Dol Sot Bim Bap
אם יש לכם נבטי שעועית, בצל ירוק, שום, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. זמן הכנת המתכון כ 2 שעות מתכונים דומים: .
הוראות
מערבבים את רוטב הסויה, סוכרים, שום, בצל ירוק, שומשום בקערה גדולה; מוסיפים את רצועות הבשר הפרוסות למרינדה, ומתבלים במלח ופלפל. כיסוי, ומקרר לפחות 2 שעות.
מביאים את האורז והמים לרתיחה בסיר על חום גבוה. להפחית את החום בינוני-נמוך לכסות; מבשלים עד האורז הוא מכרז ואת הנוזל נספג, 20 עד 25 דקות.
מחממים תנור ל 425 מעלות F (220 מעלות C), ומניחים 6 קערות אבן קוריאניות בתנור.
מערבבים פטריות שיטאקה ו-1/2 כוס מים חמים בקערה קטנה, ומשרים במשך כ -10 דקות, עד גמיש. לקצץ ולהשליך את הגבעולים. חותכים דק את הכובעים. תניח בצד.
מוסיפים תרד למים מספיק זמן כדי לנבול את העלים, ולאחר מכן לנקז יבש לטפוח. תניח בצד.
מערבבים מלפפון וגזר בקערה, ומתבלים עם מלח ופלפל. תניח בצד.
לחמם ווק מעל חום בינוני-גבוה. מבשלים גזר ומלפפונים בכמות קטנה של שמן שומשום כדי לרכך, ערבוב לעתים קרובות.
מוסיפים למחבת כמות קטנה של שמן שומשום ומבשלים תרד בשמן שומשום לדקה או שתיים.
הסר תרד מחבת, ולהניח בצד.
מוסיפים את רצועות הבשר ואת המרינדה לווק; לבשל, ערבוב לעתים קרובות, עד הנוזל מפחית בנפח, על 4 עד 5 דקות.
מעבירים את קערות האבן מהתנור למשטח עמיד בחום מתאים.
מברשת כל קערה עם שמן שומשום למעיל. מחלקים את האורז לתוך הקערות, בעדינות לארוז לתחתית (האורז צריך לרחוש כפי שאתה מסדר). מסדרים את המלפפונים והגזר, נבטי שעועית, ירקות, פטריות שיטאקה, ותערובת בשר על כל שיקוי אורז. מיד לפני ההגשה, להוסיף חלמון ביצה גלם אחד לכל קערה, לטפטף עם כף שמן שומשום, ומעל עם nori.
מגישים רוטב Kochujang כמו תבלין.