פולנטה קלה עם רוטב עגבניות
צריכים תוספת ללא גלוטן ? פולנטה קלה ברוטב עגבניות יכולה להיות מתכון נהדר לנסות. תמורת 80 סנט למנה , מתכון זה מכסה 10% מהצריכה היומית שלכם של ויטמינים ומינרלים. מתכון זה מכין 6 מנות עם 245 קלוריות , 13 גרם חלבון ו -9 גרם שומן כל אחת. הוא מובא אליכם על ידי Allrecipes. 65 אנשים ניסו ואהבו את המתכון הזה. אם יש לכם ציר עוף, קמח תירס, גבינת פרמזן וקומץ מרכיבים אחרים הם כל מה שצריך כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. מההכנה ועד לצלחת, המתכון לוקח כ -20 דקות . בהתחשב בכל הגורמים, מתכון זה מקבל ציון סביר של 73% , וזה ציון מוצק. מתכונים דומים: Medaglioni Di Polentan E Prosciutto Al Forno - מדליוני פולנטה אפויים עם חזיר , פולנטה אפויה עם גבינת ריקוטה , ופולנטה צ'דר עם עגבניות מיובשות ושרימפס .
הוראות
מחממים תנור ל-175 מעלות צלזיוס (350 מעלות פרנהייט). משמנים תבנית אפייה מרובעת בקוטר 23 ס"מ.
בסיר גדול, ערבבו את החלב וציר העוף. הביאו לרתיחה על אש בינונית-גבוהה. כשהתערובת רותחת, הוסיפו בהדרגה את קמח התירס תוך כדי ערבוב, וודאו שאין גושים. הנמיכו את האש ובשלו על אש קטנה, תוך ערבוב מתמיד, עד לקבלת ציר סמיך, כ-5 דקות.
מסירים מהאש ומערבבים פנימה את גבינת הפרמזן.
יוצקים את הפולנטה לתבנית האפייה המוכנה, ומורחים מעל את רוטב הספגטי.
אופים במשך 10 דקות בתנור שחומם מראש, או עד שהרוטב מבעבע.