אורז מטוגן Jeera
זה ... לא יקר מתכון לאוהדים של אוכל סיני. אם יש לכם עלה דפנה, קינמון טחון, מלח, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. . מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 1 שעה. עם כפית ציון של 36% המנה הזאת די גרועה. מתכונים דומים: אורז jeera או אורז כמון, איך לעשות אורז jeera, אורז Jeera, ו jal jeeran או jaljeera, איך לעשות jal jeera.
הוראות
לשטוף אורז היטב ולספוג 2 1/2 כוסות מים מלוחים במשך 30 דקות.
מחממים שמן במחבת כבדה או לא דביקה.
מוסיפים בצל ומטגנים עד חום כהה.
מסננים בצל ומניחים בצד, אבל שומרים את השמן.
באותו שמן, מערבבים ומטגנים כמון, פלפל, ועלה דפנה במשך כמה שניות.
מסננים אורז שומר את המים ומוסיפים את האורז למחבת.
מוסיפים סוכר, מערבבים בעדינות, ומטגנים עד שהאורז חום בהיר.
מוסיפים אבקת קלוב-קינמון, מערבבים.
מוסיפים מים מלוחים (מנוקזים בעבר) ומביאים לרתיחה.
מבשלים מכוסה עד אורז מבושל ואת המים מתאדה. אורז לא צריך להיות דביק כאשר סיים. כפית את הבצלים על גבי לשרת.