אגוזי לוז מוקה טורט
מתכון זה מכין 16 מנות עם 399 קלוריות, 6 גרם חלבון, ו 33 גרם שומן כל אחד. המתכון הזה מכסה 5% של הדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. מההכנה לצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 1 שעה ו 10 דקות. גשו לסופר וקנו שמנת מתוקה כבדה, אגוזי לוז טחונים נוספים, סוכר ממתקים, ועוד מספר מצרכים לעשות את זה היום. החלטנו את המתכון הזה מגיע ציון כפית של 14%. הציון הזה די גרוע. מתכונים דומים: עוגת שיש אגוזי לוז מוקה עם גנאש שמנת חמוצה מוקה, מוקה טורט, ו מוקה אגוז טורט.
הוראות
בקערה גדולה מקציפים חלבונים עד לקבלת קצף.
מוסיפים קרם אבנית; מקציפים עד שנוצרות פסגות רכות. מוסיפים בהדרגה סוכר, 1 כף בכל פעם, מכים עד להמסת הסוכר ונוצרות פסגות נוקשות.
שלב אגוזי לוז וקמח; מקפלים לבלילה, 1/4 כוס בכל פעם. כפית לשני משומן 9-ב. מחבתות אפייה עגולות מרופדות בנייר שעווה.
אופים בחום של 300 מעלות למשך 25-30 דקות או עד שהעוגה קופצת לאחור כשנוגעים בה קלות. מצננים 10 דקות לפני שמוציאים מהמחבתות למתלים.
בסיר כבד קטן, שלבו את מרכיבי הגנאש; מבשלים ומערבבים על אש נמוכה עד להמסת שוקולד וחמאה.
מסירים מהאש. מניחים סיר בקרח; מערבבים 3-4 דקות או עד להסמכה.
מוציאים מהקרח ומניחים בצד.
לקרם חמאה, שלבו סוכר ומים בסיר כבד גדול. מביאים לרתיחה; מבשלים על אש בינונית-גבוהה עד להמסת הסוכר.
מוסיפים כמות קטנה של תערובת חמה לחלמונים; להחזיר את כל למחבת. מבשלים ומערבבים עוד 2 דקות.
מסירים מהאש; מערבבים פנימה וניל. מגניב לטמפרטורת החדר.
בקערה גדולה, חמאת שמנת עד רכה. מקציפים בהדרגה תערובת סוכר מבושלת. מקציפים פנימה סוכר קונדיטורים עד לקבלת תערובת חלקה. במידת הצורך, מקררים עד שקרם החמאה מגיע לעקביות מתפשטת.
מניחים שכבת עוגה אחת על צלחת הגשה.
מורחים עם חצי גנאש עד 1/4 אינץ'. של קצוות. למעלה עם שכבת עוגה שנייה גנאש הנותרים. להקפיא במשך 5 דקות.
מורחים אגוזי לוז לדפנות העוגה.
מקשטים באגוזי לוז שלמים ועלי שוקולד. מקררים.