אורז ונזיד עדשים עם גרמולטה זית
אורז ונזיד עדשים עם גרמולטה זית עשויה להיות המנה העיקרית שתבוא לכם טוב. ואינו מכיל גלוטן, ומתכון טבעוני מגיש 4 . חלק אחד של המנה הזאת מכיל בערך 14 גרם חלבון 6 גרם של שומן, וסך הכל 365 קלוריות. הסתיו יהיה עוד יותר מיוחד עם המתכון הזה. 1 אדם ניסה ואהב את המתכון הזה. גשו לסופר וקנו שיני שום, בצל, שאלוט, ועוד מספר מצרכים לעשות את זה היום. כדי להשתמש בשמן זית אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,בננה מוקפצת, גרנולן ופרפית יוגורט כקינוח. עם כפית מתכונים דומים: עוף ונזיד עדשים עם גרמולטה, נזיד עדשים אומבריוני עם ביצים מטוגנות בשמן זית, ו שמונה תבלינים סקווש וירכיים עוף תבשיל עם אורז עדשים.
הוראות
בסיר בינוני, להביא 2 כוסות מים לרתיחה.
מוסיפים את העדשים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה, ערבוב מדי פעם, עד רך כמעט, על 30 דקות.
מוסיפים קמצוץ גדול של מלח ומבשלים עד מכרז, כ 3 דקות יותר.
מסננים את העדשים ומפיצים אותם על צלחת להתקרר.
מחממים את שמן הזית בתבשיל ברזל יצוק אמייל בינוני.
מוסיפים את הבצל ואת שאלוט ומבשלים על אש נמוכה, ערבוב, עד מתרכך, על 5 דקות.
מוסיפים 2 כוסות מים, 1/4 כוס פטרוזיליה, טימין, עלה דפנה וקמצוץ מלח ומביאים לרתיחה. כיסוי ומבשלים על חום נמוך בינוני במשך 15 דקות.
מוסיפים את האפונה, האורז ואת ליטר 1 הנותרים של מים. מכסים ומבשלים על חום נמוך בינוני, ערבוב מדי פעם, עד האורז הוא רך, על 20 דקות.
בינתיים, בקערה קטנה, לזרוק את הזיתים עם שום, גרידת לימון ואת הנותרים 1/2 כוס פטרוזיליה. מתבלים את הגרמולטה במלח.
מערבבים בעדינות את העדשים לתוך התבשיל.
מוסיפים את הרומיין והפלפל האדום הכתוש, מכסים ומבשלים על אש נמוכה עד שהחסה נבולה, כ -3 דקות. מתבלים במלח. השליכי את זרעי הקורנית ואת עלה המפרץ. מצקת את התבשיל לתוך קערות, למעלה עם גרמולטה זית ומגישים.
המלצת יין: זיתים מלוחים ועדשים ארצי בתבשיל זה קוראים לבן גדול (נסה את ביאנקו Regaleali 1999 מסיציליה) או אדום בהיר עם חומציות טובה (כגון Antinori סנטה כריסטינה 2000).