קושימומחה
מוכן ב45 דק.
מנות6
ציון בריאות7
מגזין

אורז משובץ באבני חן

אורז משובץ באבני חן
תמיד כיף שיש עוד מתכון של תוספת, אז תנו הזדמנות ל אורז משובצים. והוא מתאים להגשה ל 6 מנות סועדים. מחפשים מתכון ששומר על הגזרה? ואינו מכיל גלוטן, ומתכון צמחוני יש 536 קלוריות, 8 גר' של חלבון, ו 19 גרם של שומן למנה. המתכון הזה מכסה %13 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. גשו לסופר וקנו אורז בסמטי, בצל, כתום, ועוד מספר מצרכים כדי להכין את המנה הטעימה הזו. הכנת המנה לוקחת כ 45 דקות. מתכונים דומים: אורז משובץ באבני חן, אורז מוזהב עם תכשיטים, ו אורז עם תכשיטים פרסיים.

הוראות

1
מחממים תנור ל 350°.
ציוד שתשתמש בו
1/2 כוס חזרת טרייה או מסוננת מגוררת דק1/2 כוס חזרת טרייה או מסוננת מגוררת דק
2
מורחים פיסטוקים על תבנית אפייה מעוטרת וטוסט עד שרק מתחיל חום, על 4 דקות.
מרכיבים שתצטרך
3 עד 4 כוסות גלידת וניל3 עד 4 כוסות גלידת וניל
20 עד 25 עלי תרד שלמים20 עד 25 עלי תרד שלמים
למריחה על טוסט אם רוציםלמריחה על טוסט אם רוצים
ציוד שתשתמש בו
קורט פתיתי פלפל אדוםקורט פתיתי פלפל אדום
3
להעביר צלחת, לתת מגניב, ואז לחתוך גס.
4
מורחים שקדים על אותה תבנית אפייה וטוסט עד חום זהוב, 5-8 דקות; בואו להתקרר. שים אגוזים בצד.
מרכיבים שתצטרך
קרוסטיני משופשף בשום, לא חובהקרוסטיני משופשף בשום, לא חובה
20 עד 25 עלי תרד שלמים20 עד 25 עלי תרד שלמים
למריחה על טוסט אם רוציםלמריחה על טוסט אם רוצים
1/2 כוס אגוזי PLANTERS® פקאן קצוצים דק1/2 כוס אגוזי PLANTERS® פקאן קצוצים דק
ציוד שתשתמש בו
קורט פתיתי פלפל אדוםקורט פתיתי פלפל אדום
5
מניחים אורז במסננת בסדר רשת ולשטוף מתחת למים קרים עד המים זורמים ברורים. מבשלים אורז בסיר גדול של מים מלוחים רותחים, ערבוב מדי פעם, עד דגנים התארכו אבל הם עדיין המשרד, 6-7 דקות; לנקז ולשטוף מתחת למים קרים.
מרכיבים שתצטרך
1 פאונד נקניקיית מייפל, בתפזורת או הוצאה ממעטפת קישורים גדולה1 פאונד נקניקיית מייפל, בתפזורת או הוצאה ממעטפת קישורים גדולה
בייקון מעושן חתוך עבה, חתוך לקוביותבייקון מעושן חתוך עבה, חתוך לקוביות
כל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפלכל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפל
ציוד שתשתמש בו
עם עצמות, עור על, ירכיים ורגליים של עוףעם עצמות, עור על, ירכיים ורגליים של עוף
ענפי פטרוזיליה טריים, פרוסים דק, לקישוטענפי פטרוזיליה טריים, פרוסים דק, לקישוט
6
מורחים אורז על תבנית אפייה אחרת מעוטרת; בואו להתקרר.
מרכיבים שתצטרך
20 עד 25 עלי תרד שלמים20 עד 25 עלי תרד שלמים
כל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפלכל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפל
ציוד שתשתמש בו
קורט פתיתי פלפל אדוםקורט פתיתי פלפל אדום
7
בינתיים, באמצעות מקלף ירקות, להסיר גרידה כתום דק פרוסה לאורכו (בשר מילואים לשימוש אחר). להביא סוכר 1 כוס מים לרתיחה בסיר בינוני, ערבוב כדי לפזר סוכר.
מרכיבים שתצטרך
1 עוף צלוי שלם שנקנה בחנות (בערך 2 פאונד)1 עוף צלוי שלם שנקנה בחנות (בערך 2 פאונד)
4 פרוסות תפוז חתוכות לשניים לקישוט4 פרוסות תפוז חתוכות לשניים לקישוט
1 חטיף (110 גרם) שוקולד חצי מתוק, קצוץ1 חטיף (110 גרם) שוקולד חצי מתוק, קצוץ
בייקון מעושן חתוך עבה, חתוך לקוביותבייקון מעושן חתוך עבה, חתוך לקוביות
ציוד שתשתמש בו
קולףקולף
2 כפות מרגרינה פרווה, מומסת2 כפות מרגרינה פרווה, מומסת
8
מוסיפים גרידת תפוזים וגזר, מפחיתים את החום, ומבשלים, מערבבים מדי פעם, עד שהגזר רך, 15-20 דקות; מנקזים ומניחים בצד (סירופ משליך).
מרכיבים שתצטרך
גרידה כתומהגרידה כתומה
קוט דו רון או יין אדום יבש אחרקוט דו רון או יין אדום יבש אחר
2 קופסאות חצאי אגסים בסירופ2 קופסאות חצאי אגסים בסירופ
9
מערבבים אוכמניות וצימוקים בקערה קטנה ומכסים עם מים חמים; בואו להשרות 10 דקות.
מרכיבים שתצטרך
1 מקל קינמון (1-1/2 אינץ')1 מקל קינמון (1-1/2 אינץ')
בייקון מעושן חתוך עבה, חתוך לקוביותבייקון מעושן חתוך עבה, חתוך לקוביות
ציוד שתשתמש בו
1/4 כוס עוגיות ג'ינג'ר (בערך 5 עוגיות)1/4 כוס עוגיות ג'ינג'ר (בערך 5 עוגיות)
10
לנקז ולהניח בצד.
11
מניחים זעפרן בקערה קטנה אחרת ומוסיפים 1/4 כוס מים חמים; להפריש.
מרכיבים שתצטרך
זעפרןזעפרן
בייקון מעושן חתוך עבה, חתוך לקוביותבייקון מעושן חתוך עבה, חתוך לקוביות
ציוד שתשתמש בו
1/4 כוס עוגיות ג'ינג'ר (בערך 5 עוגיות)1/4 כוס עוגיות ג'ינג'ר (בערך 5 עוגיות)
12
מחממים חמאה ושמן 1 כף במחבת גדולה על חום בינוני.
מרכיבים שתצטרך
1 לימון, קליפה ו-4 טוויסטים לימון1 לימון, קליפה ו-4 טוויסטים לימון
בצל צהוב, קלוף, חצוי וחתוך לפרוסות בעובי 1/2 אינץ'בצל צהוב, קלוף, חצוי וחתוך לפרוסות בעובי 1/2 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
פקורינו, בעובי של 1/4 אינץ'פקורינו, בעובי של 1/4 אינץ'
13
מוסיפים בצל, מתבלים במלח, ומבשלים, מערבבים לעתים קרובות, עד רך ומתחיל חום, 8-10 דקות.
מרכיבים שתצטרך
3 כוסות שבבי עץ אלון או פקאן, או 6 נתחים גדולים, מושרים במים קרים לפחות שעה אחת ועד 4 שעות3 כוסות שבבי עץ אלון או פקאן, או 6 נתחים גדולים, מושרים במים קרים לפחות שעה אחת ועד 4 שעות
5 סוכריות רקיק של Necco, מחולקות5 סוכריות רקיק של Necco, מחולקות
14
הוסף הל, כמון, כורכום, ותערובת 1 כף זעפרן. לבשל, ערבוב כל הזמן, עד ריחני, על 1 דקה.
מרכיבים שתצטרך
1 כף דבש, בתוספת תוספת לטפטוף1 כף דבש, בתוספת תוספת לטפטוף
כורכוםכורכום
זעפרןזעפרן
בצל מאווי מתוק או וידליה, קצוץ גסבצל מאווי מתוק או וידליה, קצוץ גס
15
להפחית את החום נמוך, להוסיף אוכמניות וצימוקים, ולבשל, ערבוב לעתים קרובות, על 3 דקות. מערבבים אגוזים שמורים גרידת תפוז ותערובת גזר; מתבלים במלח. הניחו בצד את תערובת הפירות והאגוזים.
מרכיבים שתצטרך
גרידה כתומהגרידה כתומה
1 מקל קינמון (1-1/2 אינץ')1 מקל קינמון (1-1/2 אינץ')
קוט דו רון או יין אדום יבש אחרקוט דו רון או יין אדום יבש אחר
1 כף חמאה ללא מלח, מומסת, בתוספת 2 כפות לא מומסות1 כף חמאה ללא מלח, מומסת, בתוספת 2 כפות לא מומסות
1/2 כוס אגוזי PLANTERS® פקאן קצוצים דק1/2 כוס אגוזי PLANTERS® פקאן קצוצים דק
5 סוכריות רקיק של Necco, מחולקות5 סוכריות רקיק של Necco, מחולקות
16
חום שנותר 3 כפות שמן בסיר כבד רחב גדול מעל חום בינוני.
מרכיבים שתצטרך
בצל צהוב, קלוף, חצוי וחתוך לפרוסות בעובי 1/2 אינץ'בצל צהוב, קלוף, חצוי וחתוך לפרוסות בעובי 1/2 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
ענפי פטרוזיליה טריים, פרוסים דק, לקישוטענפי פטרוזיליה טריים, פרוסים דק, לקישוט
17
מוסיפים חצי אורז, מתפשטים באופן שווה; למעלה עם תערובת פירות ואגוזים, ואז נשאר אורז, מתפשט באופן שווה. באמצעות קצה כף עץ, לתקוע 5-6 חורים באורז כל הדרך עד לתחתית הסיר (כדי לעזור לשחרר קיטור ולעזור אורז לבשל באופן שווה).
מרכיבים שתצטרך
1 כף חמאה ללא מלח, מומסת, בתוספת 2 כפות לא מומסות1 כף חמאה ללא מלח, מומסת, בתוספת 2 כפות לא מומסות
כל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפלכל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפל
ציוד שתשתמש בו
אונקיות גבינת שמנת, טמפרטורת החדר (בערךאונקיות גבינת שמנת, טמפרטורת החדר (בערך
ענפי פטרוזיליה טריים, פרוסים דק, לקישוטענפי פטרוזיליה טריים, פרוסים דק, לקישוט
18
טפטוף שנותר תערובת זעפרן על אורז.
מרכיבים שתצטרך
זעפרןזעפרן
כל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפלכל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפל
19
מניחים מגבת מטבח נקייה על פני סיר, מכסים במכסה הדוק ומאובטחים קצוות רופפים של מגבת על גבי מכסה, באמצעות גומייה או סרט מיסוך.
ציוד שתשתמש בו
סופרסטה יבשה מתוקה, פרוסה, להגשהסופרסטה יבשה מתוקה, פרוסה, להגשה
ענפי פטרוזיליה טריים, פרוסים דק, לקישוטענפי פטרוזיליה טריים, פרוסים דק, לקישוט
20
לבשל עד סיר מתחיל קיטור, 5-8 דקות. להפחית את החום נמוך מאוד ומבשלים, מבלי לערבב, עד שהאורז הוא רך ותחתון שכבת אורז הוא השחמה ופריך, 30-40 דקות.
מרכיבים שתצטרך
כל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפלכל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפל
ציוד שתשתמש בו
ענפי פטרוזיליה טריים, פרוסים דק, לקישוטענפי פטרוזיליה טריים, פרוסים דק, לקישוט
21
לגרוף אורז לתוך קערה רחבה, לשבור את הקרום התחתון לחתיכות.
מרכיבים שתצטרך
גבינה מעבדת (Velveeta), חתוכה לקוביות בגודל 1/4 אינץ'גבינה מעבדת (Velveeta), חתוכה לקוביות בגודל 1/4 אינץ'
כל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפלכל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפל
ציוד שתשתמש בו
1/4 כוס עוגיות ג'ינג'ר (בערך 5 עוגיות)1/4 כוס עוגיות ג'ינג'ר (בערך 5 עוגיות)
22
לעשות קדימה: תערובת פירות ואגוזים יכול להתבצע 2 ימים קדימה. מכסים תערובת פירות ואגוזים ותערובת זעפרן נותרת בנפרד וצינה.
מרכיבים שתצטרך
זעפרןזעפרן
1 כף חמאה ללא מלח, מומסת, בתוספת 2 כפות לא מומסות1 כף חמאה ללא מלח, מומסת, בתוספת 2 כפות לא מומסות