קושיקשה
מוכן ב45 דק.
מנות2
ציון בריאות51
מגזין

50% לחם כריך מחיטה מלאה

50% לחם כריך מחיטה מלאה
, המתכון הזה מכסה %39 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. והוא יספק כ 2 מנות. מנה זו מכילה סביב 24 גרם חלבון 20 גרם של שומן, וסך הכל 704 קלוריות. המתכון הזה מתאים לצמחוניים. 1 אדם ניסה ואהב את המתכון הזה. גשו לסופר וקנו דבש, שמן צמחי, מים ועוד מספר מצרכים לעשות היום. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. נסו 100% לחם כריך מחיטה מלאה, לחם מחיטה מלאה, ו שיבולת שועל לחם כריך חיטה (מתכונים דומים).

הוראות

1
בקערה של מערבל לעמוד מצויד מצורף לטאטא, לטאטא יחד מים, דבש, קמח מחיטה מלאה, ו 1/2 כפית שמרים עד חלקה מאוד, על 3 דקות.
מרכיבים שתצטרך
1 כפית שמרים לתפיחה מהירה1 כפית שמרים לתפיחה מהירה
1-1/4 כוסות דגני מוזליקס עם צימוקים, תמרים ושקדים1-1/4 כוסות דגני מוזליקס עם צימוקים, תמרים ושקדים
3 כפות שמן אגוזי מלך קלויים3 כפות שמן אגוזי מלך קלויים
1 1/4 כוסות מים חמים (112 עד 118 מעלות F/44 עד 48 מעלות צלזיוס)1 1/4 כוסות מים חמים (112 עד 118 מעלות F/44 עד 48 מעלות צלזיוס)
ציוד שתשתמש בו
קורט גדול מלח דקקורט גדול מלח דק
1/4 כוס שאוסינג, או יין אורז סיני1/4 כוס שאוסינג, או יין אורז סיני
שאוסינג, או יין אורז סינישאוסינג, או יין אורז סיני
2
בקערה בינונית, לטאטא יחד" טוב יותר ללחם " קמח, אבקת חלב, הנותרים 3/4 שמרים כפית.
מרכיבים שתצטרך
אבקת חלבאבקת חלב
3 כוסות קמח רב תכליתי, או יותר לפי הצורך3 כוסות קמח רב תכליתי, או יותר לפי הצורך
שיבולת שועל (מהירה או רגילה)שיבולת שועל (מהירה או רגילה)
1 1/4 כוסות מים חמים (112 עד 118 מעלות F/44 עד 48 מעלות צלזיוס)1 1/4 כוסות מים חמים (112 עד 118 מעלות F/44 עד 48 מעלות צלזיוס)
ציוד שתשתמש בו
1/4 כוס שאוסינג, או יין אורז סיני1/4 כוס שאוסינג, או יין אורז סיני
שאוסינג, או יין אורז סינישאוסינג, או יין אורז סיני
3
מפזרים תערובת על תערובת קמח מלא חיטה (ספוג) בקערה של מיקסר כדי ליצור שמיכה על גבי ספוג. מכסים את הקערה בחוזקה עם ניילון לעטוף ולתת לעמוד לפחות 1 שעה, רצוי עד 4 שעות. (Starter יכול להתבצע קדימה ומקורר, מכוסה היטב בניילון נצמד, בין לילה. אין צורך להביא את המתנע לטמפרטורת החדר לפני שתמשיך.)
מרכיבים שתצטרך
1 כפית שמרים לתפיחה מהירה1 כפית שמרים לתפיחה מהירה
עגבניות, שטופות, קליפות דמויות נייר הוסרועגבניות, שטופות, קליפות דמויות נייר הוסרו
ציוד שתשתמש בו
בצל צהוב, חתוך לשמיניותבצל צהוב, חתוך לשמיניות
ליקריץ 42 מחרוזות אדומותליקריץ 42 מחרוזות אדומות
שאוסינג, או יין אורז סינישאוסינג, או יין אורז סיני
1
לצרף וו בצק לעמוד מיקסר ומערבבים starter על נמוך (#2 על סיוע במטבח) עד צורות בצק מחוספס, על 1 דקה. לגרד את הצדדים של קערה, ואז לכסות בחוזקה עם ניילון לעטוף ולתת בצק לנוח 20 דקות.
מרכיבים שתצטרך
שום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דקשום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דק
עגבניות, שטופות, קליפות דמויות נייר הוסרועגבניות, שטופות, קליפות דמויות נייר הוסרו
ציוד שתשתמש בו
בצל צהוב, חתוך לשמיניותבצל צהוב, חתוך לשמיניות
קורט גדול מלח דקקורט גדול מלח דק
שאוסינג, או יין אורז סינישאוסינג, או יין אורז סיני
2
מוסיפים שמן צמחי ומערבבים על נמוך עד incorporated, כ 30 שניות.
מרכיבים שתצטרך
1 1/2 כפיות תבלינים מעורבים1 1/2 כפיות תבלינים מעורבים
3
מוסיפים מלח ומערבבים נמוך עד שהבצק חלק, דביק מספיק כדי להיאחז באצבעות, ומתרחק לחלוטין מהקערה, כ -7 דקות. אם הבצק אינו דביק, באמצעות בקבוק ספריי, לרסס עם כמות קטנה של מים בקצרה ללוש ביד רק עד דביק.
מרכיבים שתצטרך
שום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דקשום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דק
3 כפות שמן אגוזי מלך קלויים3 כפות שמן אגוזי מלך קלויים
(יכול להחליף את פונטינה או מונטסיו)(יכול להחליף את פונטינה או מונטסיו)
ציוד שתשתמש בו
שאוסינג, או יין אורז סינישאוסינג, או יין אורז סיני
1
באמצעות שמן צמחי או תרסיס שמן צמחי, שמן קל 3 ליטר או קערה גדולה יותר (או מיכל עולה בצק).
מרכיבים שתצטרך
1 1/2 פאונד גבינת טאלג'יו, קצוצה1 1/2 פאונד גבינת טאלג'יו, קצוצה
לימונים (1 פרוס דק מאוד; השני חתוך לפלחים)לימונים (1 פרוס דק מאוד; השני חתוך לפלחים)
שום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דקשום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דק
ציוד שתשתמש בו
שאוסינג, או יין אורז סינישאוסינג, או יין אורז סיני
2
מעבירים בצק לקערה ושמן קל או לרסס העליון של הבצק. באמצעות סרט, סמן מחוץ לקערה לגובה כפול הנוכחי של בצק. מכסים את המיכל בחוזקה עם ניילון נצמד ונותנים לבצק לעלות במקום חם (75°F עד 27°, לראות הערות השף) עד להכפיל את גודלו, 1 עד 1 1/2 שעות.
מרכיבים שתצטרך
שום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דקשום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דק
עגבניות, שטופות, קליפות דמויות נייר הוסרועגבניות, שטופות, קליפות דמויות נייר הוסרו
1 1/2 פאונד גבינת טאלג'יו, קצוצה1 1/2 פאונד גבינת טאלג'יו, קצוצה
ציוד שתשתמש בו
בצל צהוב, חתוך לשמיניותבצל צהוב, חתוך לשמיניות
שאוסינג, או יין אורז סינישאוסינג, או יין אורז סיני
3
באמצעות מגרד בצק משומן או מרית, להעביר את הבצק למשטח עבודה משומן קלות.
מרכיבים שתצטרך
שום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דקשום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דק
ציוד שתשתמש בו
מגרד בצקמגרד בצק
4 בייגלה גדולים מכוסים יוגורט4 בייגלה גדולים מכוסים יוגורט
4
בעדינות למתוח את החלק התחתון של הבצק לקפל למרכז, ואז לחזור עם צד שמאל, צד ימין, העליון. חבילת בצק עגולה ואז להעביר קערה, צד חלק למעלה, וקל שמן או לרסס העליון של הבצק. באמצעות סרט, סמן מחוץ לקערה לגובה כפול הנוכחי של בצק. מכסים את הקערה בחוזקה בניילון נצמד ונותנים לבצק לעלות במקום חם עד שהכפיל את גודלו והדיכאון מחזיק כאשר לוחצים עליו בעדינות עם קצה האצבע, בערך 1 שעה.
מרכיבים שתצטרך
שום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דקשום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דק
עגבניות, שטופות, קליפות דמויות נייר הוסרועגבניות, שטופות, קליפות דמויות נייר הוסרו
1 1/2 פאונד גבינת טאלג'יו, קצוצה1 1/2 פאונד גבינת טאלג'יו, קצוצה
ציוד שתשתמש בו
בצל צהוב, חתוך לשמיניותבצל צהוב, חתוך לשמיניות
שאוסינג, או יין אורז סינישאוסינג, או יין אורז סיני
1
העברת בצק, צד חלק למטה, כדי משטח עבודה מקורנת קלות ולחץ בעדינות כדי לשטח לבערך 1/2 אינץ ' עובי. (הבצק עדיין יהיה דביק מעט אבל להשתמש רק כמה שיותר קמח על משטח העבודה כנדרש בהחלט כדי למנוע דבק.) גיליון מעילים קל של פלסטיק לעטוף עם שמן צמחי או תרסיס שמן צמחי nonstick. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומשומן ונותנים לו לנוח 20 דקות.
מרכיבים שתצטרך
1 1/2 פאונד גבינת טאלג'יו, קצוצה1 1/2 פאונד גבינת טאלג'יו, קצוצה
לימונים (1 פרוס דק מאוד; השני חתוך לפלחים)לימונים (1 פרוס דק מאוד; השני חתוך לפלחים)
שום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דקשום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דק
שיבולת שועל (מהירה או רגילה)שיבולת שועל (מהירה או רגילה)
עגבניות, שטופות, קליפות דמויות נייר הוסרועגבניות, שטופות, קליפות דמויות נייר הוסרו
ציוד שתשתמש בו
בצל צהוב, חתוך לשמיניותבצל צהוב, חתוך לשמיניות
2
מחבת קציץ קל עם שמן צמחי או תרסיס שמן צמחי nonstick. באמצעות קצות אצבעות, בצק גומות בכל רחבי לחסל בועות אוויר, ואז לעצב לתוך מלבן על גודל כפול של מחבת כיכר. מקפלים בצד ימין של מלבן מעל רק למרכז בעבר, ולאחר מכן לקפל בצד שמאל מעל לפגוש בצד ימין.
מרכיבים שתצטרך
1 1/2 פאונד גבינת טאלג'יו, קצוצה1 1/2 פאונד גבינת טאלג'יו, קצוצה
לימונים (1 פרוס דק מאוד; השני חתוך לפלחים)לימונים (1 פרוס דק מאוד; השני חתוך לפלחים)
שום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דקשום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דק
ציוד שתשתמש בו
עוגיות אוראו, מרוסקות, מחולקותעוגיות אוראו, מרוסקות, מחולקות
3
מרדדים את הקצה העליון של בצק, באמצעות אגודלים לדחוף בצק למטה ורחוק ממך. המשיכו להתגלגל עד שתגיעו לתחתית ואז השתמשו באגודלים כדי ללחוץ ולאטום את הקצה התחתון.
מרכיבים שתצטרך
שום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דקשום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דק
דיסקיות ציפוי סוכריות אדומות ו/או ירוקות, אופציונלידיסקיות ציפוי סוכריות אדומות ו/או ירוקות, אופציונלי
4
העברת בצק למחבת מוכנה (הבצק צריך למלא מחבת עד 1/2 אינץ ' מלמעלה). גיליון מעילים קל של פלסטיק לעטוף עם שמן צמחי או ריסוס שמן צמחי nonstick בעדינות לכסות את המחבת עם לעטוף משומן.
מרכיבים שתצטרך
1 1/2 פאונד גבינת טאלג'יו, קצוצה1 1/2 פאונד גבינת טאלג'יו, קצוצה
לימונים (1 פרוס דק מאוד; השני חתוך לפלחים)לימונים (1 פרוס דק מאוד; השני חתוך לפלחים)
שום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דקשום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דק
עגבניות, שטופות, קליפות דמויות נייר הוסרועגבניות, שטופות, קליפות דמויות נייר הוסרו
ציוד שתשתמש בו
בצל צהוב, חתוך לשמיניותבצל צהוב, חתוך לשמיניות
סטייקים של ניו יורקסטייקים של ניו יורק
5
תן לבצק לעלות במקום חם עד לנקודה הגבוהה ביותר היא על 1 1/2 אינץ ' מעל הצדדים של פאן ודיכאון לאט מאוד ממלא כאשר נלחץ בעדינות עם קצה האצבע, על 1 שעה. באמצעות סכין גילוח או סכין חדה דק, לעשות 1/2 אינץ ' חתך עמוק לאורך החלק העליון של הלחם.
מרכיבים שתצטרך
3 כוסות קמח רב תכליתי, או יותר לפי הצורך3 כוסות קמח רב תכליתי, או יותר לפי הצורך
שום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דקשום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דק
ציוד שתשתמש בו
רול פירות צהוב אחדרול פירות צהוב אחד
סטייקים של ניו יורקסטייקים של ניו יורק
1
בעוד הבצק עולה, מתלה מיקום ליד החלק התחתון של התנור העליון עם אבן אפייה או גיליון אפייה כבד. הגדר מחבת ברזל יצוק מצופה רדיד אלומיניום או מחבת אפייה כבדה על רצפת התנור וחימום מראש ל 232° במשך 1 שעה.
מרכיבים שתצטרך
שום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דקשום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דק
ציוד שתשתמש בו
טבעות פלפל חריף, פלפלי בננה פרוסים, לקישוט כריךטבעות פלפל חריף, פלפלי בננה פרוסים, לקישוט כריך
2 כפות שמנת מתוקה להקצפה, בטמפרטורת החדר2 כפות שמנת מתוקה להקצפה, בטמפרטורת החדר
שרימפס מוקפץשרימפס מוקפץ
סלט ארוגולה, להגשהסלט ארוגולה, להגשה
2
באמצעות בקבוק ספריי, לרסס העליון של בצק עם מים. מעבירים במהירות לחם לאבן אפייה חמה (ראו הערות השף) ומוסיפים 1/2 קוביות קרח למחבת מתחת.
מרכיבים שתצטרך
גומי מציל חייםגומי מציל חיים
3 כוסות קמח רב תכליתי, או יותר לפי הצורך3 כוסות קמח רב תכליתי, או יותר לפי הצורך
שום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דקשום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דק
3 כפות שמן אגוזי מלך קלויים3 כפות שמן אגוזי מלך קלויים
ציוד שתשתמש בו
סטייקים של ניו יורקסטייקים של ניו יורק
3
אופים לחם, מחבת מסתובבת 180 מעלות באמצע הדרך, עד העליון הוא חום זהוב שיפוד מוכנס באמצע יוצא נקי (מדחום קריאה מיידית מוכנס למרכז ירשם על 96°), 40 עד 50 דקות.
מרכיבים שתצטרך
3 כוסות קמח רב תכליתי, או יותר לפי הצורך3 כוסות קמח רב תכליתי, או יותר לפי הצורך
ציוד שתשתמש בו
רוטב חם שמן שומשוםרוטב חם שמן שומשום
סלט ארוגולה, להגשהסלט ארוגולה, להגשה
סוכריות Air Head, חתוכות לרצועות דקותסוכריות Air Head, חתוכות לרצועות דקות
סטייקים של ניו יורקסטייקים של ניו יורק
4
מעבירים לחם ממחבת למדף להתקרר לחלוטין.
מרכיבים שתצטרך
3 כוסות קמח רב תכליתי, או יותר לפי הצורך3 כוסות קמח רב תכליתי, או יותר לפי הצורך
ציוד שתשתמש בו
סטייקים של ניו יורקסטייקים של ניו יורק
5
מגישים חם או בטמפרטורת החדר.
1
* הבצק עולה הכי טוב סביב 75ºF כדי 80ºF. אם הבית שלך הוא בצד הקר, אתה יכול להגדיר מיכל של מי ברז חמים מאוד ליד הבצק עולה לכסות את הבצק ואת המים החמים עם מיכל פלסטיק גדול או קערה—תצטרך לחמם את המים כל 30 עד 40 דקות. לחלופין אתה יכול למקם את הבצק (ואת המיכל הקטן של מים חמים מאוד) בתנור מיקרוגל (לא מופעל!) או תנור סטנדרטי ללא אור טייס, אבל עם אור התנור מופעל כדי לספק חום עדין. * אם אתה רוצה לעשות את הלחם הזה על פני תקופה של 2 ימים •אתה יכול לקרר אותו לילה לאחר העלייה הראשונה. ברגע שהוא הוכפל בגודל( עלייה ראשונה), לחץ בעדינות את הבצק למטה בקערה, ולאחר מכן לכסות עם לעטוף פלסטיק כי כבר מצופה קלות עם שמן צמחי או nonstick שמן צמחי ומקרר. למחרת, להביא את הבצק לטמפרטורת החדר לפחות 1 שעה לפני בעיצוב ואפייה כיכר. זכור כי הזמן במקרר מחליף את העלייה השנייה כך שאין צורך בעלייה שנייה.* למרקם הנכון, חשוב שהלחם יקבל מכת חום ברגע שהוא נכנס לתנור. מסיבה זו, התנור צריך להיות מחומם מראש במשך שעה שלמה, וחשוב לא לתת ליותר מדי חום לברוח כאשר אתה מכניס את הלחם. בעת העברת הבצק לתנור לאפות, הקפד לסגור את הדלת במהירות.
מרכיבים שתצטרך
1 1/2 פאונד גבינת טאלג'יו, קצוצה1 1/2 פאונד גבינת טאלג'יו, קצוצה
לימונים (1 פרוס דק מאוד; השני חתוך לפלחים)לימונים (1 פרוס דק מאוד; השני חתוך לפלחים)
3 כוסות קמח רב תכליתי, או יותר לפי הצורך3 כוסות קמח רב תכליתי, או יותר לפי הצורך
שום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דקשום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דק
3 כפות שמן אגוזי מלך קלויים3 כפות שמן אגוזי מלך קלויים
עגבניות, שטופות, קליפות דמויות נייר הוסרועגבניות, שטופות, קליפות דמויות נייר הוסרו
ציוד שתשתמש בו
בצל צהוב, חתוך לשמיניותבצל צהוב, חתוך לשמיניות
אורגנו מיובש, שליש כף יד מלאהאורגנו מיובש, שליש כף יד מלאה
סלט ארוגולה, להגשהסלט ארוגולה, להגשה
שאוסינג, או יין אורז סינישאוסינג, או יין אורז סיני
2
אחוז הבצק
מרכיבים שתצטרך
שום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דקשום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דק
3
קמח: 100% מים: 70.6% שמרים: 0.8% מלח: 1.8% שמן: 5.5%
מרכיבים שתצטרך
שיבולת שועל (מהירה או רגילה)שיבולת שועל (מהירה או רגילה)
3 כפות שמן אגוזי מלך קלויים3 כפות שמן אגוזי מלך קלויים
1 1/4 כוסות מים חמים (112 עד 118 מעלות F/44 עד 48 מעלות צלזיוס)1 1/4 כוסות מים חמים (112 עד 118 מעלות F/44 עד 48 מעלות צלזיוס)
(יכול להחליף את פונטינה או מונטסיו)(יכול להחליף את פונטינה או מונטסיו)
1 1/2 פאונד גבינת טאלג'יו, קצוצה1 1/2 פאונד גבינת טאלג'יו, קצוצה