קושימומחה
מוכן ב12 שעות, 45 דק.
מנות2
ציון בריאות37
מגזין

Pad Thai

Pad Thai
מתכון זה אופייני למטבח אסיה. זמן הכנת המתכון כ 12 שעות ו-45 דקות. נסו פודלים תאילנדים, פאד תאילנדי צמחוני עם Zoodles, ו ספגטי סקווש פאד תאילנדי עם עוף-Paleo (מתכונים דומים).

הוראות

1
תראה איך להכין את המתכון הזה.
2
מניחים את הדבק תמרינדי במים הרותחים ומניחים בצד תוך הכנת שאר החומרים.
מרכיבים שתצטרך
הדבק תמרינדיהדבק תמרינדי
מיםמים
3
מערבבים את רוטב הדגים, סוכר דקל, וחומץ יין אורז בקערה קטנה ומניחים בצד.
מרכיבים שתצטרך
חומץ אורזחומץ אורז
רוטב דגיםרוטב דגים
סוכר כף ידסוכר כף יד
ציוד שתשתמש בו
קערהקערה
4
מניחים את אטריות מקל האורז בקערת ערבוב לכסות עם מים חמים. להפריש בזמן שאתה מכין את שאר החומרים. לאחר המרכיבים האחרים נמדדים לתוך קערות נפרדות, לנקז את המים מן האטריות ולהניח אותם בצד.
מרכיבים שתצטרך
פסטהפסטה
מיםמים
אורזאורז
ציוד שתשתמש בו
קערת ערבובקערת ערבוב
5
חותכים את הטופו לרצועות רחבות 1/2 אינץ', בדומה לצ ' יפס.
מרכיבים שתצטרך
צ ' יפסצ ' יפס
טופוטופו
6
לחץ על הדבק תמרינדי דרך מסננת רשת בסדר ולהוסיף לרוטב. מערבבים לשלב.
מרכיבים שתצטרך
הדבק תמרינדיהדבק תמרינדי
רוטברוטב
ציוד שתשתמש בו
מסננתמסננת
7
מניחים ווק על חום גבוה. לאחר חם, להוסיף 1 כף שמן בוטנים.
מרכיבים שתצטרך
שמן בוטניםשמן בוטנים
ציוד שתשתמש בו
ווקווק
8
מחממים עד שהוא מנצנץ, ואז מוסיפים את הטופו. מבשלים את הטופו עד חום זהוב, נע כל הזמן, במשך לא יותר מ 1 דקה.
מרכיבים שתצטרך
טופוטופו
9
הסר את טופו מהמחבת לקערה קטנה ולהניח בצד.
מרכיבים שתצטרך
טופוטופו
ציוד שתשתמש בו
קערהקערה
מחבתמחבת
10
במידת הצורך, להוסיף קצת שמן בוטנים יותר למחבת וחום עד מנצנץ.
מרכיבים שתצטרך
שמן בוטניםשמן בוטנים
ציוד שתשתמש בו
מחבתמחבת
11
הוסף 2/3 של הבצל הירוק ולאחר מכן את השום, לבשל במשך 10 עד 15 שניות.
מרכיבים שתצטרך
בצל ירוקבצל ירוק
שוםשום
12
מוסיפים את הביצים למחבת; ברגע שהביצים מתחילות להתארגן, בערך 15 עד 20 שניות, מערבבים כדי לטרוף.
מרכיבים שתצטרך
ביצהביצה
ציוד שתשתמש בו
מחבתמחבת
13
מוסיפים את שאר החומרים בסדר הבא וזורקים לאחר כל תוספת: אטריות, רוטב, כרוב, שרימפס, ו 2/3 של נבטי שעועית ובוטנים. לזרוק הכל עד מחומם דרך, אבל לא יותר מ 1 עד 2 דקות בסך הכל.
מרכיבים שתצטרך
נבטי שעועיתנבטי שעועית
כרובכרוב
פסטהפסטה
בוטניםבוטנים
שרימפסשרימפס
רוטברוטב
14
העברה לצלחת הגשה.
15
מקשטים עם הבצל הירוק שנותר, נבטי שעועית, ובוטנים.
מרכיבים שתצטרך
נבטי שעועיתנבטי שעועית
בצל ירוקבצל ירוק
בוטניםבוטנים
16
מגישים מיד עם פלפלים צ ' ילה הקרקע פלחי לימון.
מרכיבים שתצטרך
פלפל צ ' יליפלפל צ ' ילי
סיד טריזסיד טריז
17
לעטוף את טופו בחוזקה במגבת תה.
מרכיבים שתצטרך
טופוטופו
עוטףעוטף
תהתה
ציוד שתשתמש בו
מגבות מטבחמגבות מטבח
18
מניחים את טופו עטוף למחבת עוגה 8 אינץ'. למעלה עם מחבת עוגה אחרת ולשקול למטה עם משקל 5 קילו. (שקיות של שעועית יבשה או דגנים עובדים היטב.)
מרכיבים שתצטרך
שעועית יבשהשעועית יבשה
דגניםדגנים
טופוטופו
ציוד שתשתמש בו
טופס עוגהטופס עוגה
19
מניחים במקרר ולחץ במשך 12 עד 15 שעות.
20
מקום לחוץ טופו במיכל 2 כוסות.
מרכיבים שתצטרך
טופוטופו
21
מערבבים רוטב סויה ואבקת חמישה תבלינים ויוצקים מעל טופו. מכסים ומקררים במשך 30 דקות, מסתובבים פעם אחת.
מרכיבים שתצטרך
רוטב סויהרוטב סויה
טופוטופו
22
הסר את הטופו מן המרינדה ולהשתמש באופן מיידי או לאחסן במקרר עד 2 עד 3 ימים.
מרכיבים שתצטרך
מרינדהמרינדה
טופוטופו

מרכיבים

11 קילו קישואים,אבקת חמש תבלין סיניתאבקת חמש תבלין סינית85אגוזים מכל סוג שאתה אוהב (קצוצים)נבטי שעועית, מחולקיםנבטי שעועית, מחולקים2(יכול להיות או להרחיק)כרוב מלוחכרוב מלוח1חתוך לחתיכות של ½ אינץ' (אני משתמש בצלעות חזיר דקה, או שאריות חזיר)שרימפס מיובששרימפס מיובש170אגוזים מכל סוג שאתה אוהב (קצוצים)טופו מוצק במיוחד, לא משיטופו מוצק במיוחד, לא משי2(חוֹרֶף)רוטב דגיםרוטב דגים2(יכול להיות או להרחיק)רוטב פלפל לימוןרוטב פלפל לימון1סיד, חתוך לחתיכות.סיד, חתוך לחתיכות.2(חוֹרֶף)סוכר כף ידסוכר כף יד1חתוך לחתיכות של ½ אינץ' (אני משתמש בצלעות חזיר דקה, או שאריות חזיר)1 פלפל ג'לפנו אדום או ירוק קטן1 פלפל ג'לפנו אדום או ירוק קטן2ריבס, קצוץ טרי או קפואטחון טרי יבש פלפל צ'ילה אדום, לפי הטעםטחון טרי יבש פלפל צ'ילה אדום, לפי הטעם113אגוזים מכל סוג שאתה אוהב (קצוצים)אורז מקל אטריותאורז מקל אטריות1חתוך לחתיכות של ½ אינץ' (אני משתמש בצלעות חזיר דקה, או שאריות חזיר)חומץ יין אורזחומץ יין אורז1186 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקבוטנים מלוחים קלויים, קצוצים, מחולקיםבוטנים מלוחים קלויים, קצוצים, מחולקים2376 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקבצל ירוק קצוץ, מחולקבצל ירוק קצוץ, מחולק3556 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דק6 לחמניות שומשום, מפוצלות6 לחמניות שומשום, מפוצלות28אגוזים מכל סוג שאתה אוהב (קצוצים)הדבק תמרינדיהדבק תמרינדי1776 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקמים רותחיםמים רותחים2ביצים שלמות, מכותביצים שלמות, מכות

יין מומלץ: Chenin Blanc, Gewurztraminer, ריזלינג

אסיה ניתן לזווג עם Chenin Blanc, Gewurztraminer, ו Riesling. היין הטוב ביותר לאוכל אסיאתי תלוי במטבח ובמנה-כמובן - אבל אלה לבנים חומציים זוג עם מספר ארוחות מסורתיות, מתובל או לא. יין אחד אתה יכול לנסות הוא גבריאלסקלוף Chenin בלאן. יש לו 4.4 מתוך 5 כוכבים ובקבוק עולה בערך 20 דולר.
Gabrielskloof Chenin Blanc
Gabrielskloof Chenin Blanc
2019 Chenin Blanc הותסס באופן טבעי בחביות ישנות 85% עם התערבות מינימלית, והשאר עובר תסיסה במכלי פלדה. על האף, תפוחים ירוקים, גרידת ליים, דבש ואבן רטובה. חיך אלגנטי עם איזון, רעננות ומרקם מענג.