אורז בסמטי פילאף
אם יש לכם מים, מקל קינמון, תרמילי הל, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. וזה די גרוע. מתכונים דומים: אורז Basmati Pilaf עם אפונה, אורז Basmati Pilaf עם משמשים, ו אורז בסמטי Pilaf זרעי חרדל.
הוראות
לשטוף או לא לשטוף אורז? במקרה של בסמטי, לא משנה מה ההכנה שלי היא, אני תמיד לשטוף אותו. זה מנקה את כל חלקיקים קטנים וזה גם מרוקן את האורז של כל עמילן על התבואה. עמילן זה הופך את האורז gummier כאשר מבושל.
מחממים התנור ל 250 מעלות F.
בקערה בינונית מוסיפים את האורז ו -4 כוסות מים קרים. משרים את האורז במשך 1/2 שעה.
בקערה קטנה, מוסיפים את זרעי הכמון,הל, זרעי שומר, קינמון, פלפל שחור ועלי דפנה ומערבבים כדי לשלב. להפוך את התערובת על תבנית אפייה ולשים אותו במרכז התנור לקלות קלות את התבלינים ולעורר את הטעמים, על 2 עד 3 דקות.
הסר את תבנית האפייה מהתנור ולאפשר לתבלינים להתקרר.
מחממים מחבת סאוט בינונית על חום בינוני ומוסיפים את החמאה ואת הבצל. מתבלים במלח ומבשלים עד שהבצל שקוף אך לא חום, כ -3 עד 5 דקות. מערבבים בתבלינים.
מסננים את האורז אבל שומרים את המים השריית. מערבבים את האורז ומבשלים עד שאתה שומע את פצפוצי האורז, על 2 דקות. מערבבים בעדינות במים השריית שמורות. מתבלים עם חלק נדיב של מלח ומביאים את הנוזל לרתיחה מעל חום בינוני.
מבשלים את האורז על אש בינונית נמוכה, חשופה וללא הפרעה, במשך כ 8 דקות. קח מזלג (כדי לא לפגוע באורז) ו פתית כמה גרגרים את לטעום את האדיבות. ייתכן שיהיה צורך לבשל עוד 2 עד 4 דקות.
הסר מהחום ולאפשר את האורז " לנוח "(כפי שהיית רוסטביף) במשך 10 דקות לפני" forking " אותו בעדינות לתוך קערת הגשה. מערבבים 3 כפות חמאה, אם תרצה, ומגישים.