Bass Puttanesca מפוספס עם תפוחי אדמה עם אצבעות צרובות
אם יש לך בערך שעה ו-10 דקות לבלות במטבח, פוטנסקה בס פסים עם תפוחי אדמה עם אצבעות צרובות עשוי להיות מתכון נהדר ללא גלוטן, ללא חלב ופסקטרי שכדאי לנסות. מתאים ל-4 מנות. מנה אחת מכילה 1066 קלוריות, 54 גרם חלבון ו-50 גרם שומן. מתכון זה אהוב על 1 אוכלי אוכל וטבחים. המתכון הזה מבית Foodnetwork דורש שיני שום, מלח ופלפל כשר, שמן זית כתית מעולה ויין לבן. רק כמה אנשים באמת אהבו את המנה העיקרית הזו. זהו מתכון יקר לחובבי אוכל ים תיכוני. בסך הכל, המתכון הזה זוכה לציון ספונקולרי אדיר של 86%. מתכונים דומים: All'amatriciana בס פסים צרובה, בס פסי בר צרוב עם "פונדו עגבניות" ופונדו פסי בר צרובים עם מרווה עגבניות.
הוראות
1
במחבת גדולה על אש בינונית מחממים את שמן הזית.
מרכיבים שתצטרך
2 פאונד זנים מעורבים של פטריות טריות
ציוד שתשתמש בו
1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)
2
מוסיפים את פתיתי השום והפלפל האדום ומבשלים עד שהם פשוט ריחניים, דקה אחת.
מרכיבים שתצטרך
שמן זית בתוספת 3 עד 4 כפות
1 תפוז, גרידה
3
מוסיפים את האנשובי, הצלפים והזיתים ומבשלים עד שהאנשובי מתחיל להתמוסס בשמן, כ-5 דקות.
מרכיבים שתצטרך
אנשובי
3 כפות חרדל, רצוי דיז'ון
יכול שעועית מחודשת וצ'ילי ירוק
4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'
4
יוצקים פנימה את היין ואת רוטב העגבניות הבסיסי ומביאים לרתיחה.
מרכיבים שתצטרך
בצל ירוק, קוביות דקות (לשמור לקישוט הסופי)
(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)
5
מוסיפים את פילה הדג, מוודאים שהם שקועים ברוטב, ומבשלים בעדינות עד שהדג מבושל והבשר לבן חלבי ומעט מתקלף, כ-10 דקות. מתבלים במלח ופלפל, לפי הטעם.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס אורז בר, שטוף היטב
Cippolini, בצל מתוק איטלקי קטן בצורת שטוח, קלוף ופרוס דק
6 עד 8 ביסקוויטים חמים, מפוצלים
6
בינתיים חוצים כל אצבע לשניים לאורכו ומניחים בקערה בינונית. לזרוק היטב עם מלח ופלפל.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס אורז בר, שטוף היטב
ציוד שתשתמש בו
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
7
מחממים את שמן הזית במחבת גדולה על אש גבוהה.
מרכיבים שתצטרך
2 פאונד זנים מעורבים של פטריות טריות
ציוד שתשתמש בו
1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)
8
מוסיפים את תפוחי האדמה, הצד החתוך כלפי מטה ומבשלים עד שהם משחימים היטב, כ-5 דקות.
מרכיבים שתצטרך
9 כוסות תפוחי אדמה קלופים פרוסים
9
מגישים את תפוחי האדמה לצד הפוטנסקה ומקשטים בבזיליקום ופלפל שחור גרוס טרי.
מרכיבים שתצטרך
פסטה קליפת תינוק, מבושלת אל דנטה
9 כוסות תפוחי אדמה קלופים פרוסים
1 בצל אדום, קוביות קטנות
10
בסיר גדול עם תחתית כבדה או בתנור הולנדי מחממים את שמן הזית על אש בינונית.
מרכיבים שתצטרך
2 פאונד זנים מעורבים של פטריות טריות
ציוד שתשתמש בו
1 קילו שוקי עוף
11
מוסיפים את השום ומבשלים עד ריחני אך לא משחים, 1 עד 2 דקות.
מרכיבים שתצטרך
1 תפוז, גרידה
12
מוסיפים את העגבניות, מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהם מסמיכים מעט, כ-15 דקות. מערבבים פנימה סוכר ומתבלים במלח, לפי הטעם.
מרכיבים שתצטרך
בוקאצ'יני מוצרלה טרייה, כל אחת בקוטר 1 אינץ'
ליקוריץ צהוב וירוק
1 אונקיה נבטי במבוק, חתוכים לרבעים
13
תנו לרוטב הנוסף להתקרר לחלוטין ואז אוטמו במיכלים אטומים. שומרים במקרר עד שבוע ומקפיאים עד חודש.
פינו נואר, פינו גריג'יו וגרונר ולטלינר הם הבחירות המובילות שלי עבור בס פסים. דגים מגוונים כמו יין, ולכן קשה לבחור יינות המתאימים לכל דג. יין לבן פריך, כמו פינו גריג'יו או Grüner Veltliner, יתאים לכל דג לבן בטעם עדין. דגים בשרניים בעלי טעם חזק כמו סלמון וטונה יכולים אפילו להתמודד עם יין אדום קל, כמו פינו נואר. יין אחד שתוכלו לנסות הוא Weinert Cavas de Weinert. יש לו 4.7 מתוך 5 כוכבים ובקבוק עולה כ-26 דולר.
ויינרט קאבס דה ויינרט
גוון אודם עמוק עם נצנוצים סגולים מקפיץ את המבנה היציב והנמרץ שלו. העושר הטאני שלו מבטיח את אורך חייו, אך פרי בשל דיסקרטי מנצח. יין מאוזן בעל גוף מלא שמזכיר ריחות של עץ אלון בסיומת הארוכה. תערובת של קברנה סוביניון, מלבק ומרלו.