מרכיבים שתצטרך
פרוסת פנצ'טה בעובי 2.5 ס"מ, קצוצה דק
גרעיני דלעת לא קלויים
ציוד שתשתמש בו
קערת גביע וופל בגודל סטנדרטי
6
מערבבים עד שהמלח נמס.
מרכיבים שתצטרך
גרעיני דלעת לא קלויים
7
מוסיפים למי המלח את הגזר, הכרובית, הסראנוס, השום, הסלרי והפלפל ומערבבים לאיחוד. מכסים ומקררים למשך הלילה.
2 בצלים לבנים או צהובים קטנים עד בינוניים, 1 חתוך לרבעים ו-1 קצוץ
פרוסת פנצ'טה בעובי 2.5 ס"מ, קצוצה דק
גרעיני דלעת לא קלויים
8
יום 2, מסננים ושוטפים את הירקות. בקערה נקייה מערבבים יחד את השמן עם האורגנו והפלפל.
מרכיבים שתצטרך
1 עוף צלוי שלם שנקנה בחנות (בערך 2 פאונד)
עד 6 לחמניות המבורגר, מפוצלות, אופציונלי
צלעות חזיר ללא עצמות, חתוכות לחתיכות של 2 אינץ'
חבילות כל אחת) פרוסות דקות של חזיר דלי (24 פרוסות)
ציוד שתשתמש בו
קערת גביע וופל בגודל סטנדרטי
9
מוסיפים את הירקות ומערבבים לאיחוד. מניחים למרינדה למשך הלילה. ג'יארדיניירה רק תשתפר עם הזמן. לאחר יומיים לכל היותר בקערה, ניתן להניח בצנצנות מייסון אטומות ולשמור במקרר לפחות שבועיים עד 3 שבועות.
פינו נואר, מרלו וקברנה סוביניון הם הבחירות המובילות שלי לסטייק. אחרי הכל, בשר בקר ויין אדום הם שילוב קלאסי. בדרך כלל, סטייקים רזים יותר משתלבים עם אדומים קלים או בינוניים, כמו פינו נואר או מרלו, בעוד שסטייקים שמנים יותר יכולים להתמודד עם אדום נועז, כמו קברנה סוביניון. יין אחד שתוכלו לנסות הוא Bodegas Naveran Dama Cava. יש לו 5 מתוך 5 כוכבים ובקבוק עולה כ-22 דולר.
Bodegas Naveran Dama Cava
אחד מכמה Cavas וינטג'ים בודדים שיוצרו בספרד. Dama בעל גוף מלא אך בהיר ופריך. אחוזת נברן מייצרת קאוואות באיכות גבוהה מאז 1901. כל הקאוואות המיוצרות כאן הן מכרמים בבעלות ובשליטה של האחוזה. הדמה מותסס בבקבוק (a la méthode champenoise) ומתיישן במשקעיו במשך 24 חודשים. Caves Navera'n הוא יצרן קאווה פרימיום המשתמש בענבים שגדלו באחוזה. Navera'n Dama היא יצירת מופת של קאווה, שילוב של שרדונה, המעניק ליין גוף ונפח, ו-Parellada, המעניקה אופי נוצץ ובהיר החותך את העגלגלות החמאתית של השרדונה. חובבי שמפניה ייהנו מ"תוסת החקלאים" הים תיכונית עם צדפות, טונה גולמית וסושי. החומציות הרעננה שלו מחמיאה גם לקינוחי פירות, במיוחד אפרסקים ותפוזים פרוסים.