אורז משובץ באבני חן
תמיד כיף שיש עוד מתכון של תוספת, אז תנו הזדמנות ל אורז משובצים. והוא מתאים להגשה ל 6 מנות סועדים. מחפשים מתכון ששומר על הגזרה? ואינו מכיל גלוטן, ומתכון צמחוני יש 536 קלוריות, 8 גר' של חלבון, ו 19 גרם של שומן למנה. המתכון הזה מכסה %13 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. גשו לסופר וקנו אורז בסמטי, בצל, כתום, ועוד מספר מצרכים כדי להכין את המנה הטעימה הזו. הכנת המנה לוקחת כ 45 דקות. מתכונים דומים: אורז משובץ באבני חן, אורז מוזהב עם תכשיטים, ו אורז עם תכשיטים פרסיים.
הוראות
מורחים פיסטוקים על תבנית אפייה מעוטרת וטוסט עד שרק מתחיל חום, על 4 דקות.
להעביר צלחת, לתת מגניב, ואז לחתוך גס.
מורחים שקדים על אותה תבנית אפייה וטוסט עד חום זהוב, 5-8 דקות; בואו להתקרר. שים אגוזים בצד.
מניחים אורז במסננת בסדר רשת ולשטוף מתחת למים קרים עד המים זורמים ברורים. מבשלים אורז בסיר גדול של מים מלוחים רותחים, ערבוב מדי פעם, עד דגנים התארכו אבל הם עדיין המשרד, 6-7 דקות; לנקז ולשטוף מתחת למים קרים.
מורחים אורז על תבנית אפייה אחרת מעוטרת; בואו להתקרר.
בינתיים, באמצעות מקלף ירקות, להסיר גרידה כתום דק פרוסה לאורכו (בשר מילואים לשימוש אחר). להביא סוכר 1 כוס מים לרתיחה בסיר בינוני, ערבוב כדי לפזר סוכר.
מוסיפים גרידת תפוזים וגזר, מפחיתים את החום, ומבשלים, מערבבים מדי פעם, עד שהגזר רך, 15-20 דקות; מנקזים ומניחים בצד (סירופ משליך).
מערבבים אוכמניות וצימוקים בקערה קטנה ומכסים עם מים חמים; בואו להשרות 10 דקות.
מניחים זעפרן בקערה קטנה אחרת ומוסיפים 1/4 כוס מים חמים; להפריש.
מחממים חמאה ושמן 1 כף במחבת גדולה על חום בינוני.
מוסיפים בצל, מתבלים במלח, ומבשלים, מערבבים לעתים קרובות, עד רך ומתחיל חום, 8-10 דקות.
הוסף הל, כמון, כורכום, ותערובת 1 כף זעפרן. לבשל, ערבוב כל הזמן, עד ריחני, על 1 דקה.
להפחית את החום נמוך, להוסיף אוכמניות וצימוקים, ולבשל, ערבוב לעתים קרובות, על 3 דקות. מערבבים אגוזים שמורים גרידת תפוז ותערובת גזר; מתבלים במלח. הניחו בצד את תערובת הפירות והאגוזים.
חום שנותר 3 כפות שמן בסיר כבד רחב גדול מעל חום בינוני.
מוסיפים חצי אורז, מתפשטים באופן שווה; למעלה עם תערובת פירות ואגוזים, ואז נשאר אורז, מתפשט באופן שווה. באמצעות קצה כף עץ, לתקוע 5-6 חורים באורז כל הדרך עד לתחתית הסיר (כדי לעזור לשחרר קיטור ולעזור אורז לבשל באופן שווה).
טפטוף שנותר תערובת זעפרן על אורז.
מניחים מגבת מטבח נקייה על פני סיר, מכסים במכסה הדוק ומאובטחים קצוות רופפים של מגבת על גבי מכסה, באמצעות גומייה או סרט מיסוך.
לבשל עד סיר מתחיל קיטור, 5-8 דקות. להפחית את החום נמוך מאוד ומבשלים, מבלי לערבב, עד שהאורז הוא רך ותחתון שכבת אורז הוא השחמה ופריך, 30-40 דקות.
לגרוף אורז לתוך קערה רחבה, לשבור את הקרום התחתון לחתיכות.
לעשות קדימה: תערובת פירות ואגוזים יכול להתבצע 2 ימים קדימה. מכסים תערובת פירות ואגוזים ותערובת זעפרן נותרת בנפרד וצינה.