אוכמניות פירור ברים עם מילוי קרם לימון
אוכמניות פירור ברים עם מילוי קרם לימון הוא מנת תוספת צמחונית. חלק אחד של המנה הזאת מכיל בערך 8 גר' של חלבון, 20 גרם של שומן, וסך הכל 492 קלוריות. המתכון הזה מכסה %12 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. והוא יספק כ 9 מנות. הכנת המנה לוקחת כ 45 דקות. כמה אנשים הכינו את המתכון הזה, ו-514 היו אומרים שזה פגע במקום. גשו לסופר וקנו מלח, חמאה, ביצה ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. נסו ברי Streusel אוכמניות עם מילוי לימון שמנת, ברי Streusel אוכמניות עם מילוי קרם לימון, ו ברי Streusel אוכמניות (ופטל) עם מילוי לימון שמנת (מתכונים דומים).
הוראות
מערבבים את החמאה, קמחים, שיבולת שועל מגולגלת, סוכר, מלח ואבקת אפייה בקערה גדולה עד שהוא יוצר פירורים.
הגדר 1 כוס התערובת בצד לציפוי.
מערבבים את הביצה לתוך התערובת.
לחץ על התערובת לתוך החלק התחתון של מחבת אפייה מרובעת 8 אינץ משומנת.
אופים בתנור שחומם מראש 177° במשך 10 דקות.
בינתיים לערבב את חלמון הביצה לתוך חלב מרוכז ממותק, מיץ לימון גרידה ולתת לו לשבת.
מורחים את האוכמניות על הקרום התחתון העליון עם תערובת לימון.
אופים עד תערובת הלימון יוצר עור מבריק, על 7-8 דקות.
מפזרים על הפירורים השמורים.1
אופים עד העליון הוא חום זהוב ואת הצדדים מבעבעים, על 20-25 דקות.