מאכלים הודיים מסורתיים

אוכל הודי אהוב מאוד בכל העולם, בין אם אתה בטייק אווי במזרח לונדון או מנסה את התענוגות האזוריים של גואה. דבר אחד מובטח לך הוא לאכול אוכל שיש לו עבר ארוך ומפואר. במשך 8000 שנים או יותר, קבוצות אתניות ודתיות שונות מילאו את חלקן בייצור מאכלים ומאכלים שהופכים כעת יותר ויותר לחלק מהמטבח העולמי. הטעמים של הודו עשירים ומגוונים כמו הנוף. ממדבריות רג'סטאן ועד למעברי הרי ההימלאיה הגבוהים של לדאק, ההבדלים העדינים במנות מדהימים.

הנה רק חלק מהמאכלים המסורתיים שאתה עשוי לראות אם מטיילים בהודו והם חלק גדול מהמסורות הקולינריות שלהם.

לחם נען

לחם נען זה משהו שרואים בכל הארץ, אבל בצפון הוא חלק מהותי ברוב הארוחות. זהו לחם שטוח מחמצת שעשוי עם יוגורט ונאפה באופן מסורתי בתנור חימר. התנור עצמו נקרא טנדור והוא חלק ממטבח הטנדורי של צפון הודו. מצרך זה מלווה לעתים קרובות אורז מלבד קארי עשיר וחמוצים.

דהל הממלכה שלי עבור כמה דהל!

דהל הוא עדשים בקארי אבל אל תתנו לתיאור הפשוט להטעות אתכם, כי כשמכינים אותו היטב, זה שמחה צרופה על בלוטות הטעם. הנפלא הוא שניתן לחוות טעם שונה לחלוטין בהתאם לשיטת הבישול ולבחירה העדינה של התבלינים. המנה הזו היא קלאסיקה נהדרת ולעיתים קרובות מתובלת באסאפוטידה ואפילו בתמרינדי. Tarka Dhal פופולרי מאוד בכל תת היבשת ההודית והוא עשוי עם שום מטוגן, בצל ותבלינים אזוריים.

מנות אורז ביריאני

ניתן להודות לפולשים המוסלמים מפרס על שהשפיעו על מאכלים הודיים נפלאים רבים, כולל הביריאנים. זוהי מנת אורז צפון הודית שמתחתנת עם זעפרן עם תבלינים ריחניים שלמים. הוא משולב בדרך כלל עם עוף או חזיר במרינדה ואולי, אם יתמזל מזלכם, תקבלו גם ביצה קשה מעל! מדובר במנה עתיקה שממלאת ומשביעה כאחד.

תענוג של הדוסה

בכיוון דרום, הדוסה היא פנקייק מלוח קלאסי שלפעמים יכול להיות די מכריע מכיוון שהם אוהבים להגיש את מנת בלילת האורז הטעימה הזו בעצמה לפעמים. הם פנטסטיים למילוי, בדיוק כמו שהיית עושה טורטייה במקסיקו. ביס פופולרי מאוד הוא מסאלה דוסה כאשר הוא ממולא בקארי תפוחי אדמה מתובלים.

תאלי למטייל

עבור מטיילים רבים, אחת ההנאות בנסיעה ברכבת בהודו היא קבלת מגש מתכת ובו תאלי. למעשה, המילה עצמה מגיעה מהמגש שעליו היא מוגשת בדרך כלל. אופייני שקערת אורז טרי מוקפת בסירים קטנים של קארי שונים, חמוצים, דהל וצ'אטני. זהו אוכל הודי מובהק.

Raitas זה מגניב!

ראיטה היא משהו מושיע לפעמים כשהמצב מתחמם! זוהי מנה מסורתית של כוסברה וכוסברה, אבל יוגורט משמש לעתים קרובות בימינו. גרסאות נפלאות רבות יכולות לכלול מלפפון ותבלינים עדינים. זה בדיוק מה שאתם צריכים אם בטעות הזמנתם את הקארי החם והצ'ילי מתחיל לנגוס!

בהאג'ים ארומטיים

תוספת פנטסטית נוספת שהיא חלק מהמטבח ההודי היא הבהאג'י. הניחוח המתוק של הבהאג'ים הוא אחד הניחוחות המופלאים של חיי הרחוב בהודו. הם עשויים בדרך כלל מבצל, תפוח אדמה או חציל. הם מתובלים מאוד, מתובלים ואז מטוגנים בשמן עמוק לעונג זהוב פריך. הוא עשוי עם תערובת בלילת קמח ומהווה מנה ראשונה או חטיף אופנתי.